Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Madzenka 21:59, 13 cze 2015

Najbardziej poza wielkością działki zazdroszcze położenie na skarpie. Oj marzą mi sie takie widoki....
Madzenka 22:01, 13 cze 2015

Oj dawno u Ciebie nie byłam a tu tak pieknie. Nie martw sie Bonica juz w tym roku sie rozrosnie starsznie....
wiunia 00:41, 14 cze 2015

Jolu cudne masz roślinki, hortensjowa cudniasta!!!! Napatrzeć się nie mogę!!!
jolka 07:34, 14 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Najbardziej poza wielkością działki zazdroszcze położenie na skarpie. Oj marzą mi sie takie widoki....

Madzenka napisał(a)
Oj dawno u Ciebie nie byłam a tu tak pieknie. Nie martw sie Bonica juz w tym roku sie rozrosnie starsznie....

Madzenka - miło, że zajrzałaś Obecnie mamy tak, że to czego Ty zazdrościsz to mnie przeraża. Wielkość działki - myślę, jakim cudem to ogarnę!! Skarpa - przynajmniej mi dzieli południową część ogrodu na połowę, co ułatwia planowanie: przed skarpą wypoczynkowe, za skarpą - użytkowe. Ale póki co denerwująca jest, nie ma jakiejś ładnej linii, taka jest ..."rozlazła". Będziemy z tym walczyć w najbliższym czasie Bonicą się nie martwię, tylko podlewam i skórki bananowe jej zakopuję Niech się czuje zauważona i w zamian pozwoli się zauważyć za rok

U Ciebie cudownie. Nie zawsze pisze, ale zaglądam regularnie
jolka 07:38, 14 cze 2015

wiunia napisał(a)
Jolu cudne masz roślinki, hortensjowa cudniasta!!!! Napatrzeć się nie mogę!!!

Wiolusia .. dziękuję
Dobrze, że mi o cięciu grabów przypomniałaś
ewa004 14:11, 14 cze 2015

Twoje Larisski piękne
Z moim nie wiem co sie stało ,przycięte na wiosnę są tak mizerne ,a pączków dosłownie kilka
A w zeszłym roku wyglądały jak Twoje .
Grodzia 14:49, 14 cze 2015

Witaj, rabata z hortensjami zachwyciła mnie! jest cudowna zresztą jak cały ogród! pozdrawiam serdecznie
wiunia 21:45, 14 cze 2015

jolka napisał(a)

Wiolusia .. dziękuję
Dobrze, że mi o cięciu grabów przypomniałaś

Pozdrawiam Jolu i uszy do góry!!! Masz śliczny ogród i ta kostka też będzie naprawiona
jolka 07:15, 15 cze 2015

ewa004 napisał(a)
Twoje Larisski piękne Z moim nie wiem co sie stało ,przycięte na wiosnę są tak mizerne ,a pączków dosłownie kilka
A w zeszłym roku wyglądały jak Twoje .

Tak to właśnie jest .. chodzimy, dmuchamy, chuchamy na każdą roślinkę, a tu nagle rozczarowanie Ja moim wiosennym cięciem załatwiłam rodzicom dwa krzaczki agrestu. Były trzy, wystartowały pięknie po zimie, pełne pąków. No i ciachnęłam dość ostro bo takie gałązki miały poplątane, chciałam przerzedzić. Padły dwa !!! Do dziś nie rozumiem dlaczego;( Może za późno cięłam ...

A larissy przycinałam bardzo niewiele, no i się opłaciło
Trzymam kciuki za Twoje!!
jolka 07:21, 15 cze 2015

Grodzia napisał(a)
Witaj, rabata z hortensjami zachwyciła mnie! jest cudowna zresztą jak cały ogród! pozdrawiam serdecznie

Grodzia dzięki kochana!! Hortensjowa lada moment zakwitnie, wtedy będzie ładniej.
A tak ogólnie w ogrodzie to południowa strona na razie daleka do doskonałości Ale cały czas coś tam dłubię. Tak szacuję, że z dwa trzy lata mi zajmie doprowadzenie jej do przyzwoitości

Również pozdrawiam cieplutko