Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 13:31, 13 lip 2017

Szukając zdjec znalazłam takie... echh jak patrze na zjęcia starsze to jednak bardzo poniszczyło czy wichura czy mrożna zima i jeszcze mróz w maju, tyle róż brakuje, hortensje ogrodowe i to różne kolory, lilie też w tym roku wymroziło.
Agania 12:46, 14 lip 2017

Danusiu, rozczuliłaś mnie przy wspominkach, ogród żywy twór, na aurę nie mamy wpływu, chociaż mnie bardzo brakuje róż

A ty znowu z nosem w kwiatach....piękną masz tę niebieska ogrdową hortkę...wiekowa dama
Agania 13:02, 14 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Lubie moje perukowce a najbardziej ten seledynowy

Kocham perukowce, ale masz kolorowy ogród, cały czas się zachwycam
u mnie też same kataklizmy, co się uszarpię to potem nic nie mogę ruszyć, bo wszystko boli, ale powrotu do zdrowia Ci życzę...żeby
słońca i deszczu było w sam raz dla uskuteczniania "spacerowni"
Urszulla 17:57, 15 lip 2017

Piękność niebieska. Za ogrodówki się jednak nie biorę.
danuta_szwajcer 11:47, 18 lip 2017

Agania napisał(a)
Danusiu, rozczuliłaś mnie przy wspominkach, ogród żywy twór, na aurę nie mamy wpływu, chociaż mnie bardzo brakuje róż

A ty znowu z nosem w kwiatach....piękną masz tę niebieska ogrdową hortkę...wiekowa dama

No wiekowa ale w tym roku jedyna co zakwitła i biedula malutka a pozostałe urosły bardzo no i zobaczymy czy jeszcze zakwitną. Szkoda bo teraz ich czas...
danuta_szwajcer 11:49, 18 lip 2017

Agania napisał(a)

Kocham perukowce, ale masz kolorowy ogród, cały czas się zachwycam
u mnie też same kataklizmy, co się uszarpię to potem nic nie mogę ruszyć, bo wszystko boli, ale powrotu do zdrowia Ci życzę...żeby
słońca i deszczu było w sam raz dla uskuteczniania "spacerowni"

Bardzo Ci dziękuje za ciepłe słowa, deszczu brak, susza u nas i jeszcze znowu upały mają być, powoli wracam do zdrowia chodz, jeszcze z ortezą. Buziaki
danuta_szwajcer 11:51, 18 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Piękność niebieska. Za ogrodówki się jednak nie biorę.

No u mnie też wymroziło już kolejną zimę, kuszą ale klimat jest tak zwariowany, lat przybywa, sił coraz mniej więc nalezy tak sadzić by przetrwały ciężkie czasy.Ogród ma cieszyć a nie stresować.
danuta_szwajcer 12:04, 18 lip 2017

Moje ulubione floksy wytrzymały wszystko nawet susze i brak podlewania, mam ich dużo w różnych miejsach i cieszą oko i pięknie pachną
danuta_szwajcer 12:16, 18 lip 2017

Teraz też czas na jeżówki, najlepiej poradziły sobie te zwykłe bo te pełne u mnie dosyć kapryśne no i wody potrzebują dużo. Ale dokupie jeszcze bo lubią je pszczółki i motylki. Nawet zdjęcie udało mi się zrobić się paz królowej, są jeszcze inne motylki no ale to innym razem bo baterie się ładują do aparatu.
ElzbietaFranka 12:54, 18 lip 2017

Jeszcze do ciebie zajrzę bo zawsze warto. Tutaj zawsze zobacze cos co czlowieka zachwyci i uraduje. Floksy przepiekne, zreszta wszystko co masz na rabatach.
Mam perukowca od 7 lat najpiew scinalam bo chcialsm aby sie zagescil i ten rok mial obficie kwitnac bo mial juz w maju zalazki kwiatow. W maju przyszedl mroz i po wiechach i znowu czekam do nastepnego lata.
U nas na osiedlu tak kwitna jak nigdy przepiekne.

Co do suszy u nas padalo zielen soczysta od niepamietnych czasow o tej porze. W zeszlym roku bylo sucho widze na fotach plamy na trasie.

Zdrowia zycze.