Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 17:13, 07 lip 2017

No mamy identycznie, z powodu drzew, tam gdzie ich nie ma, to rośliny lepiej sobie w upały radzą, chyba
Jak już wyjdziesz, to możesz stac i z węża podlać, może balkonik lepszy niż kule??
Uciekam, latam dziś po całym forum.
Życzę deszczu spokojnego, miłego dla ucha i ogrodu
danuta_szwajcer 18:46, 07 lip 2017

No a teraz ciemno, wieje i niezła burza u nas, a teraz gradem wali Jak mi znowu poniszczy to juz dam se spokoj z ogrodem(( brak slow, koszmar jakis
AgnieszkaW 18:53, 07 lip 2017

Danusiu, berberysy schną, bo jeszcze się nie ukorzeniły dobrze, jak się dobrze ukorzenią w rodzimej glebie - wytrzymają każdą suszę. Buziaki - zdrowiaki dla Ciebie
danuta_szwajcer 20:10, 07 lip 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Danusiu, berberysy schną, bo jeszcze się nie ukorzeniły dobrze, jak się dobrze ukorzenią w rodzimej glebie - wytrzymają każdą suszę. Buziaki - zdrowiaki dla Ciebie[/

Dlatego tam posadziłam własnie berberysy w miejsce wrzosow co mrozy zniszczyly, no biedne nie zdazyly sie ukorzenic tak jak piszesz a ja z uwagi na niesprawnosc nie moglam podlewac, mam nadzieje, że przetrwają bo były takie ładne.
Urszulla 20:42, 07 lip 2017

Macham jak nóżka masz tych host mnóstwo
danuta_szwajcer 21:09, 07 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Macham jak nóżka masz tych host mnóstwo
A to jeszcze nie wszystkie co zdjęcia zrobiłam, będe sadzic jeszcze w inne miejsca, one chociaz bez problemu rosną byle w cienistym miejscu
marba 00:10, 08 lip 2017

Danusiu jestem zauroczona Twoim ogrodem. Wszystko takie dopieszczone, aż zazdroszczę.
Przykro mi z powodu kontuzji nogi. Mam nadzieję, że czas unieruchomienia szybko zleci. Życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Kindzia 07:53, 08 lip 2017

Nawadnianie jest luksusem, na który czekałam z 5 lat. W naszej sytuacji to zbawienie jest. Uważam, że lepiej zapłacić za wodę niż za nowe rośliny. Od razu widać, że susza była, przez dwa miesiące 36 metrów wody poszło. Ale rośliny dobrze żyją, gorzej z trawą.
Bardzo Ci to ułatwi życie, masz duży ogród, na pewno podlewanie zajmuje masę czasu.

Grad padał? Myślałam, że to spokojna burza do nas przyszła, u nas może z pół godziny trwała i bez ekscesów. Z jednej strony dobrze, że teraz tam sobie u góry siedzisz...

Hosty masz bardzo ładne, masz sporo cienistych zakątków, rosną koncertowo

Praca w ogrodzie ciężka...trudno o pomoc

Ściskam Cię Danuś i sprzyjającej pogody życzę
danuta_szwajcer 10:41, 08 lip 2017

marba napisał(a)
Danusiu jestem zauroczona Twoim ogrodem. Wszystko takie dopieszczone, aż zazdroszczę.
Przykro mi z powodu kontuzji nogi. Mam nadzieję, że czas unieruchomienia szybko zleci. Życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności.

Ciesze się, że się podoba, ale dopieszczone nie jest i raczej przy takim dużym ogrodzie i braku chętnych męskich rąk do pracy to nigdy nie będzie a lat przybywa niestety. Jednak bez tej kolorowej i zielonej oazy nie wyobrażam sobie życia. Za ciepłe słowa dziękuje Basiu

danuta_szwajcer 10:48, 08 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Nawadnianie jest luksusem, na który czekałam z 5 lat. W naszej sytuacji to zbawienie jest. Uważam, że lepiej zapłacić za wodę niż za nowe rośliny. Od razu widać, że susza była, przez dwa miesiące 36 metrów wody poszło. Ale rośliny dobrze żyją, gorzej z trawą.
Bardzo Ci to ułatwi życie, masz duży ogród, na pewno podlewanie zajmuje masę czasu.

Grad padał? Myślałam, że to spokojna burza do nas przyszła, u nas może z pół godziny trwała i bez ekscesów. Z jednej strony dobrze, że teraz tam sobie u góry siedzisz...

Hosty masz bardzo ładne, masz sporo cienistych zakątków, rosną koncertowo

Praca w ogrodzie ciężka...trudno o pomoc

Ściskam Cię Danuś i sprzyjającej pogody życzę

Tak jak piszesz Kasiu juz wole za wode zapłacic. W studni niestety juz trzecie lato susza Do tej pory podlewanie dla mnie osobiscie to przyjemnosc bo stoje sobie z tym wężem i kazdy kwiatek i krzew oglądam Gorzej w sytuacji niesprawnosci.
Ech Kasiu i grad i niezła nawałnica była myślałam, że to koniec świata, ale u nas tym razem chyba bez strat ale wokół mnie to masakra trąba powietrzna nawet była kilkadziesiąt dachów zerwanych. Co to się dzieje??( Pozdrawiam i życze miłej soboty