Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 21:40, 02 gru 2013

kasiek napisał(a)
Twój ogród musze zwertowac strona po stronie bo stosujesz takie połączenia jak lubie, faktycznie pokrewna z Ciebie dusza
Mnie jeszcze dzieciaki odciągaja od kompa ale powolutku wszystko przerobię

Doszłam już u Ciebie do 40 strony. Wciąż zachwycam się Twoim lustrem . Najładniejsze, i najfajniej wkomponowane w otoczenie. Ogród to sztuczny twór, ale właśnie cała sztuka polega na tym, aby wyglądał naturalnie.
Zima jest strasznie długa, więc ja również liczę na to, że nadrobię wszystkie ogrodowiskowe zaległości.
Maria667 21:43, 02 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mario, szacun Czytałam u Kasi że ty wszystko sama robisz? No kobieto, dałaś czadu

Gosia!
Mam tak rozwinięte ego,że wydaje mi się, ze nikt tego tak dobrze nie zrobi, jak ja Czasami jednak wymiękam i do cięższych robót zaciągam moją męską część rodziny
Maria667 21:44, 02 gru 2013

Ewa4 napisał(a)
No rabaty pod brzozami cudnie Ci wyszły aż kilka razy spoglądałm czy to faktycznie to samo miejsce .Dzięki za wizytę u mnie .Pozdrawiam.

Ewciu!
Bardzo liczę na to miejsce w przyszłym roku. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie
Maria667 21:45, 02 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Marysia, ale kawał pracy, wspaniale wyszło w zagajniku brzozowym, a ta ławeczka pod świerkiem, to i moje marzenie

Irenko!
Zapraszam częściej na tę ławeczkę
EPODLAS 21:49, 02 gru 2013

Tak popatrzyłam Marysiu na twoje piękne rabaty i aż zazdroszczę. I drzewa masz i piękną ławkę i rabaty super, jednym słowem ogród profesjonalny. W tym roku też wsadziłam runiankę, mam nadzieję że będzie dobrze rosła. Lubię runiankę w dużej ilości, ale na to musimy poczekać.
Maria667 21:57, 02 gru 2013

EPODLAS napisał(a)
Tak popatrzyłam Marysiu na twoje piękne rabaty i aż zazdroszczę. I drzewa masz i piękną ławkę i rabaty super, jednym słowem ogród profesjonalny. W tym roku też wsadziłam runiankę, mam nadzieję że będzie dobrze rosła. Lubię runiankę w dużej ilości, ale na to musimy poczekać.

Runianka jest świetna, ale , niestety, u mnie się nie udała. Coś poszło nie tak. Nie poddaje się jednak i zamierzam w przyszłym roku spróbować jeszcze raz. To mnie nie zniechęci
Z tym profesjonalizmam to mocno przesadziłaś. Tak naprawdę stsuję swoje własne zasady (no, może czasami coś zapożyczam), ale generalnie wszystko nasadzam wg własnego "feng szui" , bo każdy ogród jest odzwierciedleniem duszy właściciela
Maria667 22:03, 02 gru 2013

A czy ktoś może wie, czym zabezpieczyć taką ławkę po sezonie?
Czy to się czymś woskuje lub może napuszcza jakimiś specjanymi preparatami do drewna? Mam ją pierwszy rok i jeszcze nic z nią nie robiłam, a chciałabym, żeby mi długo służyła

GorAna 23:40, 02 gru 2013

Wiem, że jest taki specjalny olej....ale nazwy niestety nie znam
Pozdrawiam grudniowo
dominika_rew 00:58, 03 gru 2013

Pięknie rabatka pod brzozami wyszła ławeczka pod naturalnym parasolem super
ja swoją ławeczkę w tym roku odnawiałam impregnatem do drewna, widzę, że Twoja też jest chyba zaipregnowana ja ze swoją nie będę przez najbliższy czas nic robić, bo lubię naturalnie "podniszczone" drewno. ale na Twoim miejscu co jakiś czas zabezpieczłabym ławeczkę chociaż bezbarwnym impregnatem. pozdrowienia
Maria667 09:32, 03 gru 2013

GorAna napisał(a)
Wiem, że jest taki specjalny olej....ale nazwy niestety nie znam
Pozdrawiam grudniowo

Aniu!
Chyba masz rację z tymi olejami . Poczytałam w necie i są to podobno najlepsze, głęboko penetrujące preparaty zabezpieczające drewno, jednocześnie zachowujące strukturę drewna.
Dzięki i pozdrawiam.