Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 13:46, 18 kwi 2017

Urszulla 13:47, 18 kwi 2017

Klonik się widać przyjął a i tulipany masz
danuta_szwajcer 13:54, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
Super ten czerwony rh, jak się zwie??

To mój nastarszy, pierwszy dawno temu posadzony i on kwitnie już w kwietniu i drugi raz jesienią, poszukam nazwy to napiszę. Tylko po wycięciu świerka ma za dużo słonca i musze go trochę zacienić bo on nie jest przyzwyczajony.
danuta_szwajcer 13:58, 18 kwi 2017

Urszulla napisał(a)
Klonik się widać przyjął a i tulipany masz

Oj tak rośnie bardzo dobrze, chyba dlatego, że go chciałam oddać Pani w szkółce miała racje, że te z siewu a nie szczepione będą rosły, mam zamiar kupic z siewu czerwonego
danuta_szwajcer 14:07, 18 kwi 2017

Milka 14:08, 18 kwi 2017

A tego o klonach nie wiedziałam
Poczekam na nazwę jak słońce, to nie szkodzi, byleby wilgoc miał. Porządeczek masz
danuta_szwajcer 14:13, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
Czytam, czytam....cały czas nadzieję mam, że jednak przyrody nie da sobie w kaszę dmuchac i ruszy ze zdwojoną siłą
Podziwiam kolory, cudowne magnolie, kwiatuchy
Życzę nam ciepłej pogody, nawet pochmurnej, oby bez mrozu i wiatrów, one też szkodzą roslinom, a u mnie wieje stale, jak w Irlandii

U nas i burza wczoraj była w te zimnicy, ale dziś ten wiatr i chłód nic dobrego chyba nie przywieje( Róze już niektóre od korzenia puszczają ale wrzosów dużo mam do wyciepania po zimie. Oj tak Irenko życzmy sobie ciepłej pogody
danuta_szwajcer 14:20, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
A tego o klonach nie wiedziałam
Poczekam na nazwę jak słońce, to nie szkodzi, byleby wilgoc miał. Porządeczek masz

Tylko ja się obawiam, szoku słonecznego bo nie jest przyzwyczajony, już widzę od strony południowej, że listki usychają Ale tak mi żal było tego świerka a jak pięknie teraz po wycince, jak przestrzennie i jasno i w domu też. No napracowałam się bardzo, bo wiesz sama do wszystkiego, firme wzięłam pierwszy raz do wygrabienia ogrodu i to był bardzo dobry pomysł, przywieźli mi też 2 tony ziemi i rozplantowali w te ubytki w trawniku po wycince. Jestem zadowolona bardzo Tylko ciepła trzeba by trawa dosiana mi rosła. Jeszcze trochę pracy mi zostało i szkoda, że pogody nie abo znowu tyły będą.
danuta_szwajcer 14:35, 18 kwi 2017

A teraz dla porównania mój widok z okna z sypialni przed wycinką a teraz po wycince

Na zgodę z Urzędu czekałam w 2016r. 8m-cy 22.12. przyszła zgoda A od stycznia bez zgody
Milka 14:58, 18 kwi 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

U nas i burza wczoraj była w te zimnicy, ale dziś ten wiatr i chłód nic dobrego chyba nie przywieje( Róze już niektóre od korzenia puszczają ale wrzosów dużo mam do wyciepania po zimie. Oj tak Irenko życzmy sobie ciepłej pogody

U mnie wrzosy kiepsko, juz ich nie chcę, te co żyją, zostają.
Ale cudowna szyszka, jaki kolor