Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Margaret_ka 21:12, 15 kwi 2015

Wspaniałe wiosenne fotki.
Wiosenne arcydzieła...
zabaewa 11:59, 20 kwi 2015

Wiosna w pełni zagościła w moim ogrodzie - to i wyszłam zrobić kilka fotek. I tu mnie spotkała niespodzianka - po kilku kadrach aparat odmówił mi współpracy i teraz jest w naprawie
Nie mogłam więc zrobić fotek moich skrzyń na zioła z palet ani odnowionego koryta na kwiaty ani uporządkowanej rabaty pod płotem betonowym ani startujących tulipków, kaczeńców itp...

A więc wybrałam dwie fotki z tych co zrobiłam.

Hiacynt - niestety już jest wspomnieniem...

kwitnąca śliwa

Miłego oglądania.
Gardener27 12:50, 20 kwi 2015

Przykro z powodu aparatu mam nadzieję że naprawa nie będzie kosztowała fortuny i szybko wrócisz z pięknymi zdjęciami
Ciekaw jestem tych skrzyń na zioła i reszty wiosennego ogrodu

Jak tam patyki Ruszyły już z liśćmi ?
zabaewa 13:23, 20 kwi 2015

Przemku - patyki są w gruncie i w pąkach jeszcze. Mam nadzieję, że jak tylko zrobi się ciepło to ruszą z kopyta. U mnie wszystko zawsze jest opóźnione ze względu na zimną glebę i wiatry z pola. Ale są w takim miejscu gdzie udają mi się ukorzeniania - nawet wisteria sama z siebie się ukorzenia z przypadkowych odkładów

Co do aparatu - hmmm... tanie to nie będzie niestety Jutro się dowiem.

Aaaa... i cieszę się, że tak ładnie Ci papryczki rosną. U mnie mimo podwójnego siewu i na końcu wysianiu na wacie - nic nie wzeszło Jeszcze czekam ale obawiam się, że nic z tego nie będzie i będę musiała w przyszłym roku uśmiechnąć się odwrotnie do Ciebie po kilka nasion. Jak to się mówi ? Odddałam najlepszy materiał od serca do przyjaciół z ogrodowiska A sama coś źle zrobiłam z sianiem i mam kuchę ...
Gardener27 23:52, 22 kwi 2015

Ewuniu po nocach siedzisz na forum Co słychać Odebrałaś aparat ?
zabaewa 10:26, 23 kwi 2015

Cześć Przemku. Aparat odebrałam ale w 5% naprawiony. Czyli prawie w ogóle . Oddałam go teraz do innego serwisu i czekam. Na razie nie wygląda to optymistycznie Uszkodzona jest płyta główna czyli 2/3 wartości body. Może w tym drugim serwisie uda się ją naprawić. Wymiana na nową płytę nie wchodzi w grę bo za tę cenę można kupić nowy używany aparat. Pozostanie długie poszukiwanie używanej sprawnej płyty wśród zaufanych ludzi... A na razie muszę robić zdjęcia telefonem i to mnie wkurza, bo ja po prostu nie widzę co robię i wychodzi straszne badziewie... no ale cóż...
Mamy jeszcze drugi aparat. Póki co wolę go nie ruszać... mam uraz i muszę odczekać swoje.
zabaewa 10:33, 23 kwi 2015

A teraz kilka fotek "poglądowych" z telefonu, więc wybaczcie proszę jakość...

Patyki hortek od Przemka - już startują z listkami i fragment mojego przedszkola

Skrzynie na zioła z palet - przy tarasie - robota mojego M.

Tulipanki z szafirkami

W oczku kwitną kaczeńce - pierwsze wodne kwiatuszki.

zabaewa 10:35, 23 kwi 2015

Moja rabata cebulowa

Ostatni zakup - złotokap. A w tle rabata cebulowa.

Odnowione koryto

zabaewa 10:48, 23 kwi 2015

Prezenty roślinne od Napii - Dziękuję Agnieszko.

Liliowce

Dzwonki

Białe floksy - trzeba szukać w moim gąszczu na rabacie, ale jak urosną i zakwitną to będzie ładnie.

Jeszcze była kocimiętka i rojniki ale nie wyszły mi fotki...
Gardener27 11:25, 23 kwi 2015

Ewo mam nadzieję że w drugim serwisie spiszą się i nie trzeba będzie martwić się o aparat Czasem tak jest że w jednym miejscu nie potrafią naprawić i mówią ,, nie da się ,, a w innym zrobią bez żadnych problemów Trzymam kciuki Jakość zdjęć z telefonu nie jest zła ale do tamtych bez porównania
Cieszę się że patyki tak ładnie wyglądają Jak przyjmie się choć połowa to będzie bardzo dobrze
Pochwal M za skrzynię na zioła Bardzo profesjonalne i pomysłowe wykonanie Nie trzeba będzie się schylać a o kręgosłup trzeba dbać Ciekaw jestem co zagości w korycie Masz już jakąś wizję ? Złotokap bardzo duży Nawet nie wiedziałem że występują w formie drzewka ja mam wersję pendula W tamtym roku strajkował i nie kwitł ... co będzie w tym roku czas pokaże Kaczeńce w oczku podbiły moje serce ... piękne