Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 21:50, 17 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ja na Twoim miejscu posadziłabym te róże do kartonów oczywiście tak jakbyś wsadzała do ziemi z całym dobrym papu dla nich, tylko postaw na jakiejś folii cobyś nie zalała sobie podłogi a potem z kartonami do ziemi, karton się rozłoży przecież

Pierwsze słyszę że mam do kartonu róże posadzić ale oczywiście pomysł mi się podoba i tak zrobię jutro to ogarnę no faktycznie karton się rozłoży w ziemi nie wpadłabym na to. Dzięki Aniu.Spokojnej nocki.
kaisog1 22:03, 17 mar 2013

W kartonach róże sadzą Anglicy. Sadzą tak wtedy kiedy wypadły im z tego miejsca chore róże... żeby nowe egzemplarze nie zachorowały. Tu jest relacja https://www.ogrodowisko.pl/watek/2007-sadzenie-roz-w-miejscu-po-chorych-rozach-sposob-angielski?page=1#post_0
Ewa4 22:16, 17 mar 2013

kaisog1 napisał(a)
W kartonach róże sadzą Anglicy. Sadzą tak wtedy kiedy wypadły im z tego miejsca chore róże... żeby nowe egzemplarze nie zachorowały. Tu jest relacja https://www.ogrodowisko.pl/watek/2007-sadzenie-roz-w-miejscu-po-chorych-rozach-sposob-angielski?page=1#post_0

Gosiu dziękuję -zobaczyłam i tak zrobię bo mi szkoda moich róż bo ładnie listki wypuszcza ale na taki pomysł bym nie wpadła.A z 3 godz.temu byłam u Ciebie i tulipankami się zachwycałam piękne .Pozdrawiam
majorkaa 16:46, 18 mar 2013

Halo halo, pozdrawiam serdecznie, ogrodowy spacerek zaliczony
iwonaj 18:27, 18 mar 2013

A mnie to się nie chcę nawet z domu wychodzić chyba że po zakupy ogrodnicze pozdrawiam
kitek81 22:16, 18 mar 2013

odhaczam listę obecności i pozdrawiam serdecznie
Ewa4 08:24, 19 mar 2013

Witajcie.
Majorko miło że wpadłas.

Iwonko ja dzis tez z domu nie wychodzę bo tak wieje że jakos nawet drzwi nie mogę otworzyć tak wiatr pasuje akurat a i nawet ogrodniczy mi nie w głowie a dziś mam dostac w końcu hortensje które wysłali mi 13.i wczoraj obdzwoniłam w ich poszukiwaniu namierzyłam i podobno dziś mają dotrzeć aż się boję co dostanę .

Kasiu u mnie wieje zima na całego .

Pozdrawiam czekam na hortensje jak dostanę w końcu to dam znać .
iwonaj 10:24, 19 mar 2013

A jakie Ewusiu odmiany zamówiłaś?
ZielonaKasia 13:36, 19 mar 2013

Dziękuję za odwiedziny, z wielką chęcią odwiedziłabym Twój mazurski ogród, nawet przy takiej pogodzie
Ewa4 15:25, 19 mar 2013

ZielonaKasia napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny, z wielką chęcią odwiedziłabym Twój mazurski ogród, nawet przy takiej pogodzie

Witaj Kasiu .
No w taką pogodę to by Ci trochę czasu zajeło wpaść do mnie ale latem kto wie 4 godz.i jestes u mnie .Pozdrawiam