RÓŻA MINIATUROWA "Lupo". Kordes'a. Ale nie jestem nią zachwycona.
Czy znasz "Tommelise" bardzo ładna róża ciut większa od minieturowych kwitnie nieustannie.
Jak obetnę derenia to będzie brzydki, tnę co dwa lata. Berberysów też w tym roku nie cięłam. W jednym iglaste w następnym liściaste. Mozna się załamać tym wzrostem ale go bardzo lubię tej wiosny trochę ucierpiał w zeszłym roku liście miał białe gdzie nie gdzie trafił się zielonobiały listek.
Danusia nie kumam co to znaczy imienniczka piękny ten powojnik przy "Błękitnym..." nadawał by się do wspólnoty z różą New dawn - ma ładny kolor.
Piszesz o moich różach, że ładne Twoich nikt nie przebije.
Oj Irenko niejedna 30-tka może pozazdrościć Twojej energii i urody a na piękno składa się wiele a Ty to wszystko masz a wnuki zapewne są dumne z takiej babci)
Póki co miniaturowych nie chce bo się gubią u mnie, okrywowe mam i jestem z nich zadowolona bo nie marzną i pięknie kwitną aż do mrozów.
U mnie cięcie po kilka razy w sezonie bo bym całkiem zarosła. Jak znajde zdjęcia mojego derenia to pokaże jakich był rozmiarów.
Haha imienniczka bo powojnik nazywa się DANUTA mój M kiedyś go wypatrzył gdzieś w markiecie taka biedota była. No i mówisz i masz zdjęcia co prawda z zeszłego roku bo te róże wymroziło niestety ale od korzenia wypuszczają. A New dawn mam w kilku miejscach, w jednym tez wymroziło. Moje róże rok temu były ładne teraz ich o wiele mniej.
Jeszcze w planie mam tawułe tego giganta wyciąć dac pergole taką samą i będzie przejście obok, tam gdzie to drzewo wycięte, teraz jest jasno i przestrzeń to i te róże pięknie. Biała surfinia jest postawiona na pniu z tego olbrzymiego drzewa.
Taka róża u mnie zakwitła i nie wiem jak się nazywa ale jest piękna.
Jeszcze jedno ujęcie bez tego drzewa i gigant czosnek na 1,5m łodygi ma
W zeszlym roku byla idealna pogoda dla roz. Wiosna ciepla pozniej tez. Jak porownuje zdjecia z zeszlego roku to w 2016 tez lepiej kwitly nie musialy walczyc z mrozami w maju.
Powojnik znajde nazwe, a moze i takiego mam doktor Rupper chyba dwa razy kwitnie wczesniejsza wiosna robi przerwe i znowu kwitnie. Wejde na strone hodowcyni tam wszystkie sa ze fotami.
Twoj ogrod starszy od mojego wiec jeszcze nie mam takiego buszu moge sobie pozwolic na przycina nie co dwa lata.
Ide zaraz do ogrodu mam liste co mam zrobic, zerwalo mi agrowloknine na plocie przez te burzeczwartkowe i musze ja przymocowac bo bluszcz tam rosnie.
Nastepnie zurawki oczyscic z chwastow i tawuly przy zurawkach podciac bo zaglusza je.
Wieczorem posmarowac skrzyp na skalniaku randapem. Jest co robic non stop. Wywiezc jeszcze stary kompost bo eM trawe kosi i musze zrobic miejsce.