Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

bacowa 03:36, 17 sty 2016

Wielkie dzięki za info. w sprawie buraka , będę siać na 100% . Wczoraj już widziałam nasiona w marketach, nareszcie zaczyna się coś dziać. I cebulowe już sprzedają, znaczy się wiosna już nie długo

pozdrawiam serdecznie EWA
Borbetka 21:03, 17 sty 2016

Hej, mam nadzieję, że zdrówko ok. Życzę go Tobie jak najwięcej i dużo słońca i czasu na ogrodowe poczynania. No i na fotograficzne, bo wiem że lubisz .
AGDULA 22:35, 25 sty 2016

Hej Ewka, co tam u Ciebie w ogrodzie? Zakopałaś się w pracy, że znaku życia ogródkowego nie dajesz Pozdrawiam serdecznie
zabaewa 23:30, 05 lut 2016

Hej dziewczyny Jakoś zaniedbałam osobisty wątek... Ech ta zima...
Ciągnie mnie już do ogrodu. Niby ciepło - chce się już robić ale każda praca kończy się katarem albo oprychą. A w ogrodzie już życie wyrasta. Tulipany mam na wierzchu, czosnki, hiacynty, krokusy, przebiśniegi. Gwiazdki rozchodników już są na wierzchu i orlików. Forsycja ma nabrzmiałe pąki. Kret się obudził i kopcuje - niestety...
Dzisiaj zamówiłam mnóstwo nasion - wydałam kupę kasy. Za kilka dni przyjdą. Zrobiłam też przegląd tych nasion co mam z poprzednich lat i tych co sama zbierałam. Obsiałabym kilka takich ogrodów jak mój...
Z rarytasów zamówiłam bazylię waniliową, mizunę i mitsubę.
AGDULA 23:35, 05 lut 2016

to ja mam chyba jakieś arktyczny klimat u siebie, bo u mnie prawie nic nie wychodzi a niby tak blisko siebie jesteśmy
Wczoraj widziałam jak w paru miejscach coś mi się wybija z ziemi ale takie to małe, że nawet nie wiem co to jeszcze jest. (to nasadzenia zeszłoroczne)
Jutro ma być ciepło więc może coś się ruszy
zabaewa 23:37, 05 lut 2016

No małe się wybija U mnie tam gdzie jest osłonięte i w zaciszu. Tam gdzie hula wiatr to jeszcze zima jest.
Alisonek 00:04, 06 lut 2016

zawsze do usług i chętna do pomocy
zabaewa 14:58, 12 lut 2016

Dzisiaj przyszła przesyłka z nasionami. Oto to, co zakupiłam

A w szafie czeka na przejrzenie karton z zebranymi nasionkami w zeszłym roku i nasionka z Madery - m.in. traw i trzcin, agapantów i... sama już nie pamiętam oraz nasionka diabelskich rumuńskich papryczek i jednorocznej rozplenicy od Przemka i stipy od Agaty.

Wysiewy rozpocznę w drugiej połowie lutego i potem sukcesywnie wedle przykazań na opakowaniach
W niedzielę jadę kupić małą szklarenkę do domu.
zabaewa 11:23, 13 lut 2016

Dzisiejszy dzień przywitał mnie temp. -1 i szadzią na roślinach. No cóż - jednak to dopiero połowa lutego - czyli zima - mus czekać jeszcze na ogrodowe sprawy. A ja już chciałam przycinać, czyścić z siana, przesadzać itp. Zamiast takich fajnych prac - rozpaliłam w kominku i zasiadłam pod pledem na sofie.
AGDULA 09:00, 14 lut 2016

Wczoraj faktycznie przymroziło ale dzisiaj już jest ok