Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

Mirka 14:26, 02 cze 2014

Cieszę się bardzo że jesteś i że znów się chwalisz jak ja to lubię u Ciebie No zakupy super i znowu myślenie gdzie wkopać może tu a może jednak tam nie już sama nie wiem hihi nie jest tak?
kitek81 14:33, 02 cze 2014

a deszcz zamiast przestawać, pada coraz bardziej
kitek81 14:37, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Cieszę się bardzo że jesteś i że znów się chwalisz jak ja to lubię u Ciebie No zakupy super i znowu myślenie gdzie wkopać może tu a może jednak tam nie już sama nie wiem hihi nie jest tak?

tylko, żeby nie wyszła na chwalipiętę ;P
te zakupy, to wiem gdzie wsadzę one idą do warzywniaka, tam gdzie będzie pergola, żeby zasłaniania mi widok z ulicy na nasz taras, a z tarasu na warzywnik po jednej stronie będą te smakołyki, a po drugiej puszczę clematisy i róże pnące tak sobie wymyśliłam
a reszta pewnie będzie tak jak piszesz "gdzie to wkopać"
kitek81 14:42, 02 cze 2014

o takie chwasty mam na trawniku, jak się ich pozbyć?
Mirka 15:09, 02 cze 2014

Z mlodej trawki to tylko skubanie tego ziela a na wiosnę jak będziesz miała zielska to Starane na dwuliścienne możesz pryskać na calym trawniku bo on trawki nie zniszczy Ci.
kitek81 15:19, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Z mlodej trawki to tylko skubanie tego ziela a na wiosnę jak będziesz miała zielska to Starane na dwuliścienne możesz pryskać na calym trawniku bo on trawki nie zniszczy Ci.

dzięki za szybką odpowiedź :*
czytałam właśnie na O. o chwastach w trawniku i Danusia pisze, że te co mam to koszenie powinno załatwić sprawę,tylko żeby nie kwitło, a tak to chwast jednoroczny i nie powinien wyrządzić szkód. A na wolne place, jak przestanie padać dosieję trawę, żeby inne chwasty się nie pojawiały
o oprysku Danusia pisze, że na młody trawnik to dopiero po 2 latach można-Starane nawet już kupiłam, ale w takiej sytuacji nie będę jeszcze pryskać!
malgorzata_s... 15:27, 02 cze 2014

Kasiu obejrzałam smakowite zakupy Będzie co skubnąć Pozdrawiam
kitek81 15:36, 02 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu obejrzałam smakowite zakupy Będzie co skubnąć Pozdrawiam

teraz tylko czekać, aż się przyjmie, podrośnie i obrodzi, a będziemy skubać
pozdrawiam :*
kitek81 15:40, 02 cze 2014

patrzyłam na pogodę, dopiero od środy ma u mnie przestać padać, a potem już ma być ładnie! oby, bo ogrodzenie stoi! warzywniak zarasta chwastami!
aż wstyd się przyznać, ale cebulek mieczyków, bulw dalii i begonii też jeszcze nie wsadziłam!
marchew i pietruszkę muszę dosiać, bo mi nie wzeszła
roboty sporo, kiedy to zrobić, jak pada?
o opryskach nie wspomnę, bo mi już na brzoskwini kędzierzawość liści się pojawiła
regli 18:26, 02 cze 2014

Ja z trawki chwasty wyrywam, ale i tak wszystkiego nie dam rady Kasiu, doczytałaś gdzieś, że aktinidia ma różną płeć i trzeba posadzić męskie i żeńskie krzaczki, żeby owocowała?