Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:45, 04 lut 2014

O matko, różowy żeleźniak!
Dzięki!
eda 13:11, 04 lut 2014

Basiu witam wszystko pięknie się u ciebie budzi Zgapuję nazwy roślinek ha ha buźiaki zostawiam i miłego życzę
boguslawa_ma... 13:15, 04 lut 2014

Basiu w sprawie złocieni odpowiedziałam u mnie na str.169
barbara_kraj... 15:27, 04 lut 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu w sprawie złocieni odpowiedziałam u mnie na str.169

Byłam, widziałam i zazdroszczę, bo to prawdziwe okazy. Moje trochę rachityczne, od lat pobieram aplegry z tej samej rodziny matecznej więc pewno się już wyrodziły. Mus nowego dawcy poszukać
barbara_kraj... 15:30, 04 lut 2014

eda napisał(a)
Basiu witam wszystko pięknie się u ciebie budzi Zgapuję nazwy roślinek ha ha buźiaki zostawiam i miłego życzę

Trochę za wcześnie, Edyto, trochę za wcześnie. Mogą być straty.
A jakie roślinki Cię interesują?
barbara_kraj... 15:46, 04 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Zostawiam kwiaty z zapachem dla koneserów:

A ja dziś zadowolona jestem, bo po kilku dniach szukania nasion tego żeleźniaka wreszcie je znalazłam! Będę siać i na kwitnienie cierpliwie czekać
barbara_kraj... 15:51, 04 lut 2014

Po kilku dniach przerwy wybrałam się na spacer z kijkami. Ze dwa kilometry zrobiłam, niewiele, ale zawsze to coś
Przy Promenadzie na ławeczkach wygrzewało się w słońcu sporo osób. W środku dnia było 10 st.C i niemal bezwietrznie
boguslawa_ma... 16:00, 04 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Byłam, widziałam i zazdroszczę, bo to prawdziwe okazy. Moje trochę rachityczne, od lat pobieram aplegry z tej samej rodziny matecznej więc pewno się już wyrodziły. Mus nowego dawcy poszukać

Jak się spotkamy na jakimś spotkaniu to ci przywiozę,ale ścinałaś te czubki, zeby zaś ukorzenić?
Ja w ubiegłym roku dostałam jedną maleńką sadzonke i tak stała całą zime a w maju wsadziłam na rabate do ziemi wyrosła tak wielka że byłam zdziwionapokaż tą sadzonkę,a za link dziękuje
A to mój złocień jesienią
Bogdzia 16:09, 04 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Po kilku dniach przerwy wybrałam się na spacer z kijkami. Ze dwa kilometry zrobiłam, niewiele, ale zawsze to coś
Przy Promenadzie na ławeczkach wygrzewało się w słońcu sporo osób. W środku dnia było 10 st.C i niemal bezwietrznie

a u mnie tylko 3 stopnie i śnieg nic sobie z tych temperatur nie robi ale w nocy było -6.Pozdrawiam Basiu.
barbara_kraj... 16:12, 04 lut 2014

Ja wiem, że one pięknie się rozrastają, sama kiedyś miałam takie olbrzymie krzaczyska
We wrześniu roślina podmarzła i to było przyczyną, że aplegry były marne. Ja pobieram najnowsze przyrosty z boków głównego pędu. Czubków nie ścinałam, bo po tych wrześniowych przymrozkach pozbierały się i kwitły jeszcze długo. Fotkę wstawię jutro, bo baterię w aparacie rozładowane

Bogusiu, ja myślę, że w tym roku spotkamy się na pewno. Może już w maju w Bylinowym?