Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Mala_Mi 22:38, 03 lip 2017

Gipsu nie zazdroszczę, ale tych róż (pomimo wypadnięcia do poziomu zero) to troszkę już zazdroszczę.

I nie narzekam na brak czasu.. bo lepiej go nie mieć i mieć zdrowe nogi.. z drugiej strony ucieka wszytko tak szybko .. a Tobie teraz sie dłuży...
Anabell 00:03, 05 lip 2017

Danusiu zwiedziłam królestwo ogrodowe, obłęd różany przemawia
ale co ja czytam Ty bidulo uwięziona przez nieuwagę.

Jak ja Cię rozumiem, sama z łąpą byłam unieruchomiona ale na krótko.

Nic przewidzieć nie można, a każdy czas na choroby nieodpowiedni.
Mam się poddać operacji na kolano i nie mam czasu bo właśnie ogród mnie potrzebuje.

Ty masz przymus bez wyjścia, ojejku! współczuje!

Może jeszcze troszkę i wyjdziesz do ogrodu popatrzeć pozachwycać się
Zdrowiej mam Danuśka Uściski przesyłam
Urszulla 23:44, 05 lip 2017

Coś na złamaną nogę masz mało czasu na forum
danuta_szwajcer 13:53, 07 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
W zeszlym roku byla idealna pogoda dla roz. Wiosna ciepla pozniej tez. Jak porownuje zdjecia z zeszlego roku to w 2016 tez lepiej kwitly nie musialy walczyc z mrozami w maju.
Powojnik znajde nazwe, a moze i takiego mam doktor Rupper chyba dwa razy kwitnie wczesniejsza wiosna robi przerwe i znowu kwitnie. Wejde na strone hodowcyni tam wszystkie sa ze fotami.

Twoj ogrod starszy od mojego wiec jeszcze nie mam takiego buszu moge sobie pozwolic na przycina nie co dwa lata.

Ide zaraz do ogrodu mam liste co mam zrobic, zerwalo mi agrowloknine na plocie przez te burzeczwartkowe i musze ja przymocowac bo bluszcz tam rosnie.
Nastepnie zurawki oczyscic z chwastow i tawuly przy zurawkach podciac bo zaglusza je.
Wieczorem posmarowac skrzyp na skalniaku randapem. Jest co robic non stop. Wywiezc jeszcze stary kompost bo eM trawe kosi i musze zrobic miejsce.

Ide bo mizwali wszystko na kupe.

U mnie rok temu to był różany raj, też mi zimą większość róż wymrozilo ale od korzenia dużo też wypuscilo a niektorym wrecz to pomoglo, teraz zaczynaja kwitnac ale mnie tam nie ma niestety a ja tak lubie patrzec jak rozkwitaja pąki i co pare godzin są inne, lubie bardzo tez zdjęcia robic no cóż na wszystko teraz musze poczekać. A ile ciecia mam i roz i jaśminów i innych krzewow Pozdrawiam
danuta_szwajcer 13:55, 07 lip 2017

ewsyg napisał(a)
Danusiu, cudnie ogląda się taki dojrzały, kolorowy ogród.

Dziękuje bardzo, u Ciebie cudnie ogląda się róże i Twoje cenne wskazówki Pozdrawiam
danuta_szwajcer 14:00, 07 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Nieustająco piękny busz ogrodowy u Ciebie Danusiu!

Posłuchaj Marka, z tym dołem domu...młodsi nie będziecie, łatwiej Wam będzie na starość. U mnie nie ma takiej możliwości. Ryś zakładał wieczną młodość

I w dalszym ciągu nas deszcz omija...

Już postanowione, będzie generalny remont dołu. Ja mam doświadczenie z mamą jaką barierą nawet dwa schody były tak jak i brodzik z kabiny, teraz zrobimy wszystko na płasko A z powodu suszy to też się nad roslinkami popłakałam bo z okna widziałam jak rodki i hortensje wody potrzebuja i następne co mus zrobic chociaz czesciowo nalezy to nawadnanie.
Teraz w koncu troche popadało:
Milka 14:06, 07 lip 2017

Ojej, całe szczęście że polało
Czyli zmiany w domku
danuta_szwajcer 14:07, 07 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Gipsu nie zazdroszczę, ale tych róż (pomimo wypadnięcia do poziomu zero) to troszkę już zazdroszczę.

I nie narzekam na brak czasu.. bo lepiej go nie mieć i mieć zdrowe nogi.. z drugiej strony ucieka wszytko tak szybko .. a Tobie teraz sie dłuży...

Na nude nie narzekam, ale lubie cały czas być w ruchu i pracować i dobija mnie momentami psychicznie ta bezsilność i też mam poczucie, że wszystko mi ucieka a jak stanę w koncu na nogi to będzie koniec lata. Wiesz też ciągle gonie czas ale jak się jest sprawnym to jakoś daję rady, a najbardziej brakuje mi samochodu i poczucia samodzielności echhh.
U mnie róże już nawet te wymarznięte zaczynają kwitnąć ale nawet nie moge ich podziwiac.
danuta_szwajcer 14:12, 07 lip 2017

Anabell napisał(a)
Danusiu zwiedziłam królestwo ogrodowe, obłęd różany przemawia
ale co ja czytam Ty bidulo uwięziona przez nieuwagę.

Jak ja Cię rozumiem, sama z łąpą byłam unieruchomiona ale na krótko.

Nic przewidzieć nie można, a każdy czas na choroby nieodpowiedni.
Mam się poddać operacji na kolano i nie mam czasu bo właśnie ogród mnie potrzebuje.

Ty masz przymus bez wyjścia, ojejku! współczuje!

Może jeszcze troszkę i wyjdziesz do ogrodu popatrzeć pozachwycać się
Zdrowiej mam Danuśka Uściski przesyłam

Dokładnie jestem uwięziona( Dziękuje za słowa otuchy, jakoś musze dać rade i przetrwać ten czas
danuta_szwajcer 14:16, 07 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Coś na złamaną nogę masz mało czasu na forum

No tak się złożyło Ula, kryzys psychiczny, brak prądu a potem jeszcze laptop mi odmówił posłuszenstwa a na stacjonarnym przy biurku nie daje rady posiedziec dluzej niz 15 minut bo nogi nie mam gdzie dac, w dodatku tam mam schodek jeden i już jest problem z powrotem wyjsc o kuli bo musze skakac. Jutro za to moj M mnie haha wyprowadzi do ogrodu to moze z pozycji krzesła jakies zdjęcia zrobie, lilie kwitna iles róz, floksy.