Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 19:53, 01 mar 2015

hanka_andrus napisał(a)
Ja tez sekator schowałam, przynajmniej na tydzień. Ale u Ciebie rośliny dużo większe.

I słusznie, Haniu. Róże i hortensje mogą poczekać. Co innego z drzewami owocowymi. Dzisiaj M niewielką korektę jabłonek zrobił - oczywiście pod dyktando.
barbara_kraj... 19:59, 01 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Dziewczyny z zachodniej Polski już ciąć zaczynają, u nas jeszcze nie czas chyba...w przyszły weekend, jeżeli pogoda pozwoli, zacznę dopiero sprzątać po zimie. Promanalem w zeszłym tygodniu pryskałam...i deszcz mi zmył. Chyba już dam spokój, za Miedzian się teraz wezmę.

Na zachodzie dużo cieplej. Widziałaś ogród Irenki? U niej jakby w ogóle zimy nie było.
Wiosenne porządki u mnie w trakcie, ale jeszcze sporo do zrobienia.
Co będziesz pryskać Miedzianem?
hanka_andrus 21:37, 01 mar 2015

A u mnie Bałtyk oddaje zimowy chłód, i mimo, że słońce w dzień przygrzewa nie raz, to w nocy znów przymrozek. Buuuuu.
mira 21:55, 01 mar 2015

dzielżan

a nie floks ?

Basiu ciemiernik prosi o światło

wpadłam zobaczyć co tam siejesz ale jakoś wiele nie wypatrzyłam znaczy czas jeszcze

pozdrawiam
barbara_kraj... 23:15, 01 mar 2015

mira napisał(a)

dzielżan

a nie floks ?

Basiu ciemiernik prosi o światło

wpadłam zobaczyć co tam siejesz ale jakoś wiele nie wypatrzyłam znaczy czas jeszcze

pozdrawiam

Jednak dzielżan. Miałam zrobić fotkę floksa, bo zaczął wyłazić, ale się rozmyśliłam - niewiele jeszcze było widać.

Mirko, ciemiernik czy agapant?

Niewiele mam do siania. Wszystko wprost do gruntu: ośmiał, aksamitki, kosmos siarkowy i cynie.
barbara_kraj... 23:17, 01 mar 2015

hanka_andrus napisał(a)
A u mnie Bałtyk oddaje zimowy chłód, i mimo, że słońce w dzień przygrzewa nie raz, to w nocy znów przymrozek. Buuuuu.

I do nas ten chłód razem z deszczem dotarł. Najgorszy zimny wiatr. Jutro siedzenie w domu.
paniprzyroda 23:31, 01 mar 2015

Basiu, agapanty trzeba przenieść do światła w domku też coś się znajdzie do pracy nawet mi to na rękę, pokończę co nieco pozdrawiam.
barbara_kraj... 23:39, 01 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Basiu, agapanty trzeba przenieść do światła w domku też coś się znajdzie do pracy nawet mi to na rękę, pokończę co nieco pozdrawiam.

Mariolo, najgorsze to to, że miejsca brak, bo parapety zastawione. Ale muszę cos wykombinować, bo mi agapantów szkoda.
Dla pikowanej stipy też muszę miejsce zarezerwować. Chyba fiołki afrykańskie wywalę, bo się zestarzały. Ale listki do ukorzenienia oberwę.
Kindzia 08:56, 02 mar 2015

Basiu, walczę z grzybem na buksikach od zeszłego roku. Pomór mam. Różnymi cudami pryskałam i lepiej trochę, ale to jeszcze nie koniec. Muszę zaczątki żywopłociku buksikowego przesadzić, czekam na jego cudowne ozdrowienie. W takim stanie nie mogę go przecież ruszyć...3 kulki buksikowe też mi zaatakowało i też czekam...czy wywalić, czy coś z nich będzie...w połowie gołe są

Mój jedyny wylazły przebiśnieg skulony jeszcze, czekam aż się tak odsłoni, jak u Ciebie
ewsyg 12:56, 02 mar 2015

barbara_krajewska napisał(a)

I do nas ten chłód razem z deszczem dotarł. Najgorszy zimny wiatr. Jutro siedzenie w domu.

Do mnie też dotarło. Jutro ma nie padać to będę z córcią gruszkę i agrest przesadzać. Dereń causa już przesadzony. ruch w ogrodzie musi być.