Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Ewa4 17:50, 01 cze 2014

Pięknie Kasiu .
Mirka 18:03, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, że pytasz sie Mirki o patyki.. a Mireczki, naszego eksperta nie ma... bo to pytanie i mnie interesuje.. chociaż ja 3 dni temu swoje ukorzenione (z wody i doniczek) posadziłam już do gruntu.. i sie trzymają do dziś dzielnie. Na przyszłość ukorzeniam tylko w gruncie i to w ogrodzie.. takie przyjmują sie najlepiej i najszybciej.. bo skuteczność innych metod jest dużo gorsza.... A ... i jeden patyk zaczyna kwitnąć. Temperatura w domu nie służy hortensjom..

Co do roślin prezentów.. ja nazywam to "roślinami z duszą"....... a nie dość, że maja duszę to i mają historię.. a azalia to piękna sadzonka..... żadne 2 mizerne patyki, tylko wielopędowa.. sadzonka wybrana fachowo Też mam tę azalię i ja kocham... ze ten ogień i temperament... po prostu ją widać z daleka....
Odpowiadam Małej Mi jestem i na pytania odpowiadam i co do ukorzeniania w ziemi juz pisałam Kasi .Kasiu w wodzie w domu do tej pory mam 25 Limek wszystkie ukorzenione do wysadzenia za tydzień na działkę.Idę obfocić .Do wieczorka
Nikita 00:48, 02 cze 2014

Kasiu, zaglądam co ogródkowo słychać i trzmieliny zazdraszczam. Muszę taką posadzić, bo mnie sąsiad betonowym młotem w przyszłym tygodniu obdaruje....i mus jakoś to paskudztwo zasłonić.
Pozdrawiam wieczorową (a może już nawet nocną) porą
AgnieszkaW 07:19, 02 cze 2014

Zmienia się Kasiu u Ciebie, oj zmienia Skarpa już bardzo ładna, widać roślinki, trawnik wkrótce nada oprawę ogrodowi - pięknie będzie
kitek81 09:39, 02 cze 2014

regli napisał(a)
Cała masa różnych różności Większości nie znam. Zmiany widoczne i zdecydowanie na plus My sialiśmy trawę w tym roku w dwóch miejscach. Jedno dzisiaj skoszone, a na drugie poletko na razie strach wjechać kosiarką, bo ziemia rozmięknięta przez deszcze i kosiarka się zapada. Musimy trochę poczekać, żeby obeschło. Tyle, że na poniedziałek zaś ulewy u nas zapowiadają Brzeg nowego trawnika deszcz spłukał mi w borówki i trzeba będzie poprawiać. A taka piękna wiosna się zapowiadała. Do Twojego wątku zaglądam regularnie, ale nie zawsze ślad zostawiam, więc nie umiera

no pogoda u nas też dziś kiepska, a ja wolne sobie wzięłam :/ nic w ogrodzie nie zrobię, a kolejne roślinki czekają na wsadzenie!
przykro mi, że trawnik rozmyło, wiem coś o tym i wiem, jakie to nerwy i stres! pogoda jakoś nie rozpieszcza nas ostatnio
u nas dobrze, że chociaż wczoraj na dzień dziecka się ociepliło i nie padało
pozdrawiam i cieszę się, że jesteś u mnie na bieżąco
kitek81 09:42, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, że pytasz sie Mirki o patyki.. a Mireczki, naszego eksperta nie ma... bo to pytanie i mnie interesuje.. chociaż ja 3 dni temu swoje ukorzenione (z wody i doniczek) posadziłam już do gruntu.. i sie trzymają do dziś dzielnie. Na przyszłość ukorzeniam tylko w gruncie i to w ogrodzie.. takie przyjmują sie najlepiej i najszybciej.. bo skuteczność innych metod jest dużo gorsza.... A ... i jeden patyk zaczyna kwitnąć. Temperatura w domu nie służy hortensjom..

Co do roślin prezentów.. ja nazywam to "roślinami z duszą"....... a nie dość, że maja duszę to i mają historię.. a azalia to piękna sadzonka..... żadne 2 mizerne patyki, tylko wielopędowa.. sadzonka wybrana fachowo Też mam tę azalię i ja kocham... ze ten ogień i temperament... po prostu ją widać z daleka....

gratuluję kolejnych ukorzenionych horti! macie rękę dziewczyny mi na razie najlepiej wyszło ukorzenienie bukszpanów! horti może też pare sztuk mi się uchowa

roślinki prezenty fakt, mają swoją historię i duszę i na pewno dane z sercem, więc pal licho ustalone kolory, dzięki tym roślinkom będzie ciekawiej
liczę, że moja azalia też tak będzie przykuwała wzrok, muszę dla niej znaleźć takie miejsce, że będzie ją widać z każdej stony
pozdrawiam serdecznie :*
kitek81 09:44, 02 cze 2014

Ewa4 napisał(a)
Pięknie Kasiu .

dziękuję Ewuś
horti od Ciebie chyba najlepiej się trzyma, ta bez nazwy
i pozdrowionka też wysyłam :*
kitek81 09:46, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Odpowiadam Małej Mi jestem i na pytania odpowiadam i co do ukorzeniania w ziemi juz pisałam Kasi .Kasiu w wodzie w domu do tej pory mam 25 Limek wszystkie ukorzenione do wysadzenia za tydzień na działkę.Idę obfocić .Do wieczorka

Mireczko, dziękuję za cenne rady, już nic w domu nie będę ukorzeniała! horti jak wyniosłam na zewnątrz to dzielnie się trzymają te, które ostały może chociaż tyle się uda ukorzenić, ale reszty też nie wyrzucam, zobaczę czy coś mnie mile zaskoczy w przyszłym roku
fotki u Ciebie pooglądałam, jesteś KRÓLOWĄ ukorzeniania, bez dwóch zdań!
pozdrawiam :*
kitek81 09:47, 02 cze 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu, zaglądam co ogródkowo słychać i trzmieliny zazdraszczam. Muszę taką posadzić, bo mnie sąsiad betonowym młotem w przyszłym tygodniu obdaruje....i mus jakoś to paskudztwo zasłonić.
Pozdrawiam wieczorową (a może już nawet nocną) porą

a o jakiej trzmielinie piszesz?
pozdrawiam serdecznie
kitek81 09:50, 02 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Zmienia się Kasiu u Ciebie, oj zmienia Skarpa już bardzo ładna, widać roślinki, trawnik wkrótce nada oprawę ogrodowi - pięknie będzie

dzięki
właśnie trawnik, muszę doczytać, co zrobić z chwastami, bo mi w trawniku rosną na potęgę :/ denerwują mnie chwasty w tym roku, rok temu jakoś tak szybko i dużo ich nie było!
już nie mogę doczekać, jak skończymy ogrodzenie od frontu, wtedy tył pod siatką się uprzątnie i sadzimy drzewka na szkielet zacznę pomału wytyczać rabatki
a w przyszłym roku to już zacznie to mieć ręce i nogi

pozdrawiam :*