Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 14:27, 07 lip 2017

Milka napisał(a)
Ojej, całe szczęście że polało
Czyli zmiany w domku

Oj dawno się tak nie cieszyłam z deszczu jak ostatnio, a susza okropna u nas, nie płacze nad sobą a nad zwiędłymi rodkami i hortkami jak durna jakaś. Moj M sie zlitował i nawet mi je podlał z węża przed deszczem jeszcze. Wiesz on mi ciągle wypomina, że chciał mi zrobic nawadnanie to ja się uparłam, NIE i koniec a chciał to zrobić już 10 lat temu
danuta_szwajcer 14:48, 07 lip 2017

Lubie moje perukowce a najbardziej ten seledynowy
Milka 15:00, 07 lip 2017

Cudowne te mgiełki, peruczki
Ale uparta byłaś, teraz byłoby z głowy. Może zrobi jeszcze mój tez ma dość podlewania, to wymysla swoje własne rozwiązania, duzo lżej dzięki temu
danuta_szwajcer 15:06, 07 lip 2017

Milka napisał(a)
Cudowne te mgiełki, peruczki
Ale uparta byłaś, teraz byłoby z głowy. Może zrobi jeszcze mój tez ma dość podlewania, to wymysla swoje własne rozwiązania, duzo lżej dzięki temu

To zdradz jakie to może skorzystam
danuta_szwajcer 15:37, 07 lip 2017

Mam też dużo host i jeszcze będe dosadzac i rozsadzac, żadko je fotografuje i pokazuje bo jakoś zawsze kwiaty a hosty są piękne no chyba, że grad je zniszczy a to już też przerabiałam. Niestety nie regenerują się i potem brzydko to wygląda przez cały sezon.
Niektóre z nich poniżej na zdjęciach.
danuta_szwajcer 15:50, 07 lip 2017

Milka 15:57, 07 lip 2017

Piekne hosty też mam dużo i lubię, ale jesienią ścinam zanim obślizgłe się zrobią, bo nie cierpię tego
Taką białą kupowałam, ale nie uchowała się; mam jeszcze na czerwonych nóżkach z czerwonym nerwem, tę musze wyeksponowac, znowu ją inne zarosły.
Co do rozwiązań, lepiej profesjonalnie zróbcie, bo wyjdzie taniej z wodą, u nas ciut to kosztuje
danuta_szwajcer 16:10, 07 lip 2017

Milka napisał(a)
Piekne hosty też mam dużo i lubię, ale jesienią ścinam zanim obślizgłe się zrobią, bo nie cierpię tego
Taką białą kupowałam, ale nie uchowała się; mam jeszcze na czerwonych nóżkach z czerwonym nerwem, tę musze wyeksponowac, znowu ją inne zarosły.
Co do rozwiązań, lepiej profesjonalnie zróbcie, bo wyjdzie taniej z wodą, u nas ciut to kosztuje

A ja nawet lubie jak takie jesienne są Ciekawe jak moje żurawki dały rade i jeżówki w taką susze. Z okna tylko widze, że usychają mi nowe kuleczki berberysów chyba z 7 sztuk( Teraz już mam przetestowane mrozy, śniegi i mrozy w maju a teraz susze i bede tylko sadzić to co dało rade.
U mnie mam fajne zrobione ze studni ale juz 3 lato nie ma wody jak wyschło w te upalne lato dwa lata temu to dalej nie ma wody. Teraz koniecznie nawadniane zrobie chociaz w tej czesci gdzie sa rodki i hortensje i duze drzewa co wypijają wszystko. A reszta róże i lawendy co daja rade bez wody dluzej.U mnie nie mam nikogo wokół co lubi ogród i zna się na tym no masakra jakas. Sasiadka co była chetna by podlać to też złamała dwa palce u nogi(
Milka 16:19, 07 lip 2017

Tak, hortensje i rodki musza byc podlane, reszta jakos da radę.
A to ci pech z tą sąsiadką i szkoda, że nikogo nie ma w poblizu, żeby pomógł. Chyba, że kogos wynajmiesz na godziny, masz kogoś takiego?
Jeżówki z samosiewu u mnie upał znoszą, ale odmianowe, kupne, już nie i jak sucho smetnie wiszą.
Tez testuję i zmieniam, ostatnio azalie japońskie przesadzaliśmy, poszły w mokre, a na ich miejsce hosty, te to są twardzielki
danuta_szwajcer 16:30, 07 lip 2017

Milka napisał(a)
Tak, hortensje i rodki musza byc podlane, reszta jakos da radę.
A to ci pech z tą sąsiadką i szkoda, że nikogo nie ma w poblizu, żeby pomógł. Chyba, że kogos wynajmiesz na godziny, masz kogoś takiego?
Jeżówki z samosiewu u mnie upał znoszą, ale odmianowe, kupne, już nie i jak sucho smetnie wiszą.
Tez testuję i zmieniam, ostatnio azalie japońskie przesadzaliśmy, poszły w mokre, a na ich miejsce hosty, te to są twardzielki

No to odmianowych już nie mam zapewne, jutro ma mnie moj M "wyprowadzić" do ogrodu to zobacze chodz o kulach to za bardzo tam nie pochodze. Szukam kogos do prac ogrodowych ale to nie jest takie proste, a po niedzieli jak nie będzie padać to jest ktos chetny do pomocy. Japonskie u mnie też marnieją jak jest susza.