Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 11:13, 01 mar 2018

kitek81 napisał(a)
Ale w tych różach musi pachnieć!
Ja swoich róż nawet nie zakopczykowałam. najpierw nie było tak zimno, potem już nie miałam sił, żeby zrobić to sama, bo em miał wiele innych prac mam nadzieję, że jednak są twarde i dadzą radę!

Oj tez się martwie i o pozostałe róże co zostały po zimie ostatniej jak i o nowe cztery różę co jesienią posadziłam, te okryłam przed tymi mrozami ale czy to coś da? Kilka dni takich mrozów bez śniegu da popalić rosliną Słónko chociaż pięknie świeci Pozdrawiam i wspomnienie różane Ci przesyłam

danuta_szwajcer 11:22, 01 mar 2018

Wczoraj do naszej ptasiej stołowki przyleciały takie śliczne malutki żółte ptaszki czy to może być pliszka żółta? Trznadle też są u mnie ale one mają więcej paseczków i są żółto-seledynowe malutkie
anka_ 11:55, 01 mar 2018

Danusiu a to nie czyże są?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
danuta_szwajcer 11:59, 01 mar 2018

anka_ napisał(a)
Danusiu a to nie czyże są?

Jak dla mnie to te od dolnych zdjęc ale ten żółtek też??
Bogdzia 12:32, 01 mar 2018

Te jaskrawo żólte z mocnym kolorem czarnym na głowie to samce a te mniej jaskrawe to samice.Pozdrówka.
danuta_szwajcer 13:46, 01 mar 2018

Bogdzia napisał(a)
Te jaskrawo żólte z mocnym kolorem czarnym na głowie to samce a te mniej jaskrawe to samice.Pozdrówka.

Dziękuje Ci bardzo, bo mnie to męczyło
Urszulla 16:34, 06 mar 2018

Danusiu, myślę już u siebie o trawach. Obiecałaś mi to się przypominam bo chyba przyjdzie czas na działanie. Odsadź gdzieś z boku jak się spotkamy to mi je wykopiesz bo chyba wiosną się zbliża i może Goczałkowice i spacerek
danuta_szwajcer 18:29, 06 mar 2018

Urszulla napisał(a)
Danusiu, myślę już u siebie o trawach. Obiecałaś mi to się przypominam bo chyba przyjdzie czas na działanie. Odsadź gdzieś z boku jak się spotkamy to mi je wykopiesz bo chyba wiosną się zbliża i może Goczałkowice i spacerek

No telepatia Ula, a dziś myślałam o Tobie no i że wkrótce spacerek u Kapiasów) U mnie jeszcze ziemia zmarznięta, ogrodówki czarne a reszta to się zobaczy, liste róż już robie do nabycia. Dziś przez internet pare ogrodowych zakupów zrobiłam/ nawozy/ no i ta siatke co mi kiedys zdjecia przesyłałaś bo serdecznie mam dosyć tych liści od sasiadów co ich nie grabią. Trawy Ci wykopie ale jeszcze troche czasu. Pozdrawiam
Urszulla 18:34, 06 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

No telepatia Ula, a dziś myślałam o Tobie no i że wkrótce spacerek u Kapiasów) U mnie jeszcze ziemia zmarznięta, ogrodówki czarne a reszta to się zobaczy, liste róż już robie do nabycia. Dziś przez internet pare ogrodowych zakupów zrobiłam/ nawozy/ no i ta siatke co mi kiedys zdjecia przesyłałaś bo serdecznie mam dosyć tych liści od sasiadów co ich nie grabią. Trawy Ci wykopie ale jeszcze troche czasu. Pozdrawiam

Fajnie
Milka 06:05, 07 mar 2018

Z tymi ogrodowkami, to stale loteria. Jak ogladam je w cieplych krajach, to im ciut zazdroszczę, dobrze że mamy bukietowe
U nas na plusie, leje i cieszy mnie to. Zaraz pora na porzadki, kafle itd.
Jest okazja pucowac dom, a ja mam lenia do ogrodu jakos mniej go mam. Buziaki