Basiu, ja leję codziennie straszliwe ilości wody. U mnie ziemia tak, że za chwilę i tak suchy piach.
Rośliny marnieją, deszcu nie było i raczej nie ma zamiaru być. Czyściec za to rozrasta się wspaniale. Mam już śliczny srebrny krzaczuś
Iwonko, cieszę się, że Ci się spodobała. To wartościowa i niewymagająca roślina. Nie lubi tylko nadmiaru wody. Jeśli posadzilaś ją w przepuszczalnej glebie, to będzie cieszyć Twoje oczy długo, nawet rosiać się może
Krysiu, ja na działkę - zgroza! - przez dwa tygodnie nie będę mogła zajrzeć! Nawet myśleć o tym nie chcę, w jakiej kondycji rośliny zastanę!
Wystarczyły dwa dni upałów, a ledwo odratowałam hortensje ogrodowe i kilka jeżówek, które w niefortunnym dla nich miejscu rosną.
Od ponad tygodnia nie dysponuję swobodnie czasem więc podlewanie z doskoku i połowiczne, choć dzisiaj M stanął na wysokości zadania i bardzo mi pomógł. Ale na jak długo tej wylanej wody roślinom starczy?
Poza tym przegapię ponowne kwitnienie mojego Chopina, ktorego jakimś cudem to niefortunne pryskanie ominęło. Ale nie tylko, kwitnienie innych roślin też chcialabym oglądać i uwiecznić
Ech...
Edit: czyściec lubi suszę i ciepełko dlatego przyrasta Cieszę się, że rośnie bezproblemowo - z serca dany
Dzisiaj nie było czasu na robienie fotek; podlewanie, podlewanie i podlewanie. I chociaż sporo wody wylane, to i tak za mało U mnie bardzo sucho! A na przyzwoity deszczyk ponoć przez dłuższy czas się nie zanosi, nad czym bardzo ubolewam, bo działka bez opieki na dwa tygodnie zostawiona będzie
Tak więc nowościami pochwalić się nie mogę. Właściwie to ich prawie nie mam
Ale zakwitł kosmos - na razie dwoma kwiatkami - z nasion od Ani Monte
Stopniowo rozwija się hortensja ogrodowa, która przez dwa kolejne lata nie kwitła
i biała jeżówka, tegoroczny nabytek w ilości sztuk trzy
Basiu - może przyjdzie jakaś chmurka...U mnie dzisiaj przyszła, ale dosłownie polało jakby pająk nasikał Dwa dni nie podlałem i z trawnika zrobiło mi się siano.....
Na razie jednym kwiatkiem zakwitł zawilec japoński od Gabrysi.
Gabrysiu, czy on miał być taki? Bo mnie się wydawało, że u Ciebie był pełny
A to moje zawilce japońskie. Po zeszłorocznym przemarznięciu rozrosły się bardzo i z tego powodu będę musiała przesadzić różę, którą zagłuszają. To tylko fragment calej kępy! I odętka wirginijska ma się tu lepiej niż w poprzednim miejscu Czekam na różową.
Sebku, nad nami też chmurki były, tyle że nieproduktywne A już miałam nadzieję!
Mój trawnik ma całe place wypalone, tylko w zacienionych miejscach jako tako wygląda.