Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:12, 20 cze 2013

Debra napisał(a)

Nie wiem, czy w Warszawie było inaczej, ale jakoś wcale nie odczuwałam tego upału.
Wietrzyk był leciutki, prysznic ogrodowy, zraszacz co robi taką mgiełkę z wody i od razu lepiej

Kiedyś podobnie robiłam, ale ja 'sercowa' jestem, krążenie złe i prawdę powiedziawszy trochę się boję...
barbara_kraj... 23:19, 20 cze 2013

Dopiero dzisiaj uwidoczniły się zniszczenia na różach, i nie tylko na różach! Kilka roślin w ich pobliżu padło lub padnie. I tak: dwie dalie, len, kupidynek, posłonek, kosmosy i kto wie czy nie tojeść orszelinowa, bo dziwnie wygląda. Ponadto - oby tylko - kilka łodyg hortensji ogrodowej.
Wszystkie róże okrywowe do wyrzucenia!
Staram się pogodzić z tym i już planuję 'przemeblowanie'
A tymczasem Flammentanz i Rosarium Uetersen mają się dobrze Tę ostatnią musiałam powiązać, bo pochyliła się pod ciężarem kwiatów.

Kondzio 23:22, 20 cze 2013

macham
Debra 23:26, 20 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Kiedyś podobnie robiłam, ale ja 'sercowa' jestem, krążenie złe i prawdę powiedziawszy trochę się boję...

Masz rację, jednak to słońce jest wściekłe
Dzisiaj to juz zupełna Afryka.

A róże pnące imponujące, o stratach staraj się zapomnieć, no przecież np. mógł być grad i zniszczyłby - straty w ogrodzie sa nieuniknione, z rozmaitych powodów.
Poza tym jest okazja do 'przemeblowania' , jak sama napisałaś i to jest wielki powód do radości
GorAna 23:27, 20 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

A tymczasem Flammentanz i Rosarium Uetersen mają się dobrze Tę ostatnią musiałam powiązać, bo pochyliła się pod ciężarem kwiatów.

piękne te róże
Pozdrawiam wieczorkiem
Nie martw się Basiu, to przecież nie koniec świeataale szczerze współczuję i na kogo tu nakrzyczeć.....
barbara_kraj... 23:29, 20 cze 2013

Hortensja Grandiflora ma pączki na wszystkich pędach

A ogrodowa wreszcie będzie miała z dziewięć kwiatów!
viva 23:34, 20 cze 2013

Basiu, czytałam jakiego sobie kłopotu narobiłaś, przykre ale się już nie odwróci.
Widzę, że te największe pnące ocalały, na nie trzeba czekać trochę dłużej. Gdybyś chciała mogę Ci podesłać pędów róż okrywowych to sobie ukorzenisz.
barbara_kraj... 23:35, 20 cze 2013

Ostróżki nie zawiodły

Przetacznik siwy

barbara_kraj... 23:37, 20 cze 2013

viva napisał(a)
Basiu, czytałam jakiego sobie kłopotu narobiłaś, przykre ale się już nie odwróci.
Widzę, że te największe pnące ocalały, na nie trzeba czekać trochę dłużej. Gdybyś chciała mogę Ci podesłać pędów róż okrywowych to sobie ukorzenisz.

O! Dzięki
A jakie masz kolory?
barbara_kraj... 23:49, 20 cze 2013

Nigdy nie miałam szałwii muszkatołowej. Ciekawie zapowiadają się kwiatostany. To bardzo rozkrzewiona roślina i będę musiala znaleźć jej nowe miejsce Tu, gdzie rośnie ma go za mało i obżerają ją ślimaki, dolnych liści już nie ma!

Zakwitają dzwonki karpackie