Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 09:36, 22 paź 2013

kitek81 napisał(a)
cześć Kochana, jak się czujesz ? mało Ciebie ostatnio
buziaki :*

Kasiu zaglądam wszędzie latam po ogrodach i planuję co zrobię wiosną bo już mnie brzusio wyprzedza to ciężko już co kolwiek robić ,przytayłam 10 kg jestem załamana a gdzie tu do połowy stycznia.Naszczęście idzie mi wszystko w brzuszek nie na boczki i tak się pocieszam hihi.
Ewa4 09:39, 22 paź 2013

Debra napisał(a)

No właśnie, tak nawet myślałam, że by zajrzeć, ale ciagle gubiłam wątek. Wygląda na to, że trzymasz się dzielnie, chociaż, tak jak piszesz - trochę ciężko czasem
Zdrowia życzę

A wiesz ja kobita ze wsi przyzwyczajona do pracy to usiedzieć w miejscu ciężko ale byle do wiosny już teraz mam z górki hihi
wietrzyk 10:08, 22 paź 2013

Teraz pracować możesz paluszkiem Ot, pokazywać kto, gdzie i co ma zrobić
No i koncepcyjnie, znaczy szykować super pomysły na przyszły sezon
Debra 12:05, 22 paź 2013

Ewa4 napisał(a)

A wiesz ja kobita ze wsi przyzwyczajona do pracy to usiedzieć w miejscu ciężko ale byle do wiosny już teraz mam z górki hihi

Ewo, życie na wsi na pewno zmusza do innego trybu życia, ale to wielka zaleta właśnie. Teraz to życie w mieście jest udręką czasem, a wieś nowczesna, w pełnym kontakcie ze światem, to miejsce pożądania wszelkich mieszczuchów
Ja niby z miasta, ale też nigdy w miejscu usiedzieć nie umiem, nadal, pomimo wieku
Ewa4 20:54, 22 paź 2013

Debra napisał(a)

Ewo, życie na wsi na pewno zmusza do innego trybu życia, ale to wielka zaleta właśnie. Teraz to życie w mieście jest udręką czasem, a wieś nowczesna, w pełnym kontakcie ze światem, to miejsce pożądania wszelkich mieszczuchów
Ja niby z miasta, ale też nigdy w miejscu usiedzieć nie umiem, nadal, pomimo wieku

Powiem Ci szczerze ,że zanim pobudowaliśmy dom byliśmy blisko kupna mieszkania w bloku na kilka dni przed podpisaniem umowy rodzina zaczeła się mnie i M pytac co z marzeniem o ogrodzie , ciszy i spokoju i te argumenty sprowadziły nas na wieś do ciszy i własnego dużego ogrodu i dlatego taka duża działka a ogród cały czas powstaje ale spełniamy marzenia.Do miasta to ja mogę jechac ale tylko na zakupy do szkółki .Czasem tylko jak wspominamy ,że byliśmy blisko mieszkania w bloku to się zastanawiamy co my byśmy tam robili i dziś wiemy ,że życie miejskie nie dla nas.
Ewa4 21:00, 22 paź 2013

wietrzyk napisał(a)
Teraz pracować możesz paluszkiem Ot, pokazywać kto, gdzie i co ma zrobić
No i koncepcyjnie, znaczy szykować super pomysły na przyszły sezon

Asiu tak jak piszesz tylko ,że w ogrodzie nikt poza mną nie pracuje wszystko robię sama ale nie narzekam lubię kosić trawnik ,planować nasadzenia no M tylko wiosną nawóz sypie na trawnik zawsze to coś bo jakoś tego nie lubię robić za to M jest dumny jak po tym nawożeniu koszę trawe 2 razy w tygodniu a on dumny że mu trawa pięknie rośnie hihi.
Debra 21:15, 22 paź 2013

Ewa4 napisał(a)

Powiem Ci szczerze ,że zanim pobudowaliśmy dom byliśmy blisko kupna mieszkania w bloku na kilka dni przed podpisaniem umowy rodzina zaczeła się mnie i M pytac co z marzeniem o ogrodzie , ciszy i spokoju i te argumenty sprowadziły nas na wieś do ciszy i własnego dużego ogrodu i dlatego taka duża działka a ogród cały czas powstaje ale spełniamy marzenia.Do miasta to ja mogę jechac ale tylko na zakupy do szkółki .Czasem tylko jak wspominamy ,że byliśmy blisko mieszkania w bloku to się zastanawiamy co my byśmy tam robili i dziś wiemy ,że życie miejskie nie dla nas.

No i wspaniale się stało. Mnie życie potoczyło się tak, a nie inaczej, wyprowadzka na wieś nie mieściła się w tym wszystkim, ale gdybym zaczynała jeszcze raz, na pewno nie mieszkałabym w mieście.
Betka 23:15, 22 paź 2013

byłam z rewizją i zostawiam pozdrowienia
GorAna 21:29, 23 paź 2013

Przychodze i zapytowywuję o samopoczucie "ciężarówki"
Ewa4 11:42, 24 paź 2013

Betka napisał(a)
byłam z rewizją i zostawiam pozdrowienia

No wreszcie Beatko jestes .Pozdrawiam