Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 20:18, 20 kwi 2017

Urszulla napisał(a)
Te jalowce pod domem to chyba będą do wymiany. A wierzba ma wiotkie te gałęzie. W tym wszystkim to tulipki masz ładne bo schowane i stoją w pionie. Ale współczuję tych strat jedne po drugich. Ogród musisz partiami wymieniać i ciągle nie wiadomo na co, bo co roku inna bieda.

Do wymiany nie ale do wiązania od nowa, znowu praca. Wierzba bardzo mocno przycieta przez Marka była jesienią wiec spoko, straty są a będą jeszcze większe bo w nocy był mróz a na dziś ma być -5 i przez kolejne noce też. Póki co odechciewa mi się wszelkich inwestycji w ogród i pohamowało mi wszystkie plany zakupowe i mam to gdzieś, od jutra na tydzień zamieniam się w dziecko i mam zamiar miło spędzać czas z moją wnusią Pozdrawiam
Urszulla 22:36, 20 kwi 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Do wymiany nie ale do wiązania od nowa, znowu praca. Wierzba bardzo mocno przycieta przez Marka była jesienią wiec spoko, straty są a będą jeszcze większe bo w nocy był mróz a na dziś ma być -5 i przez kolejne noce też. Póki co odechciewa mi się wszelkich inwestycji w ogród i pohamowało mi wszystkie plany zakupowe i mam to gdzieś, od jutra na tydzień zamieniam się w dziecko i mam zamiar miło spędzać czas z moją wnusią Pozdrawiam

Zastanawiałam się ostatnio nad alternatywnymi planami na barową pogodę
danuta_szwajcer 07:51, 21 kwi 2017

Milka napisał(a)
Okropnie, żadne słowa nie pocieszą, tyle trudu, pstryk i pogoda załatwia wszystko, a są kraje co tych problemów nie mają.
Oby tego mrozu nie było, a snieg trzeba wytrząsać, tylko jak się pracuje, kiedy to robić?

No niestety Irenko był mróz i widok dzisiejszego ogrodu koszmarny i taki smutny, jak tylko wstałam i zobaczyłam czarno-brązową magnolie to już wiedziałam echhh, dobrze, że dziś wnusia przyjeżdża i zostaje na tydzień bo chociaż tyle radości
Mira104 10:55, 21 kwi 2017

No to Danusiu jedziemy na tym samym wózku, u mnie to samo dużo mokrego śniegu, aż takie twarde skorupy sie porobiły na roślinach. Wczoraj co mogłam to okryłam, agrowłókniną, wiadrami, doniczkami, byle do końca tygodnia, bo od poniedziałku ma być poprawa pogody.
Mira104 10:55, 21 kwi 2017

dubelek
Milka 11:31, 21 kwi 2017

Super, że wnusia będzie
Straty, straty...wiesz, że czasami mnie ogród wkurza i nawet nie mam chęci iść cokolwiek robic, najwyżej fot nie będę pokazywać
Ostanio nawet usilnie męża namawiałam aby w cholerę wszystko sprzedać, nieźle co?
Buziaki
danuta_szwajcer 11:44, 21 kwi 2017

Mira104 napisał(a)
No to Danusiu jedziemy na tym samym wózku, u mnie to samo dużo mokrego śniegu, aż takie twarde skorupy sie porobiły na roślinach. Wczoraj co mogłam to okryłam, agrowłókniną, wiadrami, doniczkami, byle do końca tygodnia, bo od poniedziałku ma być poprawa pogody.

Oj masakra jakas z tą pogodą, tez okryłam lilie donicami, ostróżki wiadrami, ale ja tego tyle mam, ze nie da rady, póki co mam dosyć ogrodu
danuta_szwajcer 11:51, 21 kwi 2017

Milka napisał(a)
Super, że wnusia będzie
Straty, straty...wiesz, że czasami mnie ogród wkurza i nawet nie mam chęci iść cokolwiek robic, najwyżej fot nie będę pokazywać
Ostanio nawet usilnie męża namawiałam aby w cholerę wszystko sprzedać, nieźle co?
Buziaki

Oj super Irenko, bardzo się ciesze, już gotuję by potem mieć najwięcej czasu dla niej, pójdziemy sobie do kina, figloraju, do wrotkarni no bo zimnica ma być to ani gdzie w plener pojechać. A wiesz, że Cie rozumie też już takie myśli miewam u Ciebie to jeszcze powietrze czyste i dzieci masz obok a my już w ogóle na tych 220m2 domu, każdy haha ma swoje piętro teraz) Robota caly czas i potem jeszcze takie coś jak teraz echhh, nawet w samym centrum magnolie, trawy tez widziałam końcówki czarne No i na ogrod jestem wkurzona bardzo....potem znowu wichury, burze i grady i tak już teraz będzie z tą pogodą....
eda 12:12, 21 kwi 2017

Danusiu nie przejmuj się zdrowia szkoda - ogrodowy luz i już natura sama się wybroni a my musimy być ślini dla rodziny najlepszego życzę i odnowy naturalnej w ogrodzie mówię Ci kochana będzie dobrze buziaki uściskuję
Milka 12:26, 21 kwi 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Oj super Irenko, bardzo się ciesze, już gotuję by potem mieć najwięcej czasu dla niej, pójdziemy sobie do kina, figloraju, do wrotkarni no bo zimnica ma być to ani gdzie w plener pojechać. A wiesz, że Cie rozumie też już takie myśli miewam u Ciebie to jeszcze powietrze czyste i dzieci masz obok a my już w ogóle na tych 220m2 domu, każdy haha ma swoje piętro teraz) Robota caly czas i potem jeszcze takie coś jak teraz echhh, nawet w samym centrum magnolie, trawy tez widziałam końcówki czarne No i na ogrod jestem wkurzona bardzo....potem znowu wichury, burze i grady i tak już teraz będzie z tą pogodą....

Nic dodać, nic ująć
Ale fajny czas z wnusią, na nowo dzieckiem się poczujesz
Tak, mam ten plus, że moje blisko mnie, strategicznie zagrałam
Nowy członek rodziny ma być???