Aniu - specjalistko tulipanowa (i nie tylko), mam szybkie pytanie:
W ramach rewolucji na rabatach, powinnam (chcę) zmienić miejsce tulipanom, które u mnie dopiero co wystawiły łebki z ziemi. Są posadzone w koszykach bo podejrzewałam, że będzie kolizja z wiosennymi planami. Czy bardzo im zaszkodzę jak wyjmę je delikatnie z ziemi z tymi koszyczkami i przeniosę w inne miejsce?
Mogę je pozostawić do czasu kwitnienia, ale wówczas będę musiała przesadzać inne rośliny, które obecnie tam chcę wsadzić (iglaki).
Taka kolizja interesów mi się pojawiła. Szkoda tulipanów ale też czas nagli z obsadzeniem rabaty zakupionymi iglakami.
Powiedz, co o tym myślisz?
Zazdroszczę, że Twoje tulipanki lada moment zaprezentują swoją urodę
Alu, przesadzaj
To przecież dopiero marzec.
Tym bardziej, jak rosną w koszyczkach, nie powinno im to zaszkodzić.
Po przeniesieniu w docelowe miejsce, podlej je obficie, żeby ziemia przyległa do korzeni.
Ach te wiosenne rewolucje.....sama też takowe przeprowadzam
Asiu, IzaBelo, Jano, Olu, Basiu, Renatko, Małgosiu, Ewciu, Kasiu, dziękuję za wiosenne pozdrowienia i miłe odwiedziny
Wpadam tylko na chwilę, bom zajęta
Pozdrawiam Was serdecznie
Aparat popsuty, utkwił w naprawie.....jak ja Wam pokażę, to moje pierwsze tulipanki?
Coś może wymyślę, bo mam nadzieję, że już lada momencik, pierwsze się otworzą
Do miłego
Aniu, witam po zimowej przerwie. Tulipany rzeczywiście wystartowały jak szalone, u mnie spore liście ale pąków jeszcze nie widać. Znów będziemy podziwiać tulipanowe królestwo
Aniu, zajrzałam po raz kolejny do Twojej wizytówki. Powiem krótko: OOOOOOOOOOOO
jakże pięknie się pozmieniało, jakie piękne obrazki zamieściłaś
Gratuluję wielu talentów