Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

danuta_szwajcer 19:29, 23 mar 2013

U mnie Marysiu to nornice to juz dwa klony mi zjadly tez mam z nimi problem nawet roze mi zjadaja, na wiosne tylko suche badyle wyjmuje i nie wiem jak z nimi walczyc?? a kosodrzewina naprawde jest bardzo ładna u Ciebie tez taki mróz? bo u mnie juz jest -10C
Maria667 19:35, 23 mar 2013

aniula napisał(a)
Piękne to drzewko pomarańczowe, Marysiu! Kwiatki pewnie pięknie pachną.
U mnie dziś dużo słońca, ale mróz, a u Ciebie?
Słonecznego dnia życzę.

Aniu!
Jeszcze nie pachną, bo są za słabo rozwinięte. Miałam kiedyś cytrynkę. Kwiatki miała o niesamowitym zapachu...
A u mnie dzisiaj tak
Pięknie, słonecznie i mroźno. W samo południe -5!!! W nocy -11,ale dzisiaj będzie jeszcze gorzej.

iwonaz 19:43, 23 mar 2013

Piękne te zdjęcia, tylko mogłyby już być w tonacji zielonej , nie martw się u mnie też mroźno w nocy -21, odczuwalna -27...już niedługo
Maria667 19:43, 23 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
U mnie Marysiu to nornice to juz dwa klony mi zjadly tez mam z nimi problem nawet roze mi zjadaja, na wiosne tylko suche badyle wyjmuje i nie wiem jak z nimi walczyc?? a kosodrzewina naprawde jest bardzo ładna u Ciebie tez taki mróz? bo u mnie juz jest -10C

Danusiu!
Od kiedy założyłam tę rabatę "na murku" mam plagę wszelkich gryzoni. Chyba je ściągnęłam świeżą ziemią. Bywa, że jak wchodzę na rabatę, to dosłownie się zapadam. Uwielbiają miejsca pod rozchodnikami, ale równie świetnie czują się wśród kamieni. Nic ich nie odstrasza, żadne dźwiękowe straszaki na nie nie działają. Trutki nie mogę założyć , bo mam dwa koty i psa.

U mnie też jest już - 10. Nad ranem będzie pewnie z -15. Masakra jakaś....
Dzień piękny, słoneczny, ale mroźny. W samo południe -5.
A to zdjęcia z dzisiaj:

Maria667 19:58, 23 mar 2013

Marta7 napisał(a)

Marysiu wstyd mi ale nie wiem nawet jak wyglądają karczochy,ani" z czym to się je"a co dopiero uprawa,będę śledzić u Ciebie,jak się sprawdza to warzywko A jakie ma zastosowanie ?

Martusia!
Zupełnie się nie przejmuj. Karczochy są mało znane, jako warzywo. Spotkałam się z nimi w suchych bukietach. Mają takie ładne "koszyczki", które świetnie się nadają do zasuszania.
Jadalne są właśnie te koszyczki. Przyrządza się je tak, jak kalafiory - gotuje i podaje z masełkiem i tartą bułeczką. I pewnie na milion innych sposobów, ale ze mnie marna kucharka

Jak mi wyjdą z ziemi i urosną na tyle, że będą wyglądać jak karczochy to wrzucę jakieś zdjęcie
A póki co wrzucam dzisiejsze wiosenne krajobrazy:

A to moja Grecja w wiosennej odsłonie
Loosiuu 20:07, 23 mar 2013

Ale u Ciebie kolorowo tej wiosny! U mnie biało
Maria667 20:22, 23 mar 2013

Loosiuu napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo tej wiosny! U mnie biało

Filip!
Nie żartuj sobie Kolorowo!! Z przewagą białego

GorAna 20:24, 23 mar 2013

Przychodzę z palmą
Pozdrawiam

marta_filipczyk 20:30, 23 mar 2013

Pozdrawiam serdecznie bliską sąsiadkę, mieszkam na wolicy w Krakowie czyli tzw. rzut beretem. Pięknyyyyy ogród, naprawdę aż miło popatrzeć.
Maria667 21:26, 23 mar 2013

marta_filipczyk napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie bliską sąsiadkę, mieszkam na wolicy w Krakowie czyli tzw. rzut beretem. Pięknyyyyy ogród, naprawdę aż miło popatrzeć.

Marta!

Serdecznie witam sąsiadkę. Faktycznie, Wolica krok dalej (za Wisłą)
Widzę, że niedawno dołączyłaś. Super Tutaj są wspaniali ludzie tzw pokrewne dusze
Wrzuć jakiś link do siebie, żeby można było Cię znaleźć.
Pozdrawiam ciepło