Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Gabriela 21:18, 14 kwi 2013

Ale fajny pomysł na pergolę, bardzo mi się podoba, z czego jest upleciony łuk na górze?
Pozdrawiam.
Maria667 21:22, 14 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Ale fajny pomysł na pergolę, bardzo mi się podoba, z czego jest upleciony łuk na górze?
Pozdrawiam.

Gabrysiu!
Łuk na górze powstał z resztek pergoli metalowej, która została tak wykonana, ze do niczego się nie nadawała. Napewno niczego by nie podparła. Sama wymagała podparcia. Wykorzystaliśmy kawałek do zrobienia łuku i tu świetnie się sprawdziła. Jak rdest się zazieleni nie będzie jej wcale widać
eliza3 21:26, 14 kwi 2013

Widzę, że sezon otwarty. Kawki można się już napić Milutko u Ciebie.
Pola 21:30, 14 kwi 2013

O rany, ale cudny ogród obejrzałam tylko początek, i to jest to tajemniczy, w którym nie odmrazu wszystko widać, właśnie usiłuję coś takiego stworzyć, muszę obejrzeć go dokładnie. Dziś z M dzieliłam mój ogródekmna dwie części właśnie dlatego by stworzyć część nie od razu widoczną z schodów werandy. Super pozdrawiam Cię gorąco i gratulacje, pergola świetna
Maria667 21:36, 14 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Widzę, że sezon otwarty. Kawki można się już napić Milutko u Ciebie.

Tak. Dziasiaj już pierwszych gości miałam w ogrodzie. Co prawda trochę wiało, ale wszyscy są tak spragnieni wiosny, ze nikt się nie dał namówić na przenosiny do domu
GorAna 22:11, 14 kwi 2013

Romantyczna ta pergola będzie cudnie jak się zazieleni
Pozdrawiam wiosennie
Jabeska 22:11, 14 kwi 2013

Super pomysł z ta pergolą, jak się zazieleni będzie bardzo pieknie Altanka urządzona bardzo gustownie Sama przyjemnośc tam posiedzieć
EPODLAS 22:23, 14 kwi 2013

Bardzo podobają mi się takie donice. Bukszpan na pewewno z biegiem czasu nabierze ładnych kształtów.
Pergola fajna tak romantyczna, a chyba tak powinna wyglądać. Dzięki za białe krokusiki.

Margarete 22:37, 14 kwi 2013

Witaj,
dzięki za dobre słowo i pozytywną ocenę moich poczynań.
Ale tu u ciebie wiosennie, kolorowe krokusy - to jest to !!! - dla spragnionych wiosny ogrodników, ja jesienią tez kupie i posadzę, na pewno !
Podoba mi sie altanka, rdest też lubię, będzie fajnie ale najciekawsze są dla mnie te donice z bukszpanem, pomysł świetny a i donica taka bardziej w greckim klimacie, myślę o kolorystyce.
Dla mnie bomba!
Czy ty już zahartowałaś swoje roślinki które masz do posadzenia ? widzę że stoją już w ogrodzie, czy na noc je okrywasz ? bo ja siedzę własnie w pokoju zwanym u nas szumnie "gabinetem" przy kompie wśród morza donic (na podłodze obok biurka )a przed sobą mam na parapecie kupione przed świętami bukszpany, które - co tu dużo mówić - nie pachną najładniej we wnętrzu. Do tego mam jeszcze hortensje i tawuły które przyszły poczta w tym tygodniu i ustawiłam je w garażu - długo tam stac nie moga bo są bez światła ale jeszcze się trochę bałam przymrozków, a to małe doniczki więc żeby nie przemarzły....
Loosiuu 22:41, 14 kwi 2013

Do lata się zagęszczą. Jak je jeszcze zasilisz to będzie piękna kulka do jesieni. Planujesz przechowywać czy raczej wsadzisz do ziemi?