Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 20:57, 19 maj 2013

Dobry
Wy pewnie wypoczywaliście, grillowaliscie, miło spędzaliscie czas w ogrodach lub na działkach, a ja dziś się natyralam i rozgarnelam ta ostatnią górkę w warzywniaku i to sama, bo m z wujkiem robili sufity na górze
Za to mam zjarane ręce i pasek na plecach, gdzie mi wystawaly plecy między spodniami, a koszulka i zadrapalam się taczkami, bo mnie przeważyły !
Tak wygląda warzywnik

I tak moja podrapana ręką :/

Jutro pewnie przyjdzie glebogryzarka, spulchnimy to wszystko i zacznę siać i sadzic
kitek81 15:14, 20 maj 2013

I weź coś tu człowieku zaplanuj! Przyszła glebogryzarka, chęci i zapał do pracy są, a tu się teraz rozpadło i to dość mocno może popada chwilę i zanim dojade do domu i zjem obiad to przestanie padać,?!
Ewa4 16:39, 20 maj 2013

Kaśka przepraszam że pytam ale jeszcze będziesz nawozić ziemi czy jak bo teraz warzywnik masz wyrzej trawnik będzie niżej zdradż co tam kombinujesz bo jestem ciekawa .Pozdr.
Debra 18:59, 20 maj 2013

Oj Kasiu, podrapana ręka, noga to takie normalne przy ogrodowych pracach, że nawet nie warto uwagi zwracać, ale współczuję

A warzywnik może będzie w skrzyniach?
Loosiuu 22:57, 20 maj 2013

Hejka I jak? Robiliście glebogryzarką? Udało się?
Janina 18:38, 21 maj 2013

Twarda z Ciebie babka, taki kawał roboty odwaliłaś. Ja też miałam pracowitą sobotę, robiłam rewolucję na rabacje przed domem ( jeszcze nie skończona) Kopę przekopuję przesadzam i dosadzam oraz czekam na zamówione rośliny.
kitek81 22:51, 21 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Kaśka przepraszam że pytam ale jeszcze będziesz nawozić ziemi czy jak bo teraz warzywnik masz wyrzej trawnik będzie niżej zdradż co tam kombinujesz bo jestem ciekawa .Pozdr.

hejka
nie wiem co zrobię, ale ziemi już nie będę nawozić, w sumie w ziemię poszło mi już 5tyś i nie stać mnie już na więcej, a i tak pod niektóre drzewka i krzewy będę musiała dać ziemi z worka o odpowiednim ph!
chyba i tak warzywniak ogrodzę pergolami, więc tej różnicy w poziomach nie będzie
pozdrawiam
kitek81 22:53, 21 maj 2013

Debra napisał(a)
Oj Kasiu, podrapana ręka, noga to takie normalne przy ogrodowych pracach, że nawet nie warto uwagi zwracać, ale współczuję

A warzywnik może będzie w skrzyniach?

warzywniak będzie na razie normalny zastanawiam się tylko, czy zrobić w nim trawiaste ścieżki, jak w tym wątku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1621-wydzielenie-warzywniaka?page=3
kitek81 22:54, 21 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Hejka I jak? Robiliście glebogryzarką? Udało się?

a pewnie, że się udało szybko poszło spulchnienie też ziemi a jaka oszczędność czasu i siły! ja polecam

pozdrawiam
kitek81 22:56, 21 maj 2013

Janina napisał(a)
Twarda z Ciebie babka, taki kawał roboty odwaliłaś. Ja też miałam pracowitą sobotę, robiłam rewolucję na rabacje przed domem ( jeszcze nie skończona) Kopę przekopuję przesadzam i dosadzam oraz czekam na zamówione rośliny.

dziękuję Janinko ale czy aż taka twarda, to ja nie wiem, żebyście wiedzieli ile czasem we mnie jest zwątpienia i rezygnacji!
najbardziej wkurza mnie to, że człowiek przychodzi z roboty do pracy, a efekty na razie marne
u Was te efekty jakoś bardziej widać!
pozdrawiam