Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 11:53, 19 lip 2017

No i liliowo, liliowcowo i kolorowo Dużo jeszcze w pąkach, w tym roku o wiele ich mniej niestety.
danuta_szwajcer 12:06, 19 lip 2017

Kindzia 13:41, 19 lip 2017

O matko...jakie cuda pokazujesz

U mnie przynajmniej dom nie za duży, ale już był budowany z przeznaczeniem dla dwóch osób.
malgorzata_s... 14:07, 19 lip 2017

Danusiu na spacerku widzę byłaśCudne lilie i liliowce Całe szczęście miejsca nie mam na liliowce bo kuszą
danuta_szwajcer 14:25, 19 lip 2017

Kindzia napisał(a)

U mnie przynajmniej dom nie za duży, ale już był budowany z przeznaczeniem dla dwóch osób.

I całe szczescie no i nowy to tez mniej pracy, remontow. U Ciebie to dopiero są cuda Kasiu, Twoja lilia to ma tyle kwiatów co moje wszystkie)
danuta_szwajcer 14:29, 19 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu na spacerku widzę byłaśCudne lilie i liliowce Całe szczęście miejsca nie mam na liliowce bo kuszą

Jestem szczęśliwa bo od poniedziałku juz sama umiem zejsc z tą ortezą przy pomocy jednej kuli i nawet z mała koneweczką i węzem, mały sekatorek już też w ręku miałam no i aparat i zaraz mi lepiej)
Milka 15:02, 19 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Wiesz też mam takie ogrodowe co kwitną na tegorocznych ale i te w tym roku są jakieś marne, myśle, że to przez te mrozy w maju, tak jak i lilie. A masz odmiane anabelek co stoją czy inne? Ogromne mam w tym roku bukietowe ale obawiam się, że brak wody i nawożenia to i kwiaty będą mniejsze. Musze też kilka bukietowych przesadzić bo za dużo cienia mają w jednym miejscu i cięzko im tam. Mam też nowe posadzone i ciekawa jestem ich kwiatów. Z tymi najmniej pracy.
Wiele mamy wspólnego, mam też dużo przemyśleń przez tą niesprawnośc o starości, jak ten ogród potem będzie wyglądał, każdy zagoniony, zapracowany, nos w telefonach echhh....

Też myślę, że tegoroczna wiosna napsociła, dziwna pogoda właściwie jest nadal.
Brak wody w ogrodowych, to nr 1, z nawożeniem działam tylko wiosną, potem brakuje czasu, ale nie zauważyłam, aby kwiaty były przez to mniejsze.
Tak, pesel zmusza do myślenia, jakby o wszystkim, również w kontekście ogrodu, bo nie wiem, jak głowa by chciała, ciało już tak nie podoła, zresztą, oboje ciągle pracujecie, jak my, nie wiem czy wiek emerytalny pozwoli skończyć z pracą..smutne to, bo kurczy się czas do nacieszenia ogrodem, choćby tylko w sezonie...ufff, ale się rozpisałam
Milka 15:04, 19 lip 2017

Kindzia napisał(a)

To mądra decyzja była, my zamieszkaliśmy z 2, no i mamy nadmetraż teraz
A Ty młódka, powiem że te ileś lat różnicy, robi różnicę
Milka 15:06, 19 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Przed domem miałam ogromny świerk srebrny co już wiosną został wycięty i już mam piękną panoramę ale jeszcze chce wyciąć taką dużą tawułę pomiedzy tujami poszukam zdjecia to Ci pokażę, z drabiny tnę w kule ale to już nie wiek na to niestety, jak kwitnie to piękna i każdy podziwa ale potem szpeci, ulewa czy śnieg to leży, jak wytnę to zrobi się przestrzeń i widok na cały ogród. Mam zamiar tam dać pergolę takie samo przejscie jak obok i róże pnące albo powojniki. Tuje przyciąc ale to musze ekipe zatrudnić już nie mam zamiaru tego sama robić. Zmniejszyc chce bylinowa żeby dojście było.

Najpierw pochwale lilie, masz idealnie dobraną nazwę wątku, jestem nimi zachwycona
Świetny pomysł, ograniczyć, ujednolicić, to chyba nasze priorytety
Masz rację, do tuj ekipa, nie jest az tak drogo, no i bezpieczniej dla zdrowia, fajnie że już ,,zasuwasz"
danuta_szwajcer 15:16, 19 lip 2017

Milka napisał(a)

Też myślę, że tegoroczna wiosna napsociła, dziwna pogoda właściwie jest nadal.
Brak wody w ogrodowych, to nr 1, z nawożeniem działam tylko wiosną, potem brakuje czasu, ale nie zauważyłam, aby kwiaty były przez to mniejsze.
Tak, pesel zmusza do myślenia, jakby o wszystkim, również w kontekście ogrodu, bo nie wiem, jak głowa by chciała, ciało już tak nie podoła, zresztą, oboje ciągle pracujecie, jak my, nie wiem czy wiek emerytalny pozwoli skończyć z pracą..smutne to, bo kurczy się czas do nacieszenia ogrodem, choćby tylko w sezonie...ufff, ale się rozpisałam

My to nawet nie mamy co marzyć o emeryturze bo oboje z działalności swojej to wiesz jaka to emerytura więc i tak póki siły będa to będziemy pracować, my już nawet się zastanawiamy czy nie przenieść się do Czech tam się o wiele spokojniej żyje. Smutne to bo z każdym rokiem kurczy się ten czas no i jeszcze anomalia pogodowe i wiele innych czynnikow wokół.