Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 01:18, 08 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
TUTAJ też lubię oglądać, zaglądać, podziwiać

Mariolko - u Ciebie są dwa piękne ogrody do podziwiania + rękodzieła.
Milka 10:44, 08 kwi 2015

Anabell napisał(a)

Irenko - mnie też podobają się prawie wszystkie kwiatki tylko nie sposób je wszystkie posiadać.

To i ja już stwierdzam dumam gdzie siać, mam tyle własnych nasion i od dziewczyn coś wymyślę chybaHaniu pozdrawiam
GorAna 10:50, 08 kwi 2015

Haniu przychodzę w poszukiwaniu wiosny w Twoim ogrodzie.......ni ma?
Pozdrawiam
Nallar 11:55, 08 kwi 2015

Spacer po Twoim ogrodzie zakończyłam dopiero dzisiaj. Obejrzałam i przeczytałam 151 stron opowieści pięknie ilustrowanej.
Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat roślin, sposobu ich pielęgnowania, nawożenia. Trudno byłoby wymieniać co w Twoim ogrodzie podoba mi się najbardziej, bo cały jest piękny. Masz kobietko złote rączki (zbyt często pokaleczone ) do roślin ale i do rękodzieła.
Z informacji zawartych w Twoim wątku można się wiele nauczyć więc postanowiłam odwiedzać Cię częściej.
Gratuluję wnusi, życzę dużo siły i dalszych ogrodowych sukcesów.
Anabell 22:43, 09 kwi 2015

GorAna napisał(a)
Haniu przychodzę w poszukiwaniu wiosny w Twoim ogrodzie.......ni ma?
Pozdrawiam

Aniu - nie daje rady obrobić, wcześniej mrozy potem deszcze, święta po drodze wyszły, a teraz trzeci dzień po 10 godzin w ogrodzie i nie wiadomo co pierwsze.
Jeszcze nie ma co pokazać, obcięłam lawendę przed mrozami, ładnie puszczała odbicia, i mróz zrobił swoje, nic nie wybija tylko zaschło co było zielone.
Anabell 22:54, 09 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Spacer po Twoim ogrodzie zakończyłam dopiero dzisiaj. Obejrzałam i przeczytałam 151 stron opowieści pięknie ilustrowanej.
Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy na temat roślin, sposobu ich pielęgnowania, nawożenia. Trudno byłoby wymieniać co w Twoim ogrodzie podoba mi się najbardziej, bo cały jest piękny. Masz kobietko złote rączki (zbyt często pokaleczone ) do roślin ale i do rękodzieła.
Z informacji zawartych w Twoim wątku można się wiele nauczyć więc postanowiłam odwiedzać Cię częściej.
Gratuluję wnusi, życzę dużo siły i dalszych ogrodowych sukcesów.

Ewo - miło Cię gościć, ja też jak lecę w nowy wątek to cały muszę zwiedzić.
Właśnie przypomniałaś mi o nawożeniu, piwonie powinnam podsypać superfosfatem. a jeszcze tulipany nie dostały wsparcia.
Zapraszam częściej.
Anabell 23:30, 09 kwi 2015

Ponowne rewolucje mam w ogrodzie i w tym roku mało co zmienię, kładą gaz wzdłuż żywopłotu z cisów, kopią 70 cm głęboko, w tym miejscu jest ok 2o szt hortek anabelek, hosty dwa drzewa i świerki. Wysokie daglezje ominą łukiem za to płożące duże juniperusy wyjeli. Połowa dziś wykopana.

W ubiegłym roku koparka przesadzali duże daglezje i jedna się nie przyjęła nadłamali łychą, teraz ominą dwie.

dalej są zagonki i mają podkopać się betonem i wciągać rurę gazową.
Jutro postaram się zrobić zdjęcia, jak to mi zdemolują.
AgnieszkaW 07:13, 10 kwi 2015

Współczuję tych wykopów Mam nadzieję, że jakoś przetrwasz Ty i Twoje roślinki...
Iwk4 07:34, 10 kwi 2015

Nie lubię takich demolek. Życzę mocnych nerwów i aby tobie i roślinkom to przesadzanie nie zaszkodziło.
Anabell 23:49, 11 kwi 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Współczuję tych wykopów Mam nadzieję, że jakoś przetrwasz Ty i Twoje roślinki...

Agnieszko! przez dwa lata przeżyłam tyle rewolucji. Dziś nie przyszli to przerwa, wykorzystałam czas na wertykulację trawnika, a było sianka naście taczek.