Dzięki Ewa, przede wszystkim za Twoje wpisy u mnie! jesteś osobą najczęściej odwiedzającą mój wątek

Z tego co widzę będę musiała poradzić sobie z kilkoma tematami ogrodowymi sama, bo jak na razie to głównie zadaje pytania, pozostawione bez odpowiedzi.
Jeśli chodzi o te nasadzenia u Filipa, to choinki faktycznie śliczne ale ja na pewno chcę świerki serbskie ze względu na ich wąski pokrój, który nie wejdzie z strefę placu zabaw z huśtawką, po drugie ze względu na szybki wzrost, który mam nadzieję że sprawi że lewa strona mojego ogrodu optycznie się podniesie oraz na fakt iż świerki rzadko chorują. A przed nimi chciałabym mieć jednak coś "jednakowego w większej ilości".
Zrobiłam dzisiaj mały obchód po ogrodzie, poniżej kilka zdjęć:
1)
Piwonie które dostałam z tamtym roku i wsadzałam na jesień, mają piękne pąki, kocham piwonie i to jeden z kwiatów na którym mi bardzo zależy. Czyżby szykował się do kwitnięcia na wiosnę, szczerze przyznam że nie liczyłam na to.
2) Zastanawiam się co to za roślina, dostałam ją od koleżanki, która musiała zlikwidować ogród a ona sama nie zna nazwy rośliny, wiecie co to?
3) Kolejna roślina, którą mam na skalniaku, nie mam pojęcia co to ale wygląda fajnie, wiecie?
4)
Bez przesadzany 2 lata temu, w ubiegłym roku chorował i nie zakwitł, w tym roku ma już piękne pączki
Fajnie obserwować jak wszystko budzi się do życia i czeka na pierwsze promyki słońca.