Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

margi 13:57, 07 mar 2015

Dowiedziałam się ciekawych rzeczy u Ciebie o skorupkach jajek pod lawendę,dzięki
Dorota123 14:04, 14 mar 2015

Wczorajszy wieczór spędziłam w Twoim ogrodzie, przejrzałam całe pismo obrazkowe. Już kiedyś go podziwiałam (str 103). Masz piękny kolorowy ogród, całe łany ostróżek, hortensje bardzo dorodne i mnóstwo kwiatów w donicach. Jednym słowem Ślicznie.
margi 14:07, 15 mar 2015

Haniu powiedz jak długo będzie kwitła hortka bukietowa w donicy?na hortkach znasz się b.d
Anabell 20:24, 15 mar 2015

Dorota123 napisał(a)
Wczorajszy wieczór spędziłam w Twoim ogrodzie, przejrzałam całe pismo obrazkowe. Już kiedyś go podziwiałam (str 103). Masz piękny kolorowy ogród, całe łany ostróżek, hortensje bardzo dorodne i mnóstwo kwiatów w donicach. Jednym słowem Ślicznie.

Doroto - zapraszam dalej, tylko ja leniwa ze wstawianiem zdjęć.
Muszę dokonać wyboru i zostawić najmniej kłopotliwe rośliny.
Anabell 20:35, 15 mar 2015

margi napisał(a)
Haniu powiedz jak długo będzie kwitła hortka bukietowa w donicy?na hortkach znasz się b.d

Gosia - jak zapewnisz jej nie za małą donicę i dużą wilgotność, to nie ma znaczenia czas utrzymania się kwiatostanów. + dokarmianie.
Miałam wiele różnych hortensji w donicach.

Doprowadzenie do przesuszenia w glebie, czy donicy doprowadza do szybszego starzenia się kwiatów. Szybciej brązowieją.

O skorupkach podczytałam gdzieś w Ogrodowisku.
To jednak największa wiedza i najbardziej się mam utrwala.
Anabell 22:44, 16 mar 2015

W ubiegłym tygodniu zaczęłam porządki w ogrodzie, nie wiem czy wyrobię się do końca marca.
Przesadzać jeszcze nie mogę, roślinki słabo widoczne, ledwo wychylają się z ziemi nie mogę poznać co? jest co?
Idę kolejno rabatą i podcinam trawy, wycinam róże, nie wiem czy nie za wcześnie.
Nawet chwastów jeszcze nie widać. ale sezon rozpoczęty.
Pszczelarnia 11:38, 18 mar 2015

Haniu, zejdzie i mi do Świąt z ogrodem. Już mogłabym przesadzać krzewy ale cała ta drobnica w ziemi siedzi. A ja potrzebuję 5 szt. h. bukietowych przesadzić. A pod nimi hosty i inne późno startujące.
Mus poczekać.
JoannA 18:14, 18 mar 2015

Anabell napisał(a)
W ubiegłym tygodniu zaczęłam porządki w ogrodzie, nie wiem czy wyrobię się do końca marca.
Przesadzać jeszcze nie mogę, roślinki słabo widoczne, ledwo wychylają się z ziemi nie mogę poznać co? jest co?
Idę kolejno rabatą i podcinam trawy, wycinam róże, nie wiem czy nie za wcześnie.
Nawet chwastów jeszcze nie widać. ale sezon rozpoczęty.

Ja pewnie też się nie wyrobię do końca marca.
Przez te zimne nocki boję się cokolwiek ciąć. Cały czas czekam na poprawę pogody, a dzisiaj o 5.30 u mnie było -5.
Werbena bardzo ładnie mi powschodziła
pozdrawiam Haniu
Anabell 22:13, 18 mar 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Haniu, zejdzie i mi do Świąt z ogrodem. Już mogłabym przesadzać krzewy ale cała ta drobnica w ziemi siedzi. A ja potrzebuję 5 szt. h. bukietowych przesadzić. A pod nimi hosty i inne późno startujące.
Mus poczekać.

Ewuś i ja też mam przesadzić 5 szt bukietowych. rosną w jednej linii i za gęsto.

Host jeszcze nie widać, tylko przycięte patyki wskazują na ich miejsce.
Boję się że najwięcej przesadzania przypadnie na tydzień przedświąteczny.
Anabell 22:30, 18 mar 2015

Joanno!
dziś zapowiadali też minusowe temp. poszłam okryć magnolię młodą, ma już pączki.

Przy czyszczeniu żurawek kilka zostało mi w rękach, oczywiście opuchlaki maleńkie ok 1 cm.
Wykopałam 3 ogromnie wielkie, ładne karpy by przesadzić i rozdzielić.
a pod każdą opuchlaki, wybierałam, niszczyłam i przerzucałam ziemię.
Karpy rozdzieliłam i szukałam dalej.
Pewnie wyleczę się z żurawek.
Wczoraj spisywałam walkę z nimi, jutro jadę po płyn do apteki i robię walkę.