Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 21:52, 26 mar 2013

Gabriela napisał(a)
Bogusia, Ty jesteś najbardziej zaawansowana w rozsadach z całego Ogrodowiska. Piękne, zdrowe siewki, jestem pod wrażeniem. No i widziałam trawę cytrynową, ładnie powschodziła, będziemy wymieniać doświadczenia.
Trawę cytrynową wysiałam po raz pierwszy...jestem ciekawa co z niej wyrośnie...pozdrawiam.
bogumila 22:05, 26 mar 2013

...życzę dobrej nocy
Madzenka 22:37, 26 mar 2013

Bogusiu jakie piękne kolory nam zapodajesz. Chyba czarujesz wiosnę?
Anabell 00:09, 27 mar 2013

Bogusiu! trawę cytrynową też zasiałam ale nie w domu , pod szkłem w mnożarce. w domu nie mam już miejsca. Pomyślałam , niektóre nasionka kiełkują na zewnątrz, to ryzykowałam.
Zasiałam aksamitki astry, nagietek, inne bylinki goździki , bratki, szałwię trójbarwną.
Okryte fizeliną i kołdrą, dziś zaglądałam a wschodzi gipsówka. ziemia nie była zamarznięta ciągle podglądałam. W dzień ciepło byłam w samym sweterku.

Życzę wiosennej nadziei , pogody ducha oraz wiele szczęścia i radości przy Wielkanocnym stole.
Pszczelarnia 01:07, 27 mar 2013

Krokosmia - montbrencja. Roślina znana mi z dzieciństwa. 2 lata temu sadziłam i nic nie wyszło. Potem znowu i też nic. I już się zastanawiam, czy tę roślinę da się mieć (Ania ASC ma ognistą odmianę 'Lucifer'). Dlatego będę zaglądać do Twojej.
JoannA 07:03, 27 mar 2013

Pozdrawiam i radosnych Świąt życzę.
bogumila 11:52, 27 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bogusiu jakie piękne kolory nam zapodajesz. Chyba czarujesz wiosnę?
Chciałabym ją już zaczarować...ale niestety nie umiem...
Bogdzia 11:52, 27 mar 2013

bogumila 11:56, 27 mar 2013

Anabell napisał(a)
Bogusiu! trawę cytrynową też zasiałam ale nie w domu , pod szkłem w mnożarce. w domu nie mam już miejsca. Pomyślałam , niektóre nasionka kiełkują na zewnątrz, to ryzykowałam.
Zasiałam aksamitki astry, nagietek, inne bylinki goździki , bratki, szałwię trójbarwną.
Okryte fizeliną i kołdrą, dziś zaglądałam a wschodzi gipsówka. ziemia nie była zamarznięta ciągle podglądałam. W dzień ciepło byłam w samym sweterku.

Życzę wiosennej nadziei , pogody ducha oraz wiele szczęścia i radości przy Wielkanocnym stole.
Nie mogę siać na zacienionej,zbyt duża odległość,nie mogłabym doglądać roślinek.Trochę w domu z tym kłopot...ale coś za coś...
bogumila 11:59, 27 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Krokosmia - montbrencja. Roślina znana mi z dzieciństwa. 2 lata temu sadziłam i nic nie wyszło. Potem znowu i też nic. I już się zastanawiam, czy tę roślinę da się mieć (Ania ASC ma ognistą odmianę 'Lucifer'). Dlatego będę zaglądać do Twojej.
Krokosmię też znam z dawnych lat.....ostatnio miałam tego Lucifera...niestety nie wykopałam.Był krwistoczerwony i olbrzymi,pędy kwiatowe porozgałęziane,zostały mi tylko zdjęcia...na pewno da się mieć...ale nie wszędzie zimuje....