Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 09:41, 24 kwi 2018

marba napisał(a)
No i doczekałyśmy się wczesnej wiosny, Danusiu. Bardzo lubię tą najzwyklejszą, starą odmianę narcyzów, jak na ostatniej fotce. Pięknie pachną. U mnie lilaki też już kwitną.
Pozdrawiam.

Oj tak Basiu jest piękna wiosna tego roku, u mnie popadało tyle co "kot napłakał" dobre i to ale pod rodkami dalej sucho. Te stare odmiany są najlepsze też je lubie i jak pięknie pachną
Te są inne ale też ładne

Obiela niezawodna też już pięknie kwitnie

Buk listki pokazuje
danuta_szwajcer 09:47, 24 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Tak, wszystko szybko w tym roku. Moje buki też już listki pokazują. I bzy w Zabrzu kwitnące

U mnie kolejny rodek zaczyna i nawet widze, że te duże azalie już kolor pokazują Ale deszczu trzeba.

Wisteria już też lada moment a wyjątkowo w tym rąku ma pąków
danuta_szwajcer 09:54, 24 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Witaj Danusiu. Myślałam, że zaznaczyłam powiadomienia, a tu niestety nie. Już się poprawiłam. Uwielbiam obserwować kwiaty, a tych u Ciebie mnóstwo. Pachnące narcyzy "babcine" też lubię bardzo. Będę stałym gościem w Twoim ogrodzie.

Miło mi bardzo i zapraszam, kwiecia u mnie dużo i kolorowo
Jedne tulipany już przekwitły ale niektóre dopiero zaczynają

Funkie w oczach rosną
Kindzia 09:16, 25 kwi 2018

U nas też deszczu za mało...miało jutro padać..i co? Psinco. Zmieniło się
Milka 12:58, 25 kwi 2018

Jestem oczarowana twoją wiosną u mnie wisteria dalej w pąku, niesamowicie szybko u ciebie, jednak te mrozy w lutym i marcu sporo opóźniły, nawet już myślałam, że tamaryszki straciłam, ale żyją
To deszczu życzę, u mnie na razie ok, ale będę latac z nawozem i buksy ratować i cosik cisy marnieją, nie wiem czemu....buziaki
Milka 10:15, 26 kwi 2018

Wcześnie dziś buszowałaś w ogrodzie
MariuszG 21:09, 26 kwi 2018

Danusiu, masz tak fantastyczny ogród i tyle ciekawych roślin i tak ładne spojrzenie na te rośliny, że każdą stronę Twojego wątku ogląda się z wielką przyjemnością. Lubię kiedy historię czyjegoś ogrodu zaczyna się czytać z taką chęcią, z jaką czyta się dobrą książkę. Dziękuję Ci bardzo, za tę przyjemność.
A już tak pisząc zupełnie ogródkowo, to też zachwycam się starymi odmianami narcyzów, jednak u mnie one nie mogą żyć dłużej jak jeden sezon. Wszystkie kilkudziesięcioletnie kępy odeszły już w niebyt, więc co roku sadzę nowe z marketu. A wszystko to niszczy mi mucha narcyzowa. Ponoć nie ma żadnej skutecznej ochrony przed nią w ogródku przydomowym.
danuta_szwajcer 09:11, 28 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
U nas też deszczu za mało...miało jutro padać..i co? Psinco. Zmieniło się

U nas też psinco, podlewam codziennie ale jest cudnie od dzis pomocnice będą na cały tydzień)

Wiciokrzew pięknie kwitnie
danuta_szwajcer 09:19, 28 kwi 2018

Milka napisał(a)
Jestem oczarowana twoją wiosną u mnie wisteria dalej w pąku, niesamowicie szybko u ciebie, jednak te mrozy w lutym i marcu sporo opóźniły, nawet już myślałam, że tamaryszki straciłam, ale żyją
To deszczu życzę, u mnie na razie ok, ale będę latac z nawozem i buksy ratować i cosik cisy marnieją, nie wiem czemu....buziaki

To zdjęcie z wczorajszego poranka dziś już bardziej kwitną, deszczu dalej brak, hortensje ogrodowe też są piękne w większkości te co okryłam
Ale jest piękna wiosna

Bylinowy busz , do przeróbki ale nie wyrobiłam może jesienią

Gosialuk 09:22, 28 kwi 2018

Już czuję ten zapach.