Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Maria667 21:40, 04 cze 2013

Fajne zakupy! Też kupowałam w sadowniczym.pl
danuta_szwajcer 22:32, 05 cze 2013

Jak tam trawa Haniu rosnie? Bo u nas jak szalona a nie ma jak kosic bo ciągle pada. Pozdrawiam
Anabell 00:04, 06 cze 2013

Ewa! co do jaśminowca zastanawiam się czy z szerokiego krzaka dam radę wyprowadzić go na jeden pęd. Zacznę po kwitnieniu,

Dziś mąż przywiózł mi człowieka do pomocy z giełdy pracy. Trafił się (dynksiarz ) popracował 5 godzin i nie miał siły. Trzeba było porównać teren , kilka razy kopnąć szpadlem, nie miał pojęcia. To takiemu nie mogłam dać piły elektrycznej. Jutro pojedzie po następnego.

Danusiu! Do trawy robimy podchody kilka razy, nie daje deszcz, Roślin nie mam kiedy zasilić nawozami.
Ciągle pada i azot jest wypłukany przez deszcz.
Pszczelarnia 16:05, 06 cze 2013

A to na jednym pędzie będziesz go chciała mieć? To ja będę oglądać relację. Kto to dynksiarz - brzmi intrygująco?

Haniu, może być tak, że z Tobą każdy "z giełdy" przegra w zawodach.
Anabell 18:07, 06 cze 2013

Ewo! tak bym sobie życzyła na jednym pędzie. Miałam wiosną wykopać dwa jaśminy, to są odmiany nie pachnące i dużo zajmują miejsca, kilka lat wcześniej zaczęłam ciąć w kwadrat tak wybiją szybko pędy nie nadążyłam wycinać,ale nie zakwitał. a wiosna spóźniona , potem wszystko w jednym czasie do zrobienia.
Spróbuję wyprowadzić, ale wydaje mi się mało możliwe.
Dynksiarzem nazywam pijaczka, bo tylko tacy trafiają się do wykonania doraźnej pracy.

Dziś miałam innego sprytnego do każdej pracy. Wycięte trzy wielkie Skyrocket co rozpadły się po pierwszym śniegu, a nie lubię ich,zimą dwa były usunięte.
Krzewy leszczyn rozrosły się w niesamowite rozmiary.Jak są krzewy to jest dużo pracy, na początku sadzenia
patrzy się jak pięknie rośnie i nie można doczekać się efektu, po kilku latach robi się busz.

Ewa, jak przycinałam dziś cisy po szerokości działki to myślałam o Tobie,masz zdjęcie przy kopaniu, czyli też wykonujesz wszystkie prace.
Później z pracownikiem cięłam żywopłot z ligustru, ja płaszczyznę w pionie on górę na dwie pilarki elektryczne. i nie było komu zrobić mam zdjęcia.

Prawdą jest że mało kto mi pasuje dlatego wolę sama wykonać.
Tess 18:55, 06 cze 2013

Ja bym cięła jaśminowca po kwitnieniu jednak. Tak myślę, bo sama nie cięłam
Doczytałam, ile Ty masz tego ogrodu. Rany Julek, jak Ty dajesz radę???
Buziaczki zostawiam
Piękne zakupy.
AgnieszkaW 19:46, 06 cze 2013

Witaj Haniu, poczytałam o zakupach i o próbie wyprowadzenia jaśminowca na pniu - ja mam pęchęrznicę diabolo wyprowadzoną na pniu, ale taką już kupiłam. Perukowca za to sama wyprowadziłam na drzewko, ale miał odpowiedni prosty pęd. Dzisiaj udało mi się skosić pół trawy, myślę, że jutro cd. Pozdrawiam serdecznie
Anabell 22:04, 06 cze 2013

Teresko! tak będę cięła po kwitnieniu już ma pączki kwiatowe.
Nie daję rady a pracuję jak zawodowo na etacie ogrodnika. Dziś jestem zadowolona troszkę pracy poszło do przodu.

Agnieszko! perukowiec łatwiej mniej wybijają pędy a to szeroki stary krzew , a spróbuję.
Kupiłam Kalinkę w doniczce i też mam zamiar poprowadzić. Lubię się pobawić, ukorzeniłam wcześniej akację Frisia i poprowadziłam od początku na pniu. oddałam córce. ja mam kupioną dawno.
Jutro cd. strzyżenia żywopłtów, może nie będzie padało. Na nową rabatę muszę przesadzić cisy złociste.

Dziękuję Wam za odwiedziny.
Gosiniak 22:28, 06 cze 2013

Haniu niesamowite ilości roślinek produkujesz, ale dla takiej dużej działki w sam raz, u mnie 1200m i ledwo wyrabiam, ale apetyt na więcej mam, troszku bym ci uszczknęła tej działeczki
Zakupy fajowe i jakie ceny
Pszczelarnia 22:51, 06 cze 2013

Tak, tak.... . Ja też wolę sama. A najbardziej idzie mi trudna robota z moją Mamą. Nie nadążam za nią. Bardzo mobilizujące.
A krzewy trzeba ciąć - tego się nauczyłam na Ogrodowisku. Zawsze myślałam, że robię krzywdę tym roślinom.