Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wiunia 21:45, 16 cze 2015

Lawenda i jej towarzystwo piękne!!!
Pozdrawiam Jolu
wiunia 21:50, 16 cze 2015

Dopatrzyłam jeszcze przycięte graby - no miodzio!!!! Jak równiutko!!! Ślicznie wyglądają, ja jakoś nie potrafię tak równo nie wychodzi mi!
07_Rene 23:10, 16 cze 2015

Graby już fajnie gęściutkie Też mam, ale za bardzo nie ma jeszcze czego ciąć, bo dopiero jesienią sadziłam.

Lawenda powala na kolana. Dużo jej, musi pachnieć niesamowicie. Rewelacyjnie ze żwirkiem wygląda.
KasiaW76 23:20, 16 cze 2015

Masz piękne rabaty... Lawenda super, a w grabach niedawno się zakochałam są śliczne. Poza tym jestem również ciekawa jeżówek Uwielbiam te kwiatki

No właśnie jak duże miałaś sadzonki jeżówki czy lawendy ?
sylwia_slomc... 23:57, 16 cze 2015

Lawenda superowa, piękne te rabatki. Ja mam grabu całe dwie szt. ale u mnie będą to dorodne drzewa nie ciachane, no jeden dopiero posadzony więc jeszcze musi się przyjąć, ale drugi 2 lata temu miał jakieś 15 cm, a teraz sięga mi do ramienia, dogonił już dęby.
jolka 06:29, 17 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Ale dorodne te jeżówki

Niektóre jeżówki rzeczywiście dorodne.
Ale niektóre jakieś pozwijane i pogryzione.
Prysnęłam mospilanem, może coś im pomoże
Pozdrówka Donia, miło że zajrzałaś
jolka 06:35, 17 cze 2015

wiunia napisał(a)
Lawenda i jej towarzystwo piękne!!!
Pozdrawiam Jolu

wiunia napisał(a)
Dopatrzyłam jeszcze przycięte graby - no miodzio!!!! Jak równiutko!!! Ślicznie wyglądają, ja jakoś nie potrafię tak równo nie wychodzi mi!

Hej Wioletka Lawenda fajna jest, choć mam chyba 3 krzaczki, które wyglądają, jakby ktoś na nie wlazł (!!!) albo sobie zrobił legowisko. Nie wiem czy mi jakiś sąsiedzki kot nie podchodzi, widziałam też parę razy zajączka w ogrodzie. Pewnie to sprawka jakiegoś zwierza. Mam nadzieję, że po cięciu się to zgubi.

A grabiki.. równiutko mówisz???
To miło, starałam się
Miłego dnia Wiolu!!
jolka 06:41, 17 cze 2015

07_Rene napisał(a)
Graby już fajnie gęściutkie Też mam, ale za bardzo nie ma jeszcze czego ciąć, bo dopiero jesienią sadziłam.
Lawenda powala na kolana. Dużo jej, musi pachnieć niesamowicie. Rewelacyjnie ze żwirkiem wygląda.

Renia, no właśnie ja dopiero przy tym cięciu jakoś tak poczułam tę "zieloną masę" grabików. Przerwy sobie robiłam w cięciu, bo mnie ręce bolały, a ciachnęłam dość sporo. Wcześniej jak cięłam, to normalnie takie to rachityczne było, w ogóle nie widoczne z daleka. Nawet momentami myślałam, że to zły pomysł był z tymi grabami.

A lawenda fajna jest, u Ciebie również cudownie wygląda z różyczką.
Zapisałam sobie do inspiracji
jolka 06:51, 17 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Masz piękne rabaty... Lawenda super, a w grabach niedawno się zakochałam są śliczne. Poza tym jestem również ciekawa jeżówek Uwielbiam te kwiatki No właśnie jak duże miałaś sadzonki jeżówki czy lawendy ?

Ja się zwolenniczką grabów zrobiłam przez O. Wcześniej w ogóle nie brałam ich pod uwagę jako żywopłot. Co do wielkości sadzonek Kasia, ja raczej małe kupuję i motywuję ich do wzrostu Zobacz na lawendę:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2867-ogrod-wsrod-pol-i-wiatrow?page=26&quoted_post_id=1698602

A jeżówki mi M. z Niemiec przywiózł późną jesienią, dosyć duże krzaczki w doniczkach. Ale były już przekwitnięte, same liście. No i dlatego teraz tak czekam, jakie będą

jolka 06:55, 17 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Lawenda superowa, piękne te rabatki. Ja mam grabu całe dwie szt. ale u mnie będą to dorodne drzewa nie ciachane, no jeden dopiero posadzony więc jeszcze musi się przyjąć, ale drugi 2 lata temu miał jakieś 15 cm, a teraz sięga mi do ramienia, dogonił już dęby.

Sylwia, dzięki za miłe słowo i za odwiedziny
Muszę obejrzeć Twoje graby !!