Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

zabaewa 23:13, 23 lut 2016

AGDULA napisał(a)

A przebiśniegi wspaniałe. Ja chyba kupowałam w zeszłym roku i nic nie widzę. Chyba mi jakaś nornica coś zżarła

Też w zeszłym roku dokupiłam przebiśniegi w B. i posadziłam pod brzozami i też jakoś prawie ich nie widzę. A kilka wyłażących ma liście podobne do czegoś innego a nie do przebiśniegów - jakaś podmianka chyba zaszła - zobaczymy co wyrośnie.
Te moje są "z dziada pradziada" czyli przesadzane z okolicznych ogrodów
tulucy 13:13, 24 lut 2016

Przyszłam się przywitać i oglądać oficjalnie, bez "pod"...
Moje cebulowe na podobnym etapie - ale iryski jeszcze nie kwitną, dopiero kły pokazały
Napia 07:15, 28 lut 2016

Ewa, bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie Fajnie było znowu Cię zobaczyć i porozmawiać
Do zobaczenia
ryska 11:34, 28 lut 2016

Ewo cieszę się, że się poznałyśmy i mogłam posłuchać o Twojej pracy ale przede wszystkim pasji do fotografowania. Cudownie opowiadasz a zdjęcia robisz fantastyczne. Pozdrawiam
kamila66 21:27, 28 lut 2016

Ewuniu Witam się oficjalnie było nam dane być na wspólnym spacerze Pozdrawiam będę zaglądać
zabaewa 23:02, 01 mar 2016

To jest świństwo, co ta zima nam robi. Ja się nie zgadzam !!!
MirellaB 23:04, 01 mar 2016

W marcu zimy też nie lubię
mira 23:10, 01 mar 2016

zabaewa napisał(a)

Też w zeszłym roku dokupiłam przebiśniegi w B. i posadziłam pod brzozami i też jakoś prawie ich nie widzę. A kilka wyłażących ma liście podobne do czegoś innego a nie do przebiśniegów - jakaś podmianka chyba zaszła - zobaczymy co wyrośnie.
Te moje są "z dziada pradziada" czyli przesadzane z okolicznych ogrodów

Czasami zaglądam a teraz napiszę.
Cięzko utrafić na dobre nie wysuszone cebulki przebiśniegów.
Sukces murowany jak masz takie stare kupki. Można je bardzo łatwo rozmnożyć.
Nawet kwitnące.Wystarczy taką kupkę wykopać rozdzielić cebulki albo po kilka i powsadzać do nowych miejsc - te się najszybciej rozmnożą. Sprawdzone.

pozdrawiam
zabaewa 23:16, 01 mar 2016

Witam Cię Miro i zapraszam. Sama też niewiele piszę. Częściej czytam
Z przebiśniegami i innymi drobnocebulowymi robię dokładnie tak jak napisałaś. Wykopuję całe kępki, dzielę i przesadzam w inne miejsca - jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś mi zmarniało. Od czasu do czasu jednak zamarzy mi się dokupienie nowych - trochę innych. I potem dmucham i chucham bo jakoś nie chcą współpracować...
mira 23:20, 01 mar 2016

Rozumię, ja walczę w tym roku ze sobą żeby ciekawość swoją okiełznać i pasję eksperymentowania