Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:45, 17 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Basiu patrzę i oczom nie wierzę żonkile mają pączki? a przecież dopiero co miałaś śnieg tak jak i ja. Moje pąków nie mają nawet jeszcze wysokości przyzwoitej nie mają.Widoki z sarenkami sliczne. A takiej wielkiej Coniki to bym już nie przesadzała.Odwazna jesteś.

Bogdziu, tempo rozwoju niesłychane. Dwa dni temu koron cesarskich nie widać było a jak już podrosły. Pączki żonkili wystrzeliły dzisiaj! Ale narcyze białe, te pachnące, jako że późniejsze ledwo z ziemi wylazły.
Conikę musiałam przesadzić, nawet jak się nie przyjmie nie bardzo będzie mi jej żal... chociaż, kto wie?
barbara_kraj... 22:48, 17 kwi 2013

kaisog1 napisał(a)
Basienko cudne sarenki! A co do Coniki to mnie zatkało.... jaka ona wielka! Oby sie przyjęła

Gosiu, Conica rośnie u mnie już kilkanaście lat, miała sporo czasu, aby urosnąć. Też bym chciała, aby się przyjęła, dlatego leję wodę i liczę na to, że korzenie się zregenerują, a właściwie, że nowe wyrosną
jotka 22:49, 17 kwi 2013

Basiu, cieszę się z sasanek U mnie też już takie
barbara_kraj... 22:50, 17 kwi 2013

bogumila_bienko napisał(a)
...duże roślinki..u mnie słabo wychodzą...

Bogusiu, Twoja działka zacieniona a moja nasłoneczniona i na południową stronę wystawiona, więc stąd ta różnica w tempie wegetacji.
AgnieszkaW 22:53, 17 kwi 2013

Basiu, ale się napracowałaś w ogrodzie. Widzę, że sasanki i narcyzy biorą się do kwitnienia. U mnie są na podobnym etapie. Świerka Conicę tez przesadzałam dużego jesienią. Czekam teraz na nowe przyrosty, bo nie wiem, czy się przyjął (wygląda, że tak). Serdecznie pozdrawiam
Ewa4 00:27, 18 kwi 2013

Nadrobiłam pismo obrazkowe i zmykam.Pozdrawiam
monteverde 00:30, 18 kwi 2013

Basiu zapomniałam Ci u mnie napisać, że dzisiaj musiałam wywalić miłka, cały korzonek był zgniły i jakby ucięty, wysadzałam prosto z doniczki, chyba sadzonka była trefna? kiedy powinno się wsadzać miłka?
barbara_kraj... 00:44, 18 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Basiu zapomniałam Ci u mnie napisać, że dzisiaj musiałam wywalić miłka, cały korzonek był zgniły i jakby ucięty, wysadzałam prosto z doniczki, chyba sadzonka była trefna? kiedy powinno się wsadzać miłka?

Aniu, z miłkiem niestety tak jest - na dwoje babka wróżyła. Ta roślina bardzo nie lubi przesadzania, każde odchorowywuje. Korzonki są kruche, łamliwe i bardzo możliwe, że Twojemu się to przytrafiło.
Poza tym lubi ziemię wapienną, przepuszczalną. Tak więc sadzonka nie musiała być złą, tylko przesadzanie mu zaszkodziło.
A co chcesz sadzić, masz drugą sadzonkę?
barbara_kraj... 00:51, 18 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Basiu, ale się napracowałaś w ogrodzie. Widzę, że sasanki i narcyzy biorą się do kwitnienia. U mnie są na podobnym etapie. Świerka Conicę tez przesadzałam dużego jesienią. Czekam teraz na nowe przyrosty, bo nie wiem, czy się przyjął (wygląda, że tak). Serdecznie pozdrawiam

Narzekam na bóle kręgosłupa, ale bez działki żyć już nie umiem. Tam odżywam
Sasanki na ogół są niezawodne. W futerkach mrozy im niestraszne. Narcyzy, a konkretnie żonkile jakoś się u mnie zaaklimatyzować nie mogły, dlatego tak z obecnych się cieszę.
Myślę, że dla mojego Conici jesienne przesadzanie byłoby lepsze.
Chciałabym zobaczyć Twojego, ale nie wiem gdzie go szukać?
barbara_kraj... 00:53, 18 kwi 2013

jotka napisał(a)
Basiu, cieszę się z sasanek U mnie też już takie

Białą mam jeszcze w doniczce i zastanawiam się, co z nią dalej robić, bo choruje chyba. Wątła taka...