Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

dajana 12:13, 15 maj 2015

Muszę zobaczyć jak wyglądają Umbry, coś mi świta ze są chyba warte wyboru Nie wiesz co zrobić z aloesem? to roślina doniczkowa do domu ,może urody nie posiada wielkiej ale bardzo pomaga np: na oparzenia, niegojące się rany .Liście aloesu są lekiem na wszelkie choroby skórne ,przesuszenia itd. Przeczytaj w necie .Trzeba je tylko ostrożnie podlewać aby nie zalać wodą bo liście padną. Decisem spryskiwałam trzy dni temu róże a na drugi dzień lało jak diabli nie wiem czy nie działał zbyt krótko. Miałam skoczka i tak ogromną ilośc mszyc ze nie zdołałabym ich zebrać ręcznie. U mnie w tym roku jest ich plaga, muszę ograniczyć ilośc mrówek bo to one przenoszą na rośliny mszyce, a w zimie przechowują je w kopcach .Cwane bestie co? Widzę ze masz już wejściowe ogrodzenie, a ja jeszcze nie mam całego materiału bo bym tez rabaty planowała .Od ubiegłego roku twój ogród nabrał urody i kształtu Sadzenie roślin to największa przyjemność prawda ?.Osobiście tez wpadam z doskoku na forum nie da się wszystkiego pogodzić ,zbyt krótka doba Zdrówka Kasiu
Mirka 12:17, 15 maj 2015

Kasiu sorki ale zarobiona z eM byłam i paczkę dopiero na przyszły tydzień naszykuję nie gniewaj się Milego weekendu
Joaska 12:33, 15 maj 2015

kitek81 napisał(a)

Najważniejsze, że masz plan i wiesz, gdzie to potem powsadzasz! A jak roślinki dobrze zabezpieczone, to nic złego nie powinno się wydarzyć

Kasiu tyle tego nazbierałam że dla niektórych niestety nie mam miejscówek .... ale coś wymyślę
kitek81 19:27, 15 maj 2015

dajana napisał(a)
Muszę zobaczyć jak wyglądają Umbry, coś mi świta ze są chyba warte wyboru Nie wiesz co zrobić z aloesem? to roślina doniczkowa do domu ,może urody nie posiada wielkiej ale bardzo pomaga np: na oparzenia, niegojące się rany .Liście aloesu są lekiem na wszelkie choroby skórne ,przesuszenia itd. Przeczytaj w necie .Trzeba je tylko ostrożnie podlewać aby nie zalać wodą bo liście padną. Decisem spryskiwałam trzy dni temu róże a na drugi dzień lało jak diabli nie wiem czy nie działał zbyt krótko. Miałam skoczka i tak ogromną ilośc mszyc ze nie zdołałabym ich zebrać ręcznie. U mnie w tym roku jest ich plaga, muszę ograniczyć ilośc mrówek bo to one przenoszą na rośliny mszyce, a w zimie przechowują je w kopcach .Cwane bestie co? Widzę ze masz już wejściowe ogrodzenie, a ja jeszcze nie mam całego materiału bo bym tez rabaty planowała .Od ubiegłego roku twój ogród nabrał urody i kształtu Sadzenie roślin to największa przyjemność prawda ?.Osobiście tez wpadam z doskoku na forum nie da się wszystkiego pogodzić ,zbyt krótka doba Zdrówka Kasiu

Umbry fajne drzewka, takie wysokie, na prostej długiej nodze, okrągła korona, wiosną kwitnie mi się bardzo podoba!
to muszę sobie wsadzić do ziemi ten aloes, bo jak koleżanka mi dała, to go wsadziłam do szklanki z wodą
o mszycach połączonych z mrówkami, to dopiero teraz się dowiedziałam, całe życie myślałam, że mrówki zżerają mszyce, a tu proszę jaka piękna symbioza :/
z ogrodzeniem jeszcze musimy poczekać ze skończeniem, mimo że materiał cały jest od zeszłego roku, ale teraz priorytet to elewacja!
No ogród od zeszłego roku się zmienił, w końcu zaczęło się coś konkretnie dziać, z czego mocno się cieszę
czasu na wszystko to i ja mam mało!
wszystkiego dobrego Ci życzę samych pomyślności
kitek81 19:28, 15 maj 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu sorki ale zarobiona z eM byłam i paczkę dopiero na przyszły tydzień naszykuję nie gniewaj się Milego weekendu

ok, nic się nie stało, tylko martwiłam się, że roślinki na poczcie zamordują, skoro tyle idą, ale jak tak, to w porządku! nawet na następny tydzień możesz naszykować, nie ma pośpiechu
buziaczki :*
kitek81 19:29, 15 maj 2015

Joaska napisał(a)

Kasiu tyle tego nazbierałam że dla niektórych niestety nie mam miejscówek .... ale coś wymyślę

no ale za to ile kaski w kieszeni z pewnością na wszystkie roślinki znajdziesz miejsce, a jak nie, to wydasz
Mirka 19:46, 15 maj 2015

kitek81 napisał(a)

ok, nic się nie stało, tylko martwiłam się, że roślinki na poczcie zamordują, skoro tyle idą, ale jak tak, to w porządku! nawet na następny tydzień możesz naszykować, nie ma pośpiechu
buziaczki :*
Kasiu a stipę masz czy też wysłać
kitek81 20:40, 15 maj 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu a stipę masz czy też wysłać

Mam dużo, to nie potrzebuję dzięki
kitek81 21:59, 15 maj 2015

Teściowa została na weekend będę mogła spokojnie działać ogrodowo
ewa004 22:08, 15 maj 2015

Dawno już nie słyszałam radości z powodu dłuższej wizyty teściowej