Marysiu to z tuji zrobiłaś taką spirale ja też próbowałam ale mi jakoś nie wychodziło i dałam spokój
ale może w tym roku wróce do tego a tą na pieńku sama zrobiłaś czy była juz taka .
Bogusiu!
Ta spirala, jedna i druga, to szmaragd. Robiłam to wieloetapowo. Jednego roku troszkę, ledwo zaznaczyłam kształt. Szybko zaczęła zarastać, więc pozwoliłam sobie "po śladach" na więcej. I tak coraz śmielej sobie poczynałam
To na pieńku to był taki bezkształtny krzak.Poszło łatwo W porównaniu do spiralki to łatwizna
Marysiu jestem pod wrażeniem twoich pięknie strzyżonych roślin widzę perfekcję i dużą wiedzę.
Piękny i dojrzały jest twój ogród a altana i oczko wodne - chętnie przysiądę na chwilkę.
Marysiu, widziałam wiosne u ciebie, ładnie juz masz ja nie mam cebulowych u siebie wieć czekam na forsycje - one pierwsze daja mi wiosenny powiew.
Pomysły z zagospodarowaniem obszaru pod drzewami fajne - masz inwencję !
A poza tym masz pięknego psa - ja tez mam suczke taka prawie dobermankę, bo ona jest ze schroniska i mam nie ciete ani uszy ani ogon ale cechy fizyczne, budowe ciała, kufe, charakter ma w 100% dobermański. Tylko ma biały krawacik więc ten dodatkowy kolor zdradza że nie jest w pełni rasowa. Ale my ja kochamy bardzo, jest u nas od 5 lat. Kocha nasz ogród, czeka na wiosne bo póki co siedzi oczywiście z nami w domu i opala sie przy oknie na taras.
Spiralka wyszła ci świetnie. Masz talent i odwae - o tym juz pisałam. Czekam na efekty twoich zmian wokół swierka, bede podgladać - a ja tne swoje iglaki dzis, zobaczymy co mi z nich wyjdzie !!!
Małgosiu!
Co mi z tego wyjdzie to sama jestem ciekawa
Planów mam masę, ale , jak to ze mną bywa, takie nie do końca sprecyzowane. Dlatego nie chcę o tym pisać, bo za chwilę mogą być nieaktualne.
A pies jest po prostu jednym z domowników. Dlatego wybaczam mu wszystko,( nawet jak wykopie na środku rabaty głęboką dziurę) a on o tym wie,że mu się zawsze upiecze Wystarczy, że popatrzy na mnie tymi swoimi psimi oczami , z takim wyrzutem ... No i ma po kłopotach
Dzięki Iwonko!
To głównie wiedza internetowa. A praktyka na zasadzie prób i błędów Ale najtrudniej zacząć. Potem jakoś już idzie. Pozdrawiam naprawdę wiosennie - od rana świeci słońce i jest całe 16 stopni !! Toż to prawdziwy upał
Witaj Marysiu Zapewne popracujesz troche w ogrodzie w taki upał? Masz racje psiunia to wszystko moze tez tak mam, ze jak popatrzy tymi oczkami to i mi robi sie weselej Pozdrawiam cieplutko