Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Milka 14:39, 20 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Moje lilie Kasiu wiedziały, że mają pózniej zakwitnąc bym mogła je podziwiać Floksów mam bardzo dużo wiec nie ma problemu

Obłęd fajnie posadzone
danuta_szwajcer 14:45, 20 lip 2017

Milka napisał(a)

No i ja mam 10
A potem już z działalności
Fajnie, kto wie, może i mnie coś strzeli, morze do Portugalii, choc na Krecie klimat najlepiej mi pasuje
U nas też upały, ale strasznie parno, ciężko coś robić.

No popatrz i to też mamy tak samo
Szkoda, że mniej lat nie mamy bo wiesz jakie ogrody byśmy tam stworzyły i chociaż mrozów nie ma
danuta_szwajcer 14:59, 20 lip 2017

No i giganty miliny żółty i czerwony dopiero zaczynają swój spektakl, pogoda dla nich bo uwielbiają słonce

danuta_szwajcer 15:13, 20 lip 2017

Milka napisał(a)

Obłęd fajnie posadzone[/quote

To jedeno z wielu miejsc gdzie mam floksy w grupie ładniej się reprezentują, to taki zawijas, z tylu mam nowe hortensje bukietowe posadzone, jeszcze jest ta rabata nieskonczona i dobrze, że nic tam nie posadziłam bo to pełne słonce i zapewne by tylko straty były.

Milka 15:26, 20 lip 2017

Niesamowite miliny, raz posadziłam, padły i nie wróciłam do nich;swoje floksy musze rozdzielić, kiszą się, nie wiem gdzie
tez bym wolała niższy pesel, ale cóż
danuta_szwajcer 15:31, 20 lip 2017

Milka napisał(a)
Niesamowite miliny, raz posadziłam, padły i nie wróciłam do nich;swoje floksy musze rozdzielić, kiszą się, nie wiem gdzie
tez bym wolała niższy pesel, ale cóż

Jakbyś je posadziła od strony stodoły , której widok Cie denerwuje to byś pięknie zasłoniła, tylko nie wiem czy tam masz słonce no i u mnie mają specjalnie przez e-Ma pospawaną ogromną kratownice. Koniecznie musi w tym roku ciecie zrobić bo nam dach rozwali Moje mają z 8m wysokości.
Milka 15:37, 20 lip 2017

Tam i tak tej stodoły nie zasłonię, ona ogromna, posadziłam 2 śliwowisnie, jak podrosna , ciut osłonią, nie będę ich ciąć, strach tylko jest, jak ta stodoła się zawali, to ja będę mieć zniszczenia, a ona ledwo zipie.
Matko, 8m robi wrażenie, z tymi podporami dobry pomysł; szkoda jeszcze, że sąsiedztwa nie da się u mnie zmienićto starzy ludzie, dzieci ich nic im nie pomagaja, więc jest jak jest, chyba że kiedys młody jakis nastanie, to coś się zmieni
danuta_szwajcer 15:46, 20 lip 2017

Milka napisał(a)
Tam i tak tej stodoły nie zasłonię, ona ogromna, posadziłam 2 śliwowisnie, jak podrosna , ciut osłonią, nie będę ich ciąć, strach tylko jest, jak ta stodoła się zawali, to ja będę mieć zniszczenia, a ona ledwo zipie.
Matko, 8m robi wrażenie, z tymi podporami dobry pomysł; szkoda jeszcze, że sąsiedztwa nie da się u mnie zmienićto starzy ludzie, dzieci ich nic im nie pomagaja, więc jest jak jest, chyba że kiedys młody jakis nastanie, to coś się zmieni

U mnie z dwóch stron też mam sąsiedztwo takie sobie, ale to z lenistwa i z prostactwa i też zdjęc nie robie w tamtą stronę. A takich starych ludzi to tylko żal i to jest coś jak w tym filmie, że też się obawiam
marba 16:22, 20 lip 2017

Ależ imponujące miliny! W poprzednim miejscu zamieszkania miałam jednego, rósł jak szalony, ale zakwitnąć nie chciał. A u Ciebie ma stanowisko suche, czy wilgotne?
danuta_szwajcer 16:27, 20 lip 2017

marba napisał(a)
Ależ imponujące miliny! W poprzednim miejscu zamieszkania miałam jednego, rósł jak szalony, ale zakwitnąć nie chciał. A u Ciebie ma stanowisko suche, czy wilgotne?

Raczej suche bo u mnie piaszczysty grunt no i podlewałam go tylko przez dwa pierwsze lata, w trzecim zakwitł i teraz już nigdy go nie podlewam i daje rade i co roku kwitnie bardziej. Tej wiosny byłam pewna, że mi go wymroziło jeszcze w maju był goły a jednak jak widac Ale ma osłonięte miejsce i strona południowa i przed posadzemiem specjalnie pospawaną kratownice od muru chyba z 1,5 albo i dwa metry. To silne pnącze bardzo.