Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 02:08, 06 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze patrzę na te Twoje wrzosy ale jakie wypasione takie duże kępy.
Obcinasz je na wiosnę? Jak one się tak rozrosły co to za odmiana jak znasz to pisz bo bardzo ładne sama bym takich nasadziła jeszcze.

Odmian nie znam, na wiosne obcinam mocno, wrzosy by duże urosły muszą też miec miejsce na to, same mi się rozsiewają i też pięknie kwitną. Zrobie zdjęcia to pokaże. Niestety te największe okazy w innym miejscu mi wymroziło ale chyba z powodu braku wody. Bardzo mi było żal, jak znajde zdjęcia to Ci pokaze moze jutro.
Urszulla 09:08, 06 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Wstepnie bedzie to 16 lub 17.
wczoraj posadziłam dwa nowe rozchodnikio ciemnych lisciach, w innym miejscu mam też taki co na czewono kwitnie i bardzo mi się podoba muszę go rozmnożyc
Magical Candle co w tym roku possdziłam na nowej rabacie bardzo ładnie zakwitła a Grandiflora to ona?? Piękny duży pokrój krzewu jest i sztywne pędy.

Danusiu. Wszystko cudne
Kindzia 09:14, 06 wrz 2017

Danuś to grubszy remont masz, zawzięłaś się

Moje młode wrzosy zupełnie przyzwoicie zimę przeżyły, ale 3 złapały jakiegoś grzyba chyba...prysłam, ale czy zdążyło zadziałać przed deszczami...
Może w piątek powtórzę oprysk, bo ma nie padać jeszcze w sobotę. Ale jaka pogoda będzie, któż to wie...

Hortki masz pięknościowe i sztywne, eleganckie
Moje vanilki leżące...jak zwykle
Urszulla 09:21, 06 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Pomimo ulew to pierwszy raz moje hortensje nie są połamane i zaczynam się zastanawiać czy to może dlatego, że też pierwszy raz nic ich nie wiązałam ani nie podpierałam z powodu kontuzji. Może nalezy im dać spokój?

A którą to taka bohaterka? Musisz przy fotkach pisać nazwy hortensji bo lepsza jest wtedy orientacja. Może Ci się wydawać że się powtarzasz Ale dla czytającego to nie ma znaczenia. Jest obraz i nazwa i lepiej gromadzi się informacje. Ja się zastanawiam między Phantomem, Polar Bear, Moonlight. I chyba każdą bym chciała. Ale kwestia przebarwień- nie chcę różowych ewent. Delikatnie sztywne pędy- to chyba rzadkość ma Magical Candle i Silver Dollar i Tardiva (Ale znowu koronkową a ja wolę chyba pełny kwiat).

Sama nie wiem- wszystkie piękne Ale trzeba wybrać.
danuta_szwajcer 09:33, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Danuś to grubszy remont masz, zawzięłaś się

Moje młode wrzosy zupełnie przyzwoicie zimę przeżyły, ale 3 złapały jakiegoś grzyba chyba...prysłam, ale czy zdążyło zadziałać przed deszczami...
Może w piątek powtórzę oprysk, bo ma nie padać jeszcze w sobotę. Ale jaka pogoda będzie, któż to wie...

Hortki masz pięknościowe i sztywne, eleganckie
Moje vanilki leżące...jak zwykle

Jak coś postanowię to realizuje, tak już mam a z tym kominem i ogrzewaniem to grubsza sprawa i problem co roku od trzech lat jak mamy nowy piec/ elektronika i niby ekologia Teraz wywaliłam kupe kasy na modernizacje i ciekawe czy problem zniknie?
U mnie bardzo się ciesze, że w koncu pomimo ulew nawet wanilka nie jest połamana. Może dzis pojade do szkólki i coś kupie by skonczyc w koncu rabate co zaczełam wiosna? Narazie świeci słoneczko
danuta_szwajcer 09:42, 06 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

A którą to taka bohaterka? Musisz przy fotkach pisać nazwy hortensji bo lepsza jest wtedy orientacja. Może Ci się wydawać że się powtarzasz Ale dla czytającego to nie ma znaczenia. Jest obraz i nazwa i lepiej gromadzi się informacje. Ja się zastanawiam między Phantomem, Polar Bear, Moonlight. I chyba każdą bym chciała. Ale kwestia przebarwień- nie chcę różowych ewent. Delikatnie sztywne pędy- to chyba rzadkość ma Magical Candle i Silver Dollar i Tardiva (Ale znowu koronkową a ja wolę chyba pełny kwiat).

Sama nie wiem- wszystkie piękne Ale trzeba wybrać.

Ta na zjęciu to jest Limelihht, od początku sztywne pędy ma i piękne kwiaty, jeżeli nie lubisz przebarwień i pełne to polecam. Phatnom jest badziej ażurowa i bardziej się przebarwia. U mnie Polar się za bardzo wygina ale kwiat ma piękny chodz wole limkę, Moonlight sie najmniej odbarwia chodz u mnie słabo rosnie. Ula to zalezy tez od miejsca, gleby, naslonecznienia i wody bo bardzo lubią. Mam w różnych miejscach hortensje i różnie rosną i kwitną. Jak zrobie nowe zdjecia to pokaze i opisze. A kazdy kto do mnie przyjdzie to zachwyca się właśnie kolorem "wanilki" Dla mnie pięknośc to Pinky/ patrz str.585 zamiesciłam zdjęcia odpowiadając Eli /
danuta_szwajcer 09:53, 06 wrz 2017

A teraz troche wspomnien, haha chyba się starzeje bo ostatnio coraz bardziej staje się sentymentalna Natknełam się na zdjęcia z przed 10 lat i koniecznie musze na wiosne zrobic rewolucje przy oczku bo zbyt zarosło.
malgorzata_s... 10:32, 06 wrz 2017

Ale śliczna fotkaDanusiu oczko takie podświetlane cudne i Wy tacy radośni.
Kindzia 13:51, 06 wrz 2017

To zdjęcie sprzed 10 lat??? Coś Ty Danuś...wyglądasz tak samo, nie starzejesz się, czy co???

danuta_szwajcer 15:16, 06 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale śliczna fotkaDanusiu oczko takie podświetlane cudne i Wy tacy radośni.

Podswietlane jest dalej jak i inne czesci ogrodu, daje to uroku, tylko zarosło mi za bardzo i musze to zmienić. Mój Marek mi ciągle buczy, że za dużo tam nasadziłam i nic nie widać.