Haniu
ja swoje siewki podlewam od dołu a od góry tylko zraszam.
Na dno pojemniczków sypię keramzyt to świetnie reguluje poziom wilgotności - mam wrażenie, że 'nie da się' przelać oczywiście podlewam od dołu rozsądnie i raczej w wodzie nie stoją.
A mi się zdaje że mamy wszyscy tendencje do przelewania nasion i siewek a może tylko ja tak mam.
W ub roku starałam się o tym myśleć i zauważyłam że siewki miały się lepiej niż w latach jak byłam nadgorliwa.
To ja tez je teraz dam do skrzynek i zasypię ziemię i ciut podleję może nie wyschły na wiór - robota na jutro jak nic .
Kasia - dawałam ci cynk, gdzieś uszło
Biały to Wielosił, kiedy wygodniej to wysiej, pozostałe do gruntu.
ja cynie będę wysiewała w połowie marca w domu jak warunki pozwolą wystawię do szklarenki.
Irenka wprost do gruntu sieje.
Z moich wysiewów z dn. 12 lutego najlepiej wygląda rozplenica 'Purple Mayesty'
W czwartek pikowanko.
Po lewej w pojemniczku widoczne korzenie białe.
Prezent do pikowania odpowiedni w czasie, załączony do zamówienia i nasionka rozmarynu.
Dziś przyszła kolejna kolekcja nasionek, tak trzeba nazwać składające torebeczki.
Mam Cleome 'Cherry Queen' zobaczymy jaki to kolor, może jeszcze inny jak w mieszance. Do tej pory spotkałam tylko 3 kolory biały, różowy i ciemno/różowy. może to ten ostatni.
Z nieznanych mi to jeszcze mam 'Lanos roczny' Pszczelnik mołdawski 'Blue Dragon'