Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

nicol21 21:21, 10 sie 2015

Fajnie u Ciebie, ale cichutko powiem ze na ten tabacie gdzie masz zurawki borfo, potem rudawe pitem trawe.... Nk cos mi nie gra. Nie widze calosci I moze dlatego mi sie cos nie widzi... Niby grupy Sa, ale.... Czepiam sie chyba niepotrzebnie.

Reszta bardzo fajna!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 00:04, 11 sie 2015

leon60 napisał(a)

niesamowicie mi się to podoba

Olusia.. niesamowicie mnie to cieszy Zawsze mi miło, jak się komuś u nas podoba. To taka mała rekompensata za wylany pot czy połamane paznokcie

rzulieta napisał(a)
Mi też

Ninka... buziak

Dorota123 napisał(a)
Ależ masz pięknie. Całe łany kolorowych jeżówek, a rabata hortensjowa prześliczna.

Dorotka ... dziękuję

Ewik napisał(a)
Ja również powzdycham do Twojej rabaty hortensjowej.

Ewusia...dziękuję

Dziewczynki Kochane, ja do hortensjowej wzdycham również Zwłaszcza, że z każdym dniem jest bardziej i bardziej ... Nawet może się zdarzyć, że będę nią przynudzać i przynudzać, ale liczę na łagodny wymiar kary

Hortensjowa dzisiejsza Wodę lałam przez pół dnia, bo sucho strasznie.
A szkoda mi tych hortek, jak tak smutno zwieszają liście..

jolka 00:11, 11 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Jola cudownie masz w tym ogrodzie! W Gołkowicach kupiłam trawy miskanty, Zebrinusy i Gracillimusa bo mi jeden padł całkowicie.

Marzenka, dziękuję Ciekawa jestem jak sobie zebrinusa zaplanowałaś. Od początku jak "go poznałam" to zastanawiam się czy mi się podoba ta paskowana trawa czy nie Zaraz lecę do Ciebie oglądnąć
jolka 00:15, 11 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Jolu żyjesz?? Ja dzisiaj prawie mdlalam jak korę rozsypywalam

Paulinka, nie jest lekko - ale żyję A weekendowo też mdlałam
sylwia_slomc... 00:23, 11 sie 2015

jolka napisał(a)

Olusia.. niesamowicie mnie to cieszy Zawsze mi miło, jak się komuś u nas podoba. To taka mała rekompensata za wylany pot czy połamane paznokcie

Ninka... buziak

Dorotka ... dziękuję

Ewusia...dziękuję

Dziewczynki Kochane, ja do hortensjowej wzdycham również Zwłaszcza, że z każdym dniem jest bardziej i bardziej ... Nawet może się zdarzyć, że będę nią przynudzać i przynudzać, ale liczę na łagodny wymiar kary

Hortensjowa dzisiejsza Wodę lałam przez pół dnia, bo sucho strasznie.
A szkoda mi tych hortek, jak tak smutno zwieszają liście..

A co to za roślinka pod trawą na pierwszej focie? Ładne ma listki
jolka 00:24, 11 sie 2015

Viola napisał(a)
Jolu, Twoja brzozowo-jeżówkowo-trawiasta robi wrażenie. Posadzone pod sznurek to ideał mojego męża. Ja też tak mam w swoim ogrodzie, ale raczej bez przekonania, bo w środku bardziej chaotyczna jestem, a na zewnątrz robię wrażenie uporządkowanej. Obawiam się, że kiedyś te moje brzózki wypadną z tego równoramiennego trójkąta, chociaż mąż twardzo mi zabrania. Ha, ha, tak to jest jak rózne charaktery się ścierają U Ciebie wygląda pięknie

Wiolusia, u mnie trochę sytuacja odwrotna M. się nieraz irytuje, że mu nie pozwalam sadzić gdzie chce i co chce. Ja to zawsze 10 razy rysuję, zastanawiam się, oglądam po 100 razy .. z tendencją do symetrycznie i pod sznurek. A i tak nieraz potem przesadzam Ale jesteśmy bliscy kompromisu, bo mu się ogród podoba i ostatnio nawet twierdzi, że wg planu i "pod sznurek" ma sens A co do brzózek, to teraz myślę o placyku pośród nich Tylko jest mały problem, bo dopiero 1/3 m-ca a ja już budżet ogrodowy na ten miesiąc duużo duużo przekroczyłam

jolka 00:26, 11 sie 2015

gabriela_krajewska napisał(a)

Cześć Kochana, jakie to brzózki?
Zajrzysz do mnie? BO mam problem ze swoimi

Cześć Gabisia Dawno Cię nie było...
U mnie doorenbosy posadzone. A do Ciebie pewnie, że zajrzę. Z przyjemnością
jolka 00:29, 11 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A co to za roślinka pod trawą na pierwszej focie? Ładne ma listki

Sylwia, to ciemiernik Zdecydowanie polecam. Cały rok pięknie wygląda.
Przekwitną kwiaty zostają liści. Ciemnozielone, błyszczące, zdrowe.
jolka 00:47, 11 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Fajnie u Ciebie, ale cichutko powiem ze na ten tabacie gdzie masz zurawki borfo, potem rudawe pitem trawe.... Nk cos mi nie gra. Nie widze calosci I moze dlatego mi sie cos nie widzi... Niby grupy Sa, ale.... Czepiam sie chyba niepotrzebnie. Reszta bardzo fajna!

Hej Ewelina Ja się bardzo cieszę, że takie coś piszesz. Jak rozumiem, chodzi o ten kawałek pod płotem, przed hortensjami??
(w pierszwszej chwili myślałam, że Ci chodzi o rabatę wsiową vel "ryneczek lidla" )

Już jakiś czas temu myślałam, żeby tam po całości dać coś zielone, biało zielone, stalowe, stonowane (np. niskie trawy), bo też mi tam coś nie gra. Potem miałam pełno innej roboty, a teraz mi o tym przypomniałaś. Porobię jeszcze fotki tego miejsca i pomyślimy. Ale zmiany to już chyba w przyszłym roku, bo teraz nie ma szans...

Już się z robotą nie wyrabiam, a od dziś mam do pielęgnacji 280 metrów nowego trawnika.
Tak, wiem że trudno w to uwierzyć, ale oto trawnik:

Wszystko wyrównane, porobione spadki, chwycone poziomy i posiane Czeka na wałowanie i pierwszy deszcz. A ja się cieszę, bo mi jedna z grubszych robót na ten sezon ubyła
paulina_ns 08:01, 11 sie 2015

No to teraz masz podlewania my swój trawnik zakładalismy we wrześniu byłam wkurzona na męża, bo do jesieni ogród był niedostępny, a jak wiosna było już rowniutko i zielono, złość minęła i cieszyłam się, że nie zaczekalismy z tym do wiosny