Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 19:34, 24 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Ta porcelanka super nigdy nie widziałam takiej roślinki zobacze czy u nas można kupic nasiona.
Po raz pierwszy zobaczyłam ją u Ani Monte...to wdzięczna, niska ,jednoroczna roślinka,trochę się pokłada,,,ale o to chodzi,żeby się ścieliła...
barbara_kraj... 23:47, 24 mar 2013

Różowy rozwar! Nie widziałam takiego jeszcze! Ciekawie prezentowałaby się duza, kilkukolorowa kępa
bogumila 07:31, 25 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Różowy rozwar! Nie widziałam takiego jeszcze! Ciekawie prezentowałaby się duza, kilkukolorowa kępa
Mam posadzone osobno...różowy -tylko jeden...może spróbuję?
...zapłakany...w deszczu...
malgocha1960 15:42, 25 mar 2013

Bogusiu,masz piękne wysiewy.Ja najbardziej boję sie pikowania,bo to takie delikatne.Co to jest takie rózowe za rozwarem w tle?
danuta_szwajcer 16:30, 25 mar 2013

Wszystko u Ciebie Bogusiu piękne i kaczki, gęsi a roslinki sa super, masz Ty ręke do tego i widac ile Ci to radości sprawia nie widziałam nigdy różowego rozwaru A masz siewki werbeny patagońskiej? bo tez dostałam chciejstwa patrząc na wasze wysiewy i sprobowałam sama werbena wzeszła mi po tygodniu i ladnie rosnie i teraz patrze na nia i sie zastanawiam kiedy ją pikować?
bogumila 16:43, 25 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Bogusiu,masz piękne wysiewy.Ja najbardziej boję sie pikowania,bo to takie delikatne.Co to jest takie rózowe za rozwarem w tle?
Kupiłam jako fitonię...ale nie wiem czy to prawidłowa nazwa...fitonie przecież są zielone...Wydaje mi się,że podobną roślinkę miała Bożenka Epodlas,może ona wie coś więcej...do pikowania trzeba tylko trochę cierpliwości ...
bogumila 16:47, 25 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Wszystko u Ciebie Bogusiu piękne i kaczki, gęsi a roslinki sa super, masz Ty ręke do tego i widac ile Ci to radości sprawia nie widziałam nigdy różowego rozwaru A masz siewki werbeny patagońskiej? bo tez dostałam chciejstwa patrząc na wasze wysiewy i sprobowałam sama werbena wzeszła mi po tygodniu i ladnie rosnie i teraz patrze na nia i sie zastanawiam kiedy ją pikować?
Werbenę wsiałam dopiero niedawno...dostałam nasionka w prezencie...na razie jedna sie pokazała i ...stop.Pikuje się za drugim listkiem ,tym właściwym,bo pierwsze to liścienie.Różowy rozwar spotkałam w ubiegłym roku...
bogumila 17:16, 25 mar 2013

Większość roślinek już wypikowałam...kilka czeka w kolejce...
Lobelia Miłek letni Porcelanka Bazylia Belamkanda Driakiew kaukaska Czarnuszka Cynie miniaturowe OstróżkiDzielżan Ketmia syryjska MalwaRudbekia purpurowa Słoneczniczek szorstkiSzypiorek czosnkowy Trawa cytrynowa Trawa pampasowa Tytoń ozdobny Tunbergia
jotka 17:18, 25 mar 2013

Bogusiu, Ty jesteś liderem w grupie pikujących Ja w tym roku ciągnę się chyba na szarym końcu, a w niektórych kategoriach nawet nie wystartowałam
bogumila 17:22, 25 mar 2013

Poprzesadzałam pomidorki...wszystkie typu cherry...3 odm.czerwone i jedna żółta.