Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

agatanowa 21:30, 14 cze 2013

MarekW napisał(a)

A tera mam problem, gdyż jeśli coś chcę dosadzić to nie mam gdize- bo nigdzie nie pasuje

Sadź u mnie
MarekW 21:37, 14 cze 2013

ha haa ha no może to jest rozwiązanie, ale odważ się pokazać swój ogród Czekam z utęsknieniem Każdy ogród jest piękny ale inaczej
MarekW 21:53, 14 cze 2013

Trochę nowych fotek dla zainteresowanych
Róże już były więc inne cuda teraz, czyli bukszpany z widokiem na niebieską rabatę. Ona zawsze rano jest najładniejsza, kiedy lny kwitną, bo popołudniu już mniej

samo się tak ułożyło, że mam trzy rabaty bylinowe i to każda inna. Otóż pierwsza z rosa rugosa i naparstnicami i tawułami, następna niebieska i trzecia z różowymi tawułami i goździkami czerwonymi. Nie wspominam skarpy angielskiej z Ostróżkami i naparstnicami i wieloma innymi cudami
MarekW 21:58, 14 cze 2013

Firletki chalcedońskie szaleją i bardzo je lubię

obok nich rosa rugosa z wielkimi owocami
MarekW 22:06, 14 cze 2013

Chcę się też pochwalić ostróżkami bo moje mają ponad 2 metry wysokości To prawdziwe olbrzymy, ale cieszę się, że takie są

rabata coraz bardziej przypomina angielską ale ciągle widać ziemię więc pracuję dalej aby ją zagęścić
Kilka widoków ogólnych
MarekW 22:07, 14 cze 2013

Cieszę się z ostróżek i trzykrotek i innych cudów co zakwitły na tej rabacie
agatanowa 22:18, 14 cze 2013

MarekW napisał(a)
ha haa ha no może to jest rozwiązanie, ale odważ się pokazać swój ogród Czekam z utęsknieniem Każdy ogród jest piękny ale inaczej

Marek, po pierwsze, ogródek, a nie ogród (działka ma 600m2, a dom zajmuje z połowę). I dopiero się zaczyna robić (znaczy: ogród), stąd moja tutaj obecność. Kiedyś szukałam firmy do wyrównania gleby, założenia trawy i nawodnienia. Nawodnienia.... internet to morze, ocean informacji. I udało mi się z jego otchłani wyłowić Gardenarium i Ogrodowisko (nawet szefowa z mężem u mnie byli, strasznie się denerwowałam, nawet na herbatę nie zaprosiłam, ech). W każdym razie wsiąkłam w Ogrodowisko.

A postępów u mnie wciąż brak.

Ale oczywiście coś tam kwitnie pod oknem i w donicach:

Przepraszam za zaśmiecenie Twojego wątku-ogrodu.
MarekW 22:26, 14 cze 2013

Nie przejmuj się ważne że pierwsze lody przełamałaś. teraz czas na twój wątek. Jeśli pamiętasz ja też zaczynałem od planów, bo nie miałem co pokazywać więc odwagi i pokazuj swój ugór
agatanowa 22:31, 14 cze 2013

MarekW napisał(a)
Nie przejmuj się ważne że pierwsze lody przełamałaś. teraz czas na twój wątek. Jeśli pamiętasz ja też zaczynałem od planów, bo nie miałem co pokazywać więc odwagi i pokazuj swój ugór

Ale Ty plan miałeś. I to jaki genialny!
hanka_andrus 22:32, 14 cze 2013

Marku,ana Twojej angielskiej nie widzę przywrotników i łubinu? Czy mi się wydaje. Mocno by Ci zasłoniły ziemię.