Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

bozga 22:06, 26 lip 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Tak jak kupiłam wiosną kolejną Anabelke a zakwitło tak i chyba to 'White Dome' bo niski krzew w dodatku

Ta wygląda jak White Dome bo to moja upragniona do kolekcji i kupno obarczone wieloma błędami . Co do fotek wyżej na kwiatostan to ja nie zwracałam uwagi ( bo ażurowe są do sobie często podobne ) tylko na liście ( na dwóch fotkach jasne trochę połyskliwe, na trzeciej ciemnozielone z wyglądu szorstkie - przynajmniej ja tak je zinterpretowałam i bądź tu mądry człowieku. Jak różnie można sfotografować ten sam krzak )
Kindzia 14:37, 27 lip 2016

Ale Ci hortki kwitną już! Ciekawa jestem bardzo czy moje limki już bieleć zaczynają...
Dorota123 14:51, 27 lip 2016

Pięknie i kolorowo, miałam podkreślić urodę kilku roślin, ale było by to niesprawiedliwe wobec pozostałych roślinek.
Urszulla 14:53, 27 lip 2016

No to masz poważne dylematy z tą hortką a jej wielkość mnie przeraża
Urszulla 15:05, 27 lip 2016

No wlasnie nie wiem , mam je trzy to te co są za niebieskimi hortkami, one maja cudny kwiat i kilka kolorow tylko deszcz niszczy je bardzo, kwitną cały czas, czasami myśle , że to Chopen ale za mało bieli one sa bardziej morelowe.

A pachną te róże? bo ja znalazłam bardzo podobną

http://rosarium.com.pl/produkt/apricot-nectar
Urszulla 15:09, 27 lip 2016

A jeszcze przygarnęłabym od Ciebie małą sadzonkę krwawnika biało-fiolet, da się to?
Urszulla 15:19, 27 lip 2016

A wogóle to pooglądałam zdjęcia, robisz wspaniałe fotki. Jak byłam u Ciebie to zachwycił mnie Zebrinus w wielu miejscach i śliczne jego połączenie z bylinami.
Moja sadzonka się zbiera, ale w przyszłym roku popracuję nad jego zakupem- ciągle mi mało traw
danuta_szwajcer 15:54, 27 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ale Ci hortki kwitną już! Ciekawa jestem bardzo czy moje limki już bieleć zaczynają...

Myśle, że tak bo widzę jak u mnie limka gigant z okna sypialni widze codziennie rano jak się zmienia Strasza dzisiaj u nas nawałnicami i gradem oj szkoda by było bo je połamie.
danuta_szwajcer 15:55, 27 lip 2016

Dorota123 napisał(a)
Pięknie i kolorowo, miałam podkreślić urodę kilku roślin, ale było by to niesprawiedliwe wobec pozostałych roślinek.

Cieszę się, że się podoba
danuta_szwajcer 15:57, 27 lip 2016

Urszulla napisał(a)
No to masz poważne dylematy z tą hortką a jej wielkość mnie przeraża

No mnie też bo jak Limka u mnie widziałaś ma prawie 3 m i jak szeroka to co dopiero ta Ale wiesz dzisiaj jeszcze odkryłam, że ta za pergolą nie pachnie a ta bliżej domu co niby takie same BOBO miały być to pachnie wiec chyba jeszcze dwie inne są