Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 00:33, 08 kwi 2013

Debra napisał(a)
Pięknie Ci wyrosło, do tego wcale nie powyciągane te Twoje siewki.
U mnie z braku słońca takie cienkie, blade mizeroty, ale je uszczykuję i jest lepiej.

Poważnie takie mają być ja pierwszy raz to robię i podlewam humusem więc nie wiem ale jak twierdzisz że ładne to aż mi lepiej
Ewa4 00:36, 08 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Gdzie zajrzę, to istne szaleństwo siania, flancowania, sadzenia A jaka róznorodność roślin!
I tak trzymać!

Basiu na moje 30 ar.to kropla w morzu ale zawsze coś
renatamama3 08:00, 08 kwi 2013

U mnie dzisiaj ,na razie dość zimno - 3,5 ,ale słonko od rana świeci ,od razu człowiekowi lepiej ,wypiję kawę ogarnę w domku idę śnieg zrzucić z tarasu i zacznę układać ścieżkę z płyt chodnikowych.Miłego pracowitego dnia życzę.
Ewa4 09:20, 08 kwi 2013

renatamama3 napisał(a)
U mnie dzisiaj ,na razie dość zimno - 3,5 ,ale słonko od rana świeci ,od razu człowiekowi lepiej ,wypiję kawę ogarnę w domku idę śnieg zrzucić z tarasu i zacznę układać ścieżkę z płyt chodnikowych.Miłego pracowitego dnia życzę.

Hejka u mnie +3 ale zrobiło się pochmurno i zimno bo słonko się schowało no i pada śnieg lekki ale śnieg i już opadam z sił ja czekam żeby stopniał a tu taki psikus ale co tam jadę zaraz do miasta może sobie humora poprawię .Pozdrawiam
Maria667 11:27, 08 kwi 2013

Ewa4 napisał(a)
Marysiu podglądałam Twoje cięcie i nabrałam ochoty muszę moje uformowac bo kupiłam takie gotowe ale nie ciełam a muszę bo wracają do pierwotnej wersji to są z zeszłego roku więc już czas je ukształcić zaryzykuję.Pozdrawiam

Ewusia!
Widziałam u Ciebie te krzewiki do cięcia. Teraz jest dobry czas na cięcie. Za niedługo ruszy wegetacja i wszystko przycięte zacznie się ładnie zagęszczać
Tnij i nie bój się. Masz już zarys, jak to ma wyglądać
Debra 13:02, 08 kwi 2013

Marysia dobrze radzi, ciąć jak najszybciej, bo za kilka dni będzie pełnia lata, wszystko bedzie rosło w oczach.
A siewki naprawdę masz śliczne.

Dodam, że stolica zalana słońcem, od góry lato, od dołu nadal zima. W zacisznych miejscach jest po prostu gorąco
bogumila 14:04, 08 kwi 2013

Kocimiętka?
wydaje mi się,ze trzeba skrócić za drugim listkiem właściwym...podobnie steruję szałwię trójbarwną.Rozkrzewi się,zagęści.Kocimiętki nie mam,sąsiadka miała w ubiegłym roku 4 koty ,nie chcę ich wabić.Siedziały u mnie cały czas ,strasznie grzebały -wiadomo dlaczego...bez rękawiczek nie wychodziłam plewić.Lubię zwierzęta ale miałam dość.Nawet zioła musiałam skrywać,zniszczyły bardzo duzo macierzanki -zrobiły sobie miejsce na drzemki...Siewki pięknie się mają,zdrowe.
Ewa4 14:54, 08 kwi 2013

Bogusiu a ja myślałam że kocimiętka odstrasza koty a nie wabi no to wpadłam a ja tak o nią dbam ma specyficzny zapach i dlatego tak myslałam no to będe mnieć wszystkie koty ze wsi ale może za to myszy nie będzie bo chociaz dom nowy to walcze z nimi co roku no i od kilku dni pojawiają się pojedyncze egzemplaże mrówek nie wiem z kąd one ale mam ich dosyc .
Ewa4 14:59, 08 kwi 2013

MARYSIU,DEBRO przytnę te iglaki bo tracą figurę ale u mnie zimno i śnieg to poczekam jak nie będzie padało może jutro będzie lepiej .
renatamama3 17:54, 08 kwi 2013

Mój kot uwielbia kocimiętkę ,wącha ją ,kładzie się na niej .U mnie cały dzień pięknie świeci .