Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

jotka 13:26, 05 sie 2011

Lepiej późno niż wcale ...
Bogusiu, wiem , ze Tobie tęskno za kwiatami, które inni już pokazują w pełni kwitnienia, a Ty dopiero czekasz. Cierpliwość i pracowitość Twoja zawsze pięknie jest nagrodzona końcowymi efektami.

Oglądam dzisiejsze zdjęcia i jestem przekonana, ze wszystkie te małe sadzonki urosną i przerodzą sie w okazy zdobiące Twoją Zacienioną

Żurawka śliczna - nie dziwię się ,że ja lubisz -mnie też sie podoba.

No i ta azalia pełna energii Mam podobna tylko różową - też tak dorodnie teraz wygląda chociaż była po przejściach ...
bogumila 13:32, 05 sie 2011

jotka napisał(a)
Lepiej późno niż wcale ...
Bogusiu, wiem , ze Tobie tęskno za kwiatami, które inni już pokazują w pełni kwitnienia, a Ty dopiero czekasz. Cierpliwość i pracowitość Twoja zawsze pięknie jest nagrodzona końcowymi efektami.

Oglądam dzisiejsze zdjęcia i jestem przekonana, ze wszystkie te małe sadzonki urosną i przerodzą sie w okazy zdobiące Twoją Zacienioną

Żurawka śliczna - nie dziwię się ,że ja lubisz -mnie też sie podoba.

No i ta azalia pełna energii Mam podobna tylko różową - też tak dorodnie teraz wygląda chociaż była po przejściach ...

Miło poczytać takie słówka,dziękuję Jolu.Jestem teraz na etapie przesadzania na miejsca stałe,rośliny już ładnie ukorzenione i do jesieni jeszcze podrosną ,kupuję nowe sadzonki -takie z dorobkiem- m.narzeka,że tak długo wybieram.Mam wielką frajdę z nowych ,pomnożonych już u mnie roslin.
jotka 13:37, 05 sie 2011

No i o ta frajdę miedzy innymi chodzi
A przy zakupie warto się zastanowić, nie tylko co kupić, ale i który egzemplarz -wiem coś o tym ...

Kwitnace zioła tez maja swój urok
bogumila 13:39, 05 sie 2011

jotka napisał(a)
No i o ta frajdę miedzy innymi chodzi
A przy zakupie warto się zastanowić, nie tylko co kupić, ale i który egzemplarz -wiem coś o tym ...

Kwitnace zioła tez maja swój urok

A jak pachną....specjalnie kilka zostawiłam.
bogumila 14:14, 05 sie 2011

Krasnokwiat Katarzyny kończy kwitnienie.Pojawiają się małe zielone kuleczki z nasionkami -zobaczę co dalej.Do towarzystwa powtórnie zakwitajacych w tym roku dołączył amarylis.
monteverde 19:52, 05 sie 2011

Bogusiu kolorowo w Twoim ogródku, ja też lubię zioła, przechodząc trąci się troszeczkę a one tak fajnie pachną, a te korzenie robią niesamowite wrażenie
Sebek 20:48, 05 sie 2011

Piękny ten krasnokwiat - hipek na pewno też będzie przecudny
olga_szopa 21:56, 06 sie 2011

Bogusiu, dziękuję za hiacynta
No ale ,żeby jeszcze amarylis drugi raz w tym roku zakwitł, to już naprawdę fiu ,fiu. Jakąś wróżką jesteś,czy jak?
A teraz zapytać chciałam o bazylię ,czy też nie powinna zakwitnąć ,bo ja nie wiedząc o tym , dałam jej zupełną swobodę, czy to znaczy, że do jedzenia to ona już się nie bardzo nadaje ?
bogumila 12:04, 08 sie 2011

olga_szopa napisał(a)
Bogusiu, dziękuję za hiacynta
No ale ,żeby jeszcze amarylis drugi raz w tym roku zakwitł, to już naprawdę fiu ,fiu. Jakąś wróżką jesteś,czy jak?
A teraz zapytać chciałam o bazylię ,czy też nie powinna zakwitnąć ,bo ja nie wiedząc o tym , dałam jej zupełną swobodę, czy to znaczy, że do jedzenia to ona już się nie bardzo nadaje ?

bazylia -zjadamy tylko listki ,jest jednoroczna
monteverde 12:10, 08 sie 2011

nadaje, nadaje Bogusia a Ty jeszcze na" zacienionej"?