Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 20:44, 15 mar 2013

JoannA napisał(a)
Ja kupiłam nasionka trytomy i spróbuję sama wyhodować ale wysieję bezpośrednio do gruntu. Nie mam już miejsca w domu na sadzonki

do mnie te nasiona wogóle nie dotarły bo też bym kupiła podoba mi się trytoma i cieszę się że chociaż sadzonkę kupiłam i jedną w zeszłym roku dostałam to się rozrośnie ale ciekawa jestem jak Ci się uda
z siewu poczekamy do lata .
Marta7 21:03, 15 mar 2013

Ewuś też mam trytomę -dokładnie taką jak kupiłaś,ładnie się rozrasta,ja w jesieni zrobiłam z 5sadzonek
Pozdrawiam z calego zasypanego śniegiem Podkarpacia
kitek81 21:39, 15 mar 2013

witam
no doczytałam i jestem na bieżąco
widzę, że czekasz na hortensję i małe zakupki jak na Ciebie zrobiłaś
pozdrawiam
danuta_szwajcer 21:48, 15 mar 2013

Ewuś widze, ze tez juz nawozy masz kupione tak jak i ja fajne zakupy no i trytomie masz tez mi się podoba i nie mam jej. U mnie zimno okropnie mroz,okropny wiatr i zero śniegu i tragedia bedzie w ogrodzie az płakac się chce ale pozdrawiam Cie liliowo i kolorowo)
Ewa4 22:23, 15 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ewuś widze, ze tez juz nawozy masz kupione tak jak i ja fajne zakupy no i trytomie masz tez mi się podoba i nie mam jej. U mnie zimno okropnie mroz,okropny wiatr i zero śniegu i tragedia bedzie w ogrodzie az płakac się chce ale pozdrawiam Cie liliowo i kolorowo)

Ach Danusiu mniałam nie wchodzić do ogrodniczego ale no nie wejdż jak masz go po drodze a za trytomą to 2 lata chodziłam no i musiałam kupić no i nawozy chociaż na inne roślinki nie patrzyłam bo znowu cos bym wzieła ach te nasze hobby a lilie to mi w opakowaniu zakwitną jak ta zima nie odpuści
Ewa4 22:28, 15 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Ewuś też mam trytomę -dokładnie taką jak kupiłaś,ładnie się rozrasta,ja w jesieni zrobiłam z 5sadzonek
Pozdrawiam z calego zasypanego śniegiem Podkarpacia

Martuś mniałam omijac ogrodniczy no ale nie jest żle zakupy skromne i ściśle wg.listy trytoma jest piękna mam jedną z zeszłego roku i tą dzisiejszą więcej nie było czekała bidulka na mnie to ją wziełam a nawozy potrzebne i ściśle z listą kupione.U nas w warmińsko-mazurskie to nie jest żle dziś zwiewa z pól ale da się autem wyjechać a na wtorek wiosna ma byc ....
Ewa4 22:30, 15 mar 2013

kitek81 napisał(a)
witam
no doczytałam i jestem na bieżąco
widzę, że czekasz na hortensję i małe zakupki jak na Ciebie zrobiłaś
pozdrawiam

Kaśka wg.listy i 1 chciejstwo
JoannA 22:34, 15 mar 2013

Trytoma lubi glebę niezbyt żyzną, przepuszczalną i wilgotną, stanowisko ciepłe, sloneczne i osłonięte, Wymaga okrycia na zimę.
Ewa4 22:49, 15 mar 2013

JoannA napisał(a)
Trytoma lubi glebę niezbyt żyzną, przepuszczalną i wilgotną, stanowisko ciepłe, sloneczne i osłonięte, Wymaga okrycia na zimę.

No tą z zeszłego roku nie okryłam tydzien temu była ładna zielona teraz przykrył ją snieg więc raczej jestem spokojna ale zobaczymy czy wytrzymała jak śnieg zginie
JoannA 22:54, 15 mar 2013

u Ciebie glina jak sama mówisz, przygotuj jej odpowiednie podłoże, jeśli chodzi o wymarzanie to zima w tym roku była łagodna, ale w 2011...