Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:49, 16 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
I czuć radość twojej pracy, a goście u ciebie wyjątkowo ciekawi

Dziś znów oglądałam sarenki - fotka wyżej
Łatały rusałki pawiki, kolejna jaszczurka wygrzewała się w słońcu, a biedronki wypłoszone z przycinanych przeze mnie suchych badyli musiały pokazać swe kolorowe pelerynki

barbara_kraj... 22:53, 16 kwi 2013

Ten świerk przesadzalismy wczoraj. Było trochę kłopotu, ale stoi sobie na nowym miejscu. Ciekawe, czy się przyjmie?
Stare i nowe miejsce
barbara_kraj... 23:01, 16 kwi 2013

Wzbogaciłam się o kępkę przebiśniegów. Rosły sobie na wprost mojej działki przy głównym ogrodzeniu, bezpańskie! Teraz już nie

Rozety rozchodnika wielkiego po wycięciu starych pędów kwiatostanowych od razu stały się bardziej widoczne

Przycięłam róże okrywowe, mam nadzieję, że niewiele będę musiała poprawiać

barbara_kraj... 23:04, 16 kwi 2013

I na koniec trochę koloru

monteverde 00:22, 17 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Miłek zwykle zaczynał kwitnienie w kwietniu, ale w tym roku wszystko opóźnione. Oglądałam dziś dokładnie miejsce gdzie rośnie i ani widu, ani słychu. Trzeba czekać

A sarenki dziś były znowu, ale tylko dwie

No właśnie u mnie też jeszcze śladu nie ma miłka, a sarenki fajne, tylko szkodę robią , chociaż w lesie jeszcze śnieg kawałami zalega, nie mogą znaleźć jedzenia?
EPODLAS 10:30, 17 kwi 2013

Basiu, a nie dawno pokazywałaś ogród przysypany śniegiem. Parę dni i proszę - pięknie i kolorowo. U mnie w okolicy działki też jest dużo saren. Kiedyś mi przeleciała dosłownie przed nosem.
boguslawa_ma... 13:43, 17 kwi 2013

Basiu zaglądam i pozdrawiam
Pszczelarnia 13:51, 17 kwi 2013

Basiu, i ja świerka Conikę muszę wysadzić. Bo jednak on rośnie a stół nie chce się przesunąć.
Pytałam Dzidkę ale jeszcze nie wiem, jak się tnie różę glauca? To taka naturalna. chyba.
an_tre 21:32, 17 kwi 2013

Basiu nieźle już sobie podziałałaś żebym nie musiała do pracy i ja bym dużo więcej zrobiła nie boisz się jaszczurek? widać lubią twój ogród
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 21:38, 17 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Basiu, i ja świerka Conikę muszę wysadzić. Bo jednak on rośnie a stół nie chce się przesunąć.
Pytałam Dzidkę ale jeszcze nie wiem, jak się tnie różę glauca? To taka naturalna. chyba.

Przesadzaj czym prędzej, bo potem trudno go wykopać ze względu na dziwnie rozłożone korzenie. Mojemu te korzenie mocno uszkodziliśmy, będzie cud jak się przyjmie.
Nie znam róży glauca. Poczytałam i spotkałam tylko jedną informację, że się ją prześwietla, czyli wycina przede wszystkim krzyżujące się pędy, nadłamane, chore. Róża ma długie pędy, czyli można zaliczyć ją do pnących a raczej do krzaczastych i postępować podobnie jak z krzaczastymi. Te tnie się bardzo oszczędnie. Ania DS jest ekspertem, doradzi.