To czekam i ślicznie dziękuję i proszę o dużo,dużo zdjęć Nie mam za wiele u siebie,dopiero z nimi zaczynam ale bardzo mi podobają I już nasuwa mi się pytanie.W jakiej ziemi je sadzisz? Czym i jak często nawozisz?
I mam jeszcze pytanie.Dostałam teraz 2 trawy "Ice dance",chyba nie pomyliłam nazwy Ale jak poczytałam o niej to okazało się,że ona rozrasta się przez rozłogi.Bardzo jest ekspansywna? Masz ją u siebie? Zadowolony z niej jesteś?
Trawy sadzę w takiej ziemi jaka jest. Nas stawem jest to muł z jego dna. Po wyczyszczeniu kilka lat temu został rozprowadzony po całej okolicy. Sadzone wiosną miskanty pięknie przyrosły.
Carex Ice dance to zaraz po Evergold moja ulubiona turzyca. To prawda, rozrasta się przez rozłogi ale nie jest jakoś strasznie ekspansywna. Po roku nadal jest zgrabną kępką. Zawsze to co się rozłazi można bez problemu usunąć lub porobić sadzonki.
To się cieszę,że z rozłogów po odcięciu będą nowe sadzonki no i to,że nie jest ekspansywna.Super Będę zaglądać do Ciebie i podpytywać się w sprawie trawek.Pozwolisz?