Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

popcorn 14:22, 17 kwi 2015

witaj! nie rób obwódek z kostki pod drzewka, chyba że takie szersze. I wtedy kostka musialaby byc na rowno z lilia trawnika, zeby latwo bylo kosic kosiarka a nie w podkaszarki sie bawic. Jesli szersze, to w kwadracie i w srodku "skarpetki" dla drzewek, wygladaja super z host
pozdrawiam!
Milka 16:29, 17 kwi 2015

Kasiu macham, działasz coś?
KasiaWB 17:50, 17 kwi 2015

Kasia,
najpierw zrób szkielet ogrodu no i rabaty frontowe
Pozdrawiam
kitek81 18:50, 17 kwi 2015

inag napisał(a)
Jak to "w miarę"???!!! Kurcze, jak to jest w miarę to ja już nie wiem jakby było gdyby "dobrze" się udawało

naprawdę sporo roślinek mi się nie udaje! a to że mam tego tyle to przez to, że dużo sieję, różnych rodzai! w zeszłym roku sporo mi nie wyszło, więc w tym roku odpuściłam i posiałam te niezawodne
kitek81 18:52, 17 kwi 2015

Joaska napisał(a)
Kasiu, nie ma szans żebym nadrobiła zaległości, ale widziałam plantacje wszystkiego u ciebie, no powalająca ilość i pomidorów i pelasiek no wszystkiego.

Pozdrawiam i ściskam

nie ma potrzeby cofać się i nadrabiać! nic takiego się nie działo od jutra mam praktycznie 2 tyg wolnego, ze służbą po środku ale wtedy mam nadzieję, że nadrobię prace w ogrodzie
więc teraz lepiej, żebyś zaglądała
kitek81 18:56, 17 kwi 2015

popcorn napisał(a)
witaj! nie rób obwódek z kostki pod drzewka, chyba że takie szersze. I wtedy kostka musialaby byc na rowno z lilia trawnika, zeby latwo bylo kosic kosiarka a nie w podkaszarki sie bawic. Jesli szersze, to w kwadracie i w srodku "skarpetki" dla drzewek, wygladaja super z host
pozdrawiam!

ostatnio myślałam, to samo co pisałaś! że tylko roboty sobie narobię z tymi obrzeżami! chyba jednak wykancikuję przy drzewkach ładne kwadraciki, żeby pasował do reszty ogrodu, na razie podrzucę kompostem, a o hostach pomyślę, bo takie rozwiązanie też mi się podoba!
tylko z drugiej strony boję się, że roślinki będą mocno podbierały wodę drzewkom?! chociaż u mnie systematycznie się podlewa, więc chyba nie powinno być problemu?!
dzięki za rady i czekam na kolejne
pozdrawiam :*
kitek81 19:00, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
Kasiu macham, działasz coś?

Kochana, dziś jeszcze nie, ale wczoraj zamówiłam tujki, jutro odbieram, będzie na tło dla magnolii i rh
rh przesadzę
na magnolię będę polować, bo jednak chyba będzie Geni
jutro jedziemy do szkółki, zobaczymy czy mają umbry i kupię pare drobnych roślinek do tych rabat
już mnie łapki swędzą
więc zapraszam na fotorelację jutro i pojutrze
kitek81 19:04, 17 kwi 2015

KasiaWB napisał(a)
Kasia,
najpierw zrób szkielet ogrodu no i rabaty frontowe
Pozdrawiam

Kochana, tak też staram się robić na razie jutro jedziemy po tujki na tło, umbry właśnie są na front, a resztę stopniowo będziemy uzupełniać
a i bukszpany na tujki może wezmę, ta kobieta, co ma tujki, w zeszłym roku miała tanie spore bukszpany, ale trzeba będzie je wykulkować i na efekt czekać z rok/dwa lata!
Luckaa 19:26, 17 kwi 2015

Kasiu ja w zezszłym roku robiłam obwódkiz kostki, a wtym roku je zlikwidowałam, wrastała się trawa, zrobiły mi się brzydkie i szare, a jedną rabate miałam wykancikowaną i ta wygląda ciagle ładnie.
kitek81 19:30, 17 kwi 2015

Luckaa napisał(a)
Kasiu ja w zezszłym roku robiłam obwódkiz kostki, a wtym roku je zlikwidowałam, wrastała się trawa, zrobiły mi się brzydkie i szare, a jedną rabate miałam wykancikowaną i ta wygląda ciagle ładnie.

Czyli kolejny głos na nie, więc u siebie nie będę kombinować, wykancikuję i tyle
dzięki za opinie