Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Loosiuu 14:12, 03 gru 2013

Ja wszystkie drewniane części w ogrodzie maluję co kilka lat farbą z woskiem do drewna i to wystarcza. Możesz na wiosnę pomalować.
Ławkę masz pod świerkiem, więc co jakiś czas wycieraj ją ciepłą wodą w sezonie, bo się moęe zbierać żywica.
boguslawa_ma... 16:09, 03 gru 2013

Marysiu odpowiedz dałam u mniePozdrawiam
aniaib 16:45, 03 gru 2013

Maria667 napisał(a)
7 lat później powstało drugie, mniejsze oczko, które z założenia miało pelnić funkcję zbiornika na wodę do podlewania. Jednak z upływem czasu nie mam pewności , czy w nim czegoś nie zasadzę.

cudowny ogród! A takie oczko wodne marzy mi się w moim ogródku
Pozdrawiam
kasiek 19:01, 03 gru 2013

No w koncu przeleciałam obrazki! Ale czad Kobieto! W pełni rozumiem Twoje ego bo z własnym mam tak sam o, i nie chodzi tu o zarozumialstwo, ale jak sie lubi perfekcyjność to trudno scierpieć czyjeś niedokładności nawet jak są barrrdzo pomocne. Zwykle po takiej pomocy poprawiam.
Pięknie komponujesz, tak naturalnie, z przepychem że nic tylko zanurzyć sie w tej toni
AgnieszkaW 19:25, 03 gru 2013

Marysiu, zmieniłaś to miejsce pod brzozami perfekcyjnie, nie do poznania w porównaniu z poprzednim zagospodarowaniem. Jest pięknie. Pozdrawiam cieplutko
Maria667 09:11, 04 gru 2013

anna_blazak napisał(a)

cudowny ogród! A takie oczko wodne marzy mi się w moim ogródku
Pozdrawiam

To zdjęcie sprzed trzech lat. Już wygląda to miejsce trochę inaczej. Cyprysy "zmężniały", murek zarósł, języczka wypadła - nie dawała tam rady. Miejsce było zbyt słoneczne.
No a oczko (nazwane przez nas "małym") nadal pełni funkcję zbiornika na wodę do podlewania
Maria667 20:35, 04 gru 2013

Loosiuu napisał(a)
Ja wszystkie drewniane części w ogrodzie maluję co kilka lat farbą z woskiem do drewna i to wystarcza. Możesz na wiosnę pomalować.
Ławkę masz pod świerkiem, więc co jakiś czas wycieraj ją ciepłą wodą w sezonie, bo się moęe zbierać żywica.

Ona oryginalnie jest czymś zabezpieczona, ale po sezonie trzeba odświeżyć. Zastanawiam się nad białym kolorem... Trochę rozjaśniło by się to miejsce. Jest tam tak monotonnie zielono. Potem jeszcze po sąsiedzku jakieś roślinne białe akcenty... Hm, sama nie wiem. Ale czasu na zastanowienie mam sporo... do wiosny
Maria667 20:35, 04 gru 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Marysiu odpowiedz dałam u mniePozdrawiam

Piękne dzięki
Maria667 20:40, 04 gru 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Marysiu, zmieniłaś to miejsce pod brzozami perfekcyjnie, nie do poznania w porównaniu z poprzednim zagospodarowaniem. Jest pięknie. Pozdrawiam cieplutko

W myśl zasady, że każda zmiana jest dobra Ale tak poważnie, to lepiej to teraz wygląda, a liczę na to, że będzie jeszcze lepiej
Maria667 20:51, 04 gru 2013

kasiek napisał(a)
Pięknie komponujesz, tak naturalnie, z przepychem że nic tylko zanurzyć sie w tej toni

Kasia!
Z tym komponowaniem to jest dopiero jazda! Jakiś tam zarys mam tego, co chcę zrobić. Ale zaraz potem pojawiają się wątpliwości: to nie w to miejsce, tam za mało, tu nie w tym kolorze... I już się zmienia kompozycja